Oona i Salinger
Rate it:
Read between August 05 - August 09, 2018
1%
Flag icon
Aquest és un llibre de pura facció. Tot en ell és rigorosament exacte: els personatges són reals, els llocs existeixen (o han existit), els fets són autèntics i les dates es poden comprovar totes a les biografies o als llibres d’història. La resta és imaginària i, per aquest sacrilegi, demano als fills, néts i besnéts dels meus personatges que perdonin la meva intrusió.
2%
Flag icon
Truman Capote va inventar una etiqueta per designar aquest tipus de novel·la: «non-fiction novel». Entrevistat per George Plimpton al New York Times del 16 de gener del 1966, defineix el seu projecte com «una forma narrativa que fa servir totes les tècniques de l’art de la ficció, mantenint-se el més pròxim possible als fets».
9%
Flag icon
Truman fa aquesta carona preocupada dels nens abandonats pels seus pares que han entès molt aviat que els cal emmagatzemar records per ocupar la seva solitud.
9%
Flag icon
Els escriptors que surten de nit mai no es diverteixen del tot: treballen, què voleu; us penseu que fan broma i en canvi estan al despatx, buscant la frase que justificarà la seva ressaca l’endemà.
19%
Flag icon
l’amor és més bell quan és impossible, l’amor més absolut mai no és recíproc. Però l’amor a primera vista existeix, té lloc cada dia, en cada parada d’autobús, entre persones que no gosen parlar-se. Els éssers que s’estimen més són els que no s’estimaran mai.
65%
Flag icon
—Escriure no vol dir explicar-ho tot —diu l’Ernest—, cal triar el detall que mata.
74%
Flag icon
La joventut del 2014 està en dol d’opcions tràgiques. Li manquen destruccions. Les generacions anteriors li han llegat un endeutament colossal, una desocupació massiva i un planeta contaminat. L’avorriment existencial, el sentiment de buit, la frustració globalitzada alimenten aquest desig espantós que s’anomena nihilisme. Un desig de servir per a alguna cosa, de lluitar per un ideal, de triar el seu bàndol, d’arriscar la vida per ser un heroi.
75%
Flag icon
Encara avui, el fundador de United Artists, el creador del cinema modern, l’inventor del mite hollywoodià no té l’empremta de les seves mans al Chinese Theatre, mentre que Hugo Boss, que va fabricar els uniformes dels SS, de les Joventuts Hitlerianes i de la Wehrmacht té un flagship store a Rodeo Drive.
76%
Flag icon
L’objectiu de la guerra no és fer la pau, sinó tenir pau.
80%
Flag icon
Només suporto parlar amb noies molt joves o arbres molt vells.
Fernando Garrido liked this
90%
Flag icon
L’amor recíproc és feliç, però ordinari, l’amor cortès és dolorós, però noble.
90%
Flag icon
Fa molt de temps, els trobadors, amb els seus vestits ridículs, havien entès que algunes històries és millor no viure-les; després d’haver cantat les seves odes a una gentil dama inaccessible, desaven la mandolina, pujaven al seu cavall blanc i tornaven a descansar entre els braços de la seva dona. Anaven a buscar la infelicitat fora de casa seva.
91%
Flag icon
Els àngels existeixen, el problema és que tota l’estona volen.