Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Leoniderne (Spektrum #1)” as Want to Read:
Leoniderne (Spektrum #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Leoniderne

(Spektrum #1)

by
4.14  ·  Rating details ·  529 ratings  ·  87 reviews
Emilie sidder normalt bagerst i klassen og holder lav profil. Lige indtil den nat, hvor hun tegner en dreng med turkise øjne og et mystisk prismesmykke. Dagen efter får hun et chok, da drengen starter i hendes klasse.

Snart begynder der at ske uforklarlige ting omkring hende. Emilies drømme bliver til virkelighed, men ikke kun på den gode måde. Det tvinger hende til at find
...more
Hardcover, #SpektrumReboot Edition - updated content, 387 pages
Published October 8th 2020 by Gyldendal (first published October 19th 2014)
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Leoniderne, please sign up.
Popular Answered Questions
Johanne Not yet, but I will update if things change. I follow the author, and I expect she will say if the book is sold to English/American publishers. It´s a…moreNot yet, but I will update if things change. I follow the author, and I expect she will say if the book is sold to English/American publishers. It´s a good series, so one can hope :)(less)
This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 4.14  · 
Rating details
 ·  529 ratings  ·  87 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Leoniderne (Spektrum #1)
Rikke Simonsen
De fleste danske fantasy-læsere er gået amok over den her serie, og jeg har endelig fået læst den første bog. Det er altid noget farligt noget med forventninger, der skal opfyldes, men Nanna Foss har overrasket mig positivt. Hun skriver enormt fængende, og selvom dette kun er første bind i en serie på planlagte 9, så skaber den en rigtig god grobund for en helt fantastisk serie - og der er vist store ting i vente.

Men det ér den første bog i en lang serie, og det kan man også mærke på handlingsud
...more
Regitze
Update 23/8/2019: I can’t believe I haven’t read this since 2016, it is truly a favourite of mine. I’ve been hosting a readalong of this book this month and we’re doing books two and three as well in thr months leading up to the release if the fourth book in November.

Rereading this has been an amazing experience, I’m so caught up in mysteries and timelines but oh how I love the characters as well and their interactions.

Update: 20/5/2016: Read my review on my blog Bookish Love Affair.


"hey Regi
...more
Iben
Nøj en fed start, glæder mig meget til at læse mere i serien!!
Kristina Larsen
[Anmeldereksemplar]

Planen var at overholde #spektrumreadalong og kun læse fire kapitler om dagen, men så tog det ene kapitel altså bare det andet, selv om det er tredje gang jeg læser Leoniderne (ups!).

Jeg vil holde mig til de 4 stjerner, som jeg også gav bogen de to foregående gange. Selv om denne udgave er opdateret i sproget - hvilket jeg godt kunne mærke for synes ikke Emilie var lige så dobbeltmoralsk som jeg ellers har bemærket - har det ikke ændret på historien (heldigvis!). Jeg elskede
...more
Sofie
Dec 16, 2014 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: favoritter
Excellent book, with very dynamic characters. Be carefull, when you first start you are bound to read it.
Safira Savirimuthu
Fantastisk bog!
Kunne ikke lægge bogen fra mig et eneste sekund! Og det mest "weird thing" var, da jeg sov, hvor jeg drømte konstant om bogen! :'D
Jeg glæder mig allerede til den næste bog! Tusinde tak til Nanna Foss for at have skrevet sådan en fantastisk bog! Kan bare ikke vente til de andre bøger udkommer! Glæder mig sindssygt meget! :)
Kort sagt; Amazing!
Susbogblog
SÅ god!

Update 19/10-15: ligeså god på lydbog!
Christina Ruskjær
Meget bedre anden gang jeg læste den end første gang
Simone
Okay, I’m officially hooked, and I love it!
Kirsten
Sep 15, 2020 rated it really liked it  ·  review of another edition
3,5
Irene
Jul 29, 2014 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: own, 2014, danish
Jeg kunne rigtig godt lide personerne i den her bog, især Alban, han var simpelthen så hyggelig. Adriana var måske lige lovlig kliché til min smag.

Ift. plottet, så kommer der aldrig en egentlig afklaring, hvilket nok skyldes, at der er planlagt en masse bind i serien, men jeg er ret sikker på, at (view spoiler) Der går lidt for lang tid inden handlingen begynder, og indtil da er det "bare" en fortæl
...more
Trine
Nov 14, 2014 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: scandinavian
Min datter slæbte denne her ret tunge bog med op i Himalaya trods protester fra forældrene. Heldigt, for vejret blev dårligt og vi havde en dag i teltet som godt kunne være blevet en dræber. Højtlæsning af Leoniderne reddede dagen. Vi skiftedes til at læse højt, og alle, inklusiv den yngste på snart 9, var helt opslugte. Selvom jeg nok ikke lige er kernepublikum for bogen, var jeg nødt til at læse den færdig efterfølgende (for mig selv - kunne ikke holde til at læse den højt i bidder for yngsteb ...more
EvaLovesYA
Also posted on Eva Lucias blog (Dansk detaljeret version)

”Leoniderne (Spektrum #1)” er skrevet af den danske forfatter Nanna Foss, og det er da i den grad en roman-serie, som er et godt godt bud at tilføje til den danske youth¬-adult-litteratur. Jeg blev fristet til at læse denne bog, da mange af mine Goodreads-venner begyndte at læse den, og så kunne man da ikke andet end at blive nysgerrig. Jeg synes, det er fantastisk, når danske unge forfattere får et skub i den rigtige retning og derfor vil
...more
Anita Soelver
Nov 02, 2014 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: 2016
Nanna formår at fastholde sin læser hele bogen igennem, omend i et langt sejt træk gennem den første halvdel af bogen, der mest består af at vi skal lære personerne at kende. Selvom det er er Emilie der er fortæller, føles det som om historien fordeles ligeligt ud mellem alle 6 hovedpersoner (om man kan kalde dem det).

Bog-Noah vil helt sikkert være mere tiltalende end lydbogs-Noah, der lyder som en bøvet bølle, med en uendelig strøm af eder og konstant raseri. Et par enkelte smil gør det ikke op
...more
Josefine May
Sep 18, 2017 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: 2017
Nærmere end 3.7 end en 3'er.

Jeg havde hørt en del om denne serie, men det har tager mig lang tid, før jeg har fået starer på den. Selve idéen bag bogen og dens karakterer kunne jeg godt lide, dog synes jeg at forholdet mellem Emilie og Noah var en smule akavet og malplaceret. Ja, hun tegner en tegning af ham, men mere er der egentlig ikke i det. Jeg kan godt se hvorfor hun ville have en interesse i ham, men ikke omvendt. Noah var for mig også meget aggressiv og meget selvcentreret. Alban og Pi
...more
thebookranter
Jeg havde en del problemer med mange af karaktererne, især Noah og Emilie, men alt i alt var det en udemærket bog. Den var meget langtrukken, og det var kun til slut at der virkelig kom gang i den, men slutningen var spændende og efterlader en sulten efter mere. Der er stadig en masse ubesvarede spørgsmål, hvilket betyder at man er nødsaget til at læse 2'eren.

Vil anbefale bogen til 12-14 årige, der er vilde med danske bøger og tidsrejse teorier.
Michella B.
Det var ikke just fordi de 500+ sider gav mig særlig mange svar, og jeg er helt i tvivl om hvad jeg egentligt synes som bogen. Men den holdte mig i spænding fra start til slut, og jeg havde hele tiden lyst til at læse videre. Det faktum kan ikke rigtigt ignoreres.

Nu vil jeg bare gerne læse den næste...
Simone Hagemann
Virkelig god! Jeg glæder mig allerede meget til at læse den næste :)
Marlene Bentsen (Boggrippen)
Nanna Foss er en forfatter jeg længe har villet læse og jeg har haft tårnhøje forventninger til hendes populære Spektrum serie, der pt. består af fire bøger.

Den første bog hedder Leoniderne og handler om 15-årige Emilie, der hænger ud med de to brødre Alban, der er blind og lillebroderen Linus.

En nat får Emilie et voldsomt mareridt, der får hende til at stå op og skitsere en tegning af en ukendt dreng med et sært smykke og dagen efter, starter han i klassen med sin tvillingesøster.

Efter en sær h
...more
Cecilie Birkshøj
Oct 18, 2020 rated it really liked it  ·  review of another edition
Hovsa.
Angelfire
Jan 27, 2018 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: 2017, on-my-shelf
Czasami może się wydawać,że nasze życie jest monotonne i brakuje czegoś spektakularnego,ale kiedy to nadejdzie to tak naprawdę żałujemy,że nie możemy cofnąć czasu,bo wtedy wszystko było prostsze.Oczywiście są i aspekty pozytywne,ale przeprowadzając rekonesans wad i zalet zmian nie znajdziemy równowagi.Bo pewne rzeczy są fantastyczne a inne przerażające.
Nigdy też nie dowiemy się,kiedy te zmiany nadejdą.A mogą nadejść nawet w najmniej oczekiwanym momencie.

Piętnastoletnia Emi prowadzi spokojne życi
...more
Johanne Elisabeth
Sep 06, 2020 rated it really liked it  ·  review of another edition
En virkeligt god start på Spektrum serien! Emilie er skrevet på en måde så jeg tror næsten alle kan relatere til hende.
Bogen skildre virkeligt ungdomslivet godt, oveni alt det andet der sker for Emilie og de andre hovedpersoner.
Birgitte Bach
Nov 14, 2014 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Det er nok en af de bedste begyndelser på en serie jeg længe har læst. WOW, den er velskrevet og fangede mig fuldstændig ind. Dynamikken mellem personerne var fantastisk og venskabet mellem Alban, Linus og Emilie, gav en rigtig god fornemmelse i maven.

Nu har jeg lyttet lydbogen og den er helt klart også til fem stjerner og yderst anbefalelsesværdig. Oplæseren gjorde et rigtig godt arbejde og forfatterens fortællerstil og flydende og billedrige sprog, egner sig utrolig godt til lydbøger.

Nu må j
...more
Kristina Larsen
Efter en genlæsning fik bogen sgu lige en stjerne mere. Den her serie er så fantastisk god at jeg ikke kan andet end at anbefale den til alt og alle!

Og hvor er den fed at genlæse. Ikke mindst fordi mange af tingene der sker, ved jeg nu hvorfor sker, men det gør bare det hele endnu bedre. Læs den for helvede! og forelsk dig lige så meget i karakterene som jeg har gjort.
Xenia
Sep 27, 2014 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: own, favorites
En fantastisk fortælling! Geniale karakterer, fantastisk plot og proppet med det bedste fra fantasy/Sci-fi genren!
jeg kan slet ikke vente med at læse den næste bog i rækken! Det er uden tvivl en af de bedste bøger, jeg har læst!
Signe
Sep 24, 2015 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Jeg elskede den! Først var jeg ikke så vild med den, men nu er jeg nærmest afhængig... Du skal helt klart læse den!
Ditte
En virkeligt velskrevet bog!
Mia Krone
Dec 31, 2014 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: owned-books
Virkelig god start på en dansk serie. Glæder mig meget til næste bind!
Lasse Kjøbeløv
Hvis det ikke var fordi klokken var 23.20
Så var jeg gået igang med bog 2

Wow!
Milena
Nov 21, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
29 listopada – koniecznie zapiszcie sobie tę datę w kalendarzu, gdyż tego dnia nakładem wydawnictwa Driada ukaże się jedna z ciekawszych młodzieżowych powieści fantastycznych tego roku. „Leonidy” - pierwszy tom napisanej przez duńską autorkę serii SPEKTRUM - to fascynująca, mega pozytywna opowieść o grupie nastolatków, którzy na skutek tajemniczego wypadku zyskują nadnaturalne zdolności.

Główną bohaterką „Leonid” jest piętnastoletnia Emilia. Dziewczyna pochodzi z licznej rodziny, kocha rysować, a
...more
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Ravnenes hvisken (Ravnenes hvisken #3)
 • Ravnenes hvisken (Ravnenes hvisken, #1)
 • Livets blod: En Ravnenes hvisken-fortælling
 • Ravnenes hvisken (Ravnenes hvisken, #2)
 • Og så drukner jeg ...
 • Vejen til Panteon (Panteon-sagaen #1)
 • Verden styrter: En Ravnenes hvisken-fortælling (Ravnenes hvisken, #2.5)
 • Roser og violer (Rosenholm-trilogien #1)
 • det øjeblik du tvivler
 • Den sorte enkes by (Rød og blå, #1)
 • Akkanas Gåde (Panteon-sagaen #2)
 • Kvantespring
 • Ildprøven (Vildheks, #1)
 • The Devil's Apprentice (The Great Devil War, #1)
 • Meter i sekundet
 • Provinspis
 • Forglem mig ej (Rosenholm-trilogien #2)
 • Smukke dreng
See similar books…
172 followers
Danish YA writer.

I make up stories about time travel, friendship, love, and mysterious adventures.

I like to read books that make me cry or laugh or both.

Danish Social Media:
Instagram: www.instagram.com/nannafoss
Facebook: www.facebook.com/nannafoss
Blog: www.nannafoss.dk

English Social Media:
Tumblr: www.nannafoss.tumblr.com

YouTube playlists for my books:
www.youtube.com/channel/UCUL5UmL4QUSP...
...more

Other books in the series

Spektrum (4 books)
 • Geminiderne (Spektrum #2)
 • Ursiderne (Spektrum #3)
 • Kvadrantiderne (Spektrum #4)

Related Articles

Need another excuse to treat yourself to a new book this week? We've got you covered with the buzziest new releases of the day. To create our...
30 likes · 16 comments