Goodreads Malaysia discussion

note: This topic has been closed to new comments.
91 views
Makan Buku, Minum Buku... > Goodreads mobile Android & MacOS

Comments Showing 1-5 of 5 (5 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Ada sesiapa yang guna Goodreads App di kalangan kita? Boleh kongsi pengalaman.


message 2: by Tsundoku (new)

Tsundoku (tsundokusara) Salam.

Saya pengguna apps Goodreads di iPod. Bagi saya kalau setakat nak rate buku dan tulis review sikit2 OKlah. Kalau nak edit atau tambah buku masih kena masuk website. Sama dengan nak edit profile.

Tapi pernah terjadi kepada saya, dua status buku yang saya baca dipos ke buku lain (sebab saya ada beberapa buku dalam reading shelf). Sakit hati bila tengok dua status yang tak berkenaan dengan buku tu berada di situ tapi saya tak boleh padamkan.

Oh, yang paling handy bila guna apps adalah dapat scan barcode dan tak perlu taip panjang2 dalam search.


message 3: by Hana (new)

Hana Jimi | 6 comments sy jenis y masuk kedai buku dan pilih ikut suka.tak buat list segala.jadi,dgn ada application ni,boleh baca review mengenai buku y nak dibeli masa itu juga.senang la....


message 4: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
@Ainun, wah, tak boleh jadi. Setakat ini belum berlaku pada saya walaupun ada beberapa buku dalam status 'reading'. Mudahan dah dinyah'bug'kan.

Bab imbas barkod tu memang seronok, hehe.

@ Hana, tak terfikir pula untuk guna begitu di kedai buku, mungkin sebab banyak membeli dalam talian.


message 5: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Saya tak perasan sudah ada satu jalur diskusi sama mengenai Goodreads App. Jadi saya tutup jalur ini, dan boleh sambung di sana: http://www.goodreads.com/topic/show/7...


back to top
This topic has been frozen by the moderator. No new comments can be posted.