Danske Læsere / Danmark discussion

The Name of the Wind (The Kingkiller Chronicle, #1)
This topic is about The Name of the Wind
39 views
Bogklubben / fælles læsning > Oktober 2012: The Name of the Wind

Comments (showing 1-33 of 33) (33 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Rita, Madame Mod (last edited Oct 01, 2012 11:38PM) (new) - rated it 1 star

Rita (RitaLB) | 1272 comments Mod
Vi er nu nået til dag 2 af vores oktober måneds fælleslæsning.

Som altid: husk spoilers for dem der ikke er nået så langt endnu :-)

Jeg er spændt på at høre hvad i andre syntes om bogen.

Jeg startede med at læse den cirka en uge siden og er nu nået til sølle side 111 :P. Jeg ville ønske at jeg havde mere tid til at læse den. Umiddelbart synes jeg at det var lidt svært at komme igang med den - men jeg må også indrømme at den er ufatteligt tæt skrevet i en meget lille type efter min mening, så jeg bliver personligt hurtigt træt i hoved/øjne når jeg læser.

Flere tanker kommer hen ad vejen når jeg er nået længere :)


Anna | 72 comments Jeg er nået omkring 40 % hen.

Efter at have læst et par bøger af en ikke helt så høj sproglig kvalitet (for eksempel Fifty Shades of Grey), er det rart at læse en bog, hvor der er kræset lidt for sprog og stemning. Introen satte i hvertfald stemningen ret fint for mig.

Magisystemet synes jeg også virker ret godt indtil videre (kan jeg vist godt skrive uden spoilers). Jeg bryder mig ikke om, hvis magikere bliver alt for 'powerful'. Hellere lidt i underkanten end for meget.

Det er spændende at følge hovedpersonens trængsler. Dog er jeg ikke helt så fanget af persongalleriet i bogen her, som jeg var af af personerne i 'Song of Ice and Fire' serien. Og det med at hovedpersonen skal være så overdrevent talentfuld irriterer mig lidt. Det gør det sværere at identificere sig med ham.

Glæder mig til at høre hvad i andre synes :)


Zeerak Waseem (zeerakw) | 6 comments Hov er det fælleslæsningen? Havde jeg ikke oofattet men har læst den før (og går igang igen her snart nu da det er fælleslæsning). Bogen tog en hel del tid for at fange mig, omkring 20% men synes at den er helt fantastisk. Jeg er ret glad for det forhold der er mellem Kvothe og magi samt at magisystemet er opbygget som det nu er :-)


Mr. Twinkie (TheTreeman) | 328 comments Mod
Jeg er omkring 45-50% inde i bogen og den er efter min mening super god. Jeg forstår godt folk, der synes at hovedpersonen er for talentfuld, men jeg synes karakterens udvikling er ganske udmærket fortalt og på trods af hans naturtalent for alting, så havde/har jeg lyst til at følge ham yderligere.


message 5: by Rita, Madame Mod (new) - rated it 1 star

Rita (RitaLB) | 1272 comments Mod
Zeerak wrote: "Hov er det fælleslæsningen? Havde jeg ikke oofattet men har læst den før (og går igang igen her snart nu da det er fælleslæsning). Bogen tog en hel del tid for at fange mig, omkring 20% men synes a..."

Hvordan opleves genlæsning af bogen i forhold til første gang du læste den? :)


message 6: by Rita, Madame Mod (new) - rated it 1 star

Rita (RitaLB) | 1272 comments Mod
Nu er jeg nået til 43% og må sige at tempoet er blevet pisket mere igang ;)


Anna | 72 comments Jeg synes også at bogen er blevet ret spændende her omkring mine nogen og 60 %. Der har indimellem været perioder, hvor jeg har måttet kæmpe lidt for at tage mig sammen til at læse videre. Men det kan også være fordi jeg mangler tid til at læse et lidt længere sammenhængende stræk.

Er der nogen af jer, der er færdige med bogen?


message 8: by Rita, Madame Mod (new) - rated it 1 star

Rita (RitaLB) | 1272 comments Mod
Anna wrote: "...
Er der nogen af jer, der er færdige med bogen? "


Uha, nej. Er lige nået til side 300 (45%). Ville som dig ønske at kunne læse den i længere stræk.
Zeerak har vist læst den før.


Mr. Twinkie (TheTreeman) | 328 comments Mod
Der er visse steder, der kunne være bedre skrevet, men hey! Vi snakker jo om en "førstegangs" forfatter.


message 10: by Rita, Madame Mod (new) - rated it 1 star

Rita (RitaLB) | 1272 comments Mod
The Treeman wrote: "Der er visse steder, der kunne være bedre skrevet, men hey! Vi snakker jo om en "førstegangs" forfatter."

Det er jo rigtigt. For en debut, er den jo slet ikke dårlig. Men jeg må indrømme at Kvothe minder mig mere og mere om (view spoiler). Hvad synes i andre?


Mr. Twinkie (TheTreeman) | 328 comments Mod
Det er jo rigtigt. For en debut, er den jo slet ikke dårlig. Men jeg m..."

Det er jeg ikke så sikker på. Kvothe er jo et multitalent på mange områder. Det var en af de ting jeg syntes fungeret godt ved "Spoiler-personen". Det var ikke et totalt overdimensioneret talent vi havde med at gøre, men en person, der "tilfældigvis" var blevet koblet til skurken og derfor var blevet påduttet en skæbne personen ikke engang rigtig ønskede.


message 12: by Rita, Madame Mod (new) - rated it 1 star

Rita (RitaLB) | 1272 comments Mod
Det samme kan man jo også sige om Kvothe og dem der (view spoiler). Det var jo noget han afgjort ikke ønskede og det var om noget det der drev ham.


Brandt Kvothe og HP
(view spoiler)


message 14: by Anna (new) - rated it 3 stars

Anna | 72 comments Interessant diskussion. (view spoiler)


message 15: by Rita, Madame Mod (new) - rated it 1 star

Rita (RitaLB) | 1272 comments Mod
Ja, jeg siger jo ikke at hovedpersonerne er identiske, det er trods alt nogle meget forskellige romaner, men at der er lighedspunkter i mine øjne.

Jeg kender desværre ikke den bog du nævner, Anna.


Søren (Finderup) | 11 comments Lige blevet færdig med den, er så længe siden jeg læste den første at jeg helt havde glemt den indtil jeg så den her i gruppen! Håber ikke det tager ham 4 år at skrive den næste :) der er laaaaang tid til 2014!

Tror han har læst "mercedes thompson" bøgerne også :) deres beskrivelser ligner hinanden!

God læselyst


Mr. Twinkie (TheTreeman) | 328 comments Mod
Rita wrote: "Ja, jeg siger jo ikke at hovedpersonerne er identiske, det er trods alt nogle meget forskellige romaner, men at der er lighedspunkter i mine øjne."

Man kan sige, at de har lighedspunkter, men det skyldes måske også at de begge følger et typisk handlingsforløb: Hovedpersonens forældre bliver dræbt af den onde skurk. Hovedpersonen træner sig op til "hævn". Hovedpersonen ender med at konfrontere skurken og sandsynligvis besejre ham.


message 18: by Anna (new) - rated it 3 stars

Anna | 72 comments Man kan sige, at de har lighedspunk..."

Præcis !! Og jeg tror det er derfor bogen keder mig en lille bitte smule, til trods for at den er velskrevet. Det føles bare som noget jeg har læst mange gange før.


message 19: by Rita, Madame Mod (new) - rated it 1 star

Rita (RitaLB) | 1272 comments Mod
Anna wrote: "Man kan sige, at de har lighedspunk..."

Præcis !! Og jeg tror det er derfor bogen keder mig en lille bitte smule, til trods for at den er velskrevet. Det føles bare som noget jeg har læst mange ga..."


Jeps. Samme her. Det gør den ret forudsigelig, idet den træder i vande som vi har svømmet i mange gange tidligere.


Mr. Twinkie (TheTreeman) | 328 comments Mod
Er det ikke den sædvanlige kritik af Fantasy? :P


message 21: by Rita, Madame Mod (new) - rated it 1 star

Rita (RitaLB) | 1272 comments Mod
Tja, det tror jeg såmænd ikke, jeg tror at det vi har nævnt kunne have været nævnt for en hvilket som helst genre, men på den anden side så er det begrænset hvad jeg har læst af Fantasy til dato.


message 22: by Anna (new) - rated it 3 stars

Anna | 72 comments The Treeman wrote: "Er det ikke den sædvanlige kritik af Fantasy? :P"

Det er vist ikke helt ved siden af. Mit problem er nok, at jeg ikke heeelt er så meget til klassisk fantasy. For mange helte kvaler og for lidt spænding og romantik :P Min mand har læst bogen her, samt den næste i serien, og har givet begge bøger top-karakterer. Og han er ved at være godt og grundigt træt af at høre på alt mit brok om bogen ;)


message 23: by Rita, Madame Mod (new) - rated it 1 star

Rita (RitaLB) | 1272 comments Mod
Anna wrote: "The Treeman wrote: "Er det ikke den sædvanlige kritik af Fantasy? :P"

Det er vist ikke helt ved siden af. Mit problem er nok, at jeg ikke heeelt er så meget til klassisk fantasy. For mange helte k..."


LOL!


message 24: by Rita, Madame Mod (new) - rated it 1 star

Rita (RitaLB) | 1272 comments Mod
Så er jeg endeligt blevet færdig med bogen.
Anmeldelse er lagt oppe: http://www.goodreads.com/review/show/...


message 25: by Anna (new) - rated it 3 stars

Anna | 72 comments Uha, jeg må da vist hellere skynde mig, hvis jeg skal nå at blive færdig med bogen inden oktober er omme..


Frk. Hyms (FrkHyms) | 181 comments Jeg er lige startet på den og må indrømme at jeg allerede er lidt skuffet! Jeg har allerede læst den på dansk så jeg kender historien og kan huske at jeg blev revet helt med fra side 1 på grund af den skønne skrivestil. Jeg havde glædet mig til at læse den på engelsk, fordi bøger som oftest er bedst på originalsproget - desværre oplever jeg slet ikke samme følelse af at forsvinde ind i historien og glemme alt andet. Øv!


message 27: by Rita, Madame Mod (new) - rated it 1 star

Rita (RitaLB) | 1272 comments Mod
Det er sjovt at du oplever den på den måde på originalt sproget - det må have været en helt fabeltagtig oversætter der stod for den danske udgave! Det er sgu' sjældent at jeg er kommet ud for det! :-)


Frk. Hyms (FrkHyms) | 181 comments Jeg var også selv meget forbløffet :) Men jeg håber det bliver bedre, jo længere jeg kommer ind i bogen - har kun fået læst omkring 30 sider indtil videre ;)


message 29: by Rita, Madame Mod (new) - rated it 1 star

Rita (RitaLB) | 1272 comments Mod
Frk. Hyms wrote: "Jeg var også selv meget forbløffet :) Men jeg håber det bliver bedre, jo længere jeg kommer ind i bogen - har kun fået læst omkring 30 sider indtil videre ;)"

God fornøjelse - og god læselyst!


Frk. Hyms (FrkHyms) | 181 comments Nu er jeg færdig med den og jeg elsker den. Jeg glæder mig allerede til at læse den næste.

Til forskel fra Mab synes jeg ikke at Kvothe virker til at have særlig meget selvtillid - han har tillid til sine evner (musik og hurtig optagen af ny viden) men ellers bruger han sin teater-erfaring til at virke selvsikker.

Omkring Kvothe og HP diskussion synes jeg, at de minder om hinanden i det de begge står helt af overfor uretfærdighed og har need-to-be-the-hero-refleksen (begge dele er noget de begge udvikler ret hurtigt)


Mr. Twinkie (TheTreeman) | 328 comments Mod
Måske er det lidt søgt, men man vel også tænke at siden historien er i første-person, så kan det jo være at Kvothe ønsker at promovere sig selv som dygtig?


Frk. Hyms (FrkHyms) | 181 comments Ja og så synes jeg lidt det virker til at nutids-Kvothe er en smule nedladende (alle hans 'Man kan nok ikke forestille sig det, hvis man ikke har prøvet det')


message 33: by Rita, Madame Mod (new) - rated it 1 star

Rita (RitaLB) | 1272 comments Mod
Frk. Hyms wrote: "Nu er jeg færdig med den og jeg elsker den. Jeg glæder mig allerede til at læse den næste.

Til forskel fra Mab synes jeg ikke at Kvothe virker til at have særlig meget selvtillid - han har tillid..."


Enig :)


back to top