Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Hør her’a!” as Want to Read:
Hør her’a!
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Hør her’a!

4.34  ·  Rating details ·  410 ratings  ·  37 reviews
Hør her'a! er en oppsiktsvekkende og frisk roman som sparker i alle retninger. En ny og sjelden stemme med mye på hjertet!

Det er sommerferie og Mahmoud på 15 år ser for seg lange dager på benken utenfor blokka sammen med kompisen sin, enøyde Arif. Denne sommeren skal imidlertid bli annerledes, for familien får besøk av Onkel ji fra Pakistan og Mahmoud får i oppgave å vise
...more
Hardcover, 176 pages
Published August 2020 by Cappelen Damm (first published 2020)
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Hør her’a!, please sign up.

Be the first to ask a question about Hør her’a!

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 4.34  · 
Rating details
 ·  410 ratings  ·  37 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Hør her’a!
Signe
Sep 26, 2020 rated it it was amazing
Det er berre september, men eg er overbevist om at dette er årets beste ungdomsbok!
Ingvild Røkke
Oct 02, 2020 rated it it was amazing
Shelves: favorites, ungdom, poc
Jeg har nettopp lest ferdig det jeg mener er årets sterkeste og fineste bok for ungdom! Jeg har nesten ikke ord for hvor bra denne boka er, og jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne, for her er det mye å ta tak i! «Hør her’a!» er både morsom, litt trist, men mest av alt er den skikkelig fin, og den tar opp et alvorlig tema på en utrolig fin måte! Boka er skrevet på kebabnorsk, og har en gebrokken ordstilling, og vi får et innblikk i Mahmouds tanker og følelser.

«Hør her’a!» tar opp temaer som i
...more
Edel Malene
Jan 10, 2021 rated it really liked it
Shelves: young-adult, norsk
Lmaoooo kjempemorsom og bra, anbefaler å høre på lydbok!
Camilla Borgen-Veland
Oct 24, 2020 rated it it was amazing
Alvorlig tema fortalt med humor. Jeg lo, og likte den kjempegodt!
Marie the Librarian
Nov 06, 2020 rated it it was amazing
Åh for en fin bok! Rørende, morsom og viktig. Jeg digger spesielt at Mahmoud viser så mye kjærlighet til kompisen og lillebroren sin. Men ja, ikke les denne boka på bussen, du vil mest sannsynligvis gråte litt.
Max
Dec 02, 2020 rated it it was ok
Oiie whalloah brur! Håpet at kebabnorsken skulle være bare i innledningen, men nei den holdt ut gjennom hele boken, og ble aldri helt enig med seg selv på hvilket nivå den skulle ligge på, eller om det skulle være konsekvent feil av da/når eller ikke. Ble slitsomt å lese.

Temaet er i og for seg viktig, men fikk følelsen av at det hele er et utkast til noe som kan bli en bok. Hastverksarbeid.
Klarte å begynne å kjede meg, og den er ikke mer enn 176 sider.
Ida Klemetsen
Oct 05, 2020 rated it it was amazing
Uten tvil årets ungdomsbok! En review kan ikke rettferdiggjøre hvor sinnsykt godt jeg likte denne boka! Viktig og politisk - men med en god dose humor. Og romanens åpning?! Den grep meg med en gang og jeg lo fra første side. Jeg mener uansett om du er ung eller voksen - LES LES!
Lillemor
Jan 11, 2021 rated it it was amazing
Genialt.
Terje
Aug 10, 2020 rated it really liked it
Shelves: 2020
Jeg fikk låne et prøveeksemplar av en roman som blir gitt ut senere denne høsten. Forfatteren er debutant, en pakistaner bosatt i Oslo. Hvilken debut han serverer. Måtte denne romanen få mange lesere. Her får vi servert innvandrermiljøet fra innsiden. Så til de grader humoristisk, selvironisk og forfriskende. Forfatteren skriver sånn som mange innvandrere snakker, noe som gjør boken svært så levende. Den 15 år gamle hovedpersonen har sine utfordringer med å være ung norsk-pakistaner, men dette b ...more
Els
Oct 17, 2020 rated it it was amazing
10 stjerner!!
Marita
Nov 20, 2020 rated it it was amazing
Fantastisk bok! Minst like bra som "Tante Ulrikkes vei", om ikke bedre. Beste boka i år, det er sikkert. ...more
MagicThorn
Jan 13, 2021 rated it really liked it
Det var moro å lese denne boken. Så ble det litt anspent, og deretter trist. Men moro til slutt, skjønner du, bro? Alt i alt en fin lettlest historie om en pakistansk familie fra østkanten. Sharif er Sherrif ass, brur.
Katrine
Dec 19, 2020 rated it it was amazing
Shelves: biblioteksbøker
Utrolig bra.
Hørt på lydbok, og det anbefales virkelig!
Maud
Dec 30, 2020 rated it really liked it
Shelves: norske-bøker, own, poc
Jeg lo utrolig mye og ble rørt resten av tida. Så mye kjærlighet!
Christian Leonard Quale
Dec 05, 2020 rated it it was amazing
Hør her’a! is one of those books that has been written about everywhere, and, being a sucker for hype, I had to pick it up. It was worth it.

Before starting, I was a little worried about the book seemingly being targeted toward the young-young adult market, and the start of the book didn’t make me any less worried. It was funny, yes, but with an infantility that became incredibly tiring after ten pages. Fortunately, the book soon morphed into a story that, while it was obviously aimed at someone
...more
BokKjellden
Feb 26, 2021 rated it really liked it
De fleste her har vel fått med seg hypen rundt Sharifs debut, og jeg syns boka lever opp til den med glans. Det er humor, alvor, muntlig språk og tonen er lett å hoppe inn i. Liker godt at Sharif gjør narr av både norsk og pakistansk kultur. At den yngste karakteren stjeler litt av glansen halvveis uti og må dele stjernestatus med hovedpersonen, Mahmoud, syns jeg er bare helt fantastisk.
Jeg hørte lydboka (lånt på BookBites) samtidig som jeg leste den, og Nahom Feshatzion gjør en glimrende jobb
...more
Hedda
Feb 24, 2021 rated it really liked it
Kjempegod ungdomsbok! Det tok litt tid for meg å komme inn i skrivemåten til boka (det er ikke så mye kebabnorsk i en liten nordnorsk by), men det gav virkelig boka karakter da jeg kom over kneika. Mahmoud er andregenerasjons innvandrer som drømmer om å gå på Blindern, men denne sommeren må brukes til å handle kneipp og melk for mamma, vise onkel fra Pakistan rundt i Oslo og forklare ham gang på gang hvorfor han ikke kan bli i Norge, og ikke minst passe på at lillebror Ali holder verdens største ...more
Thea Emilie
*3.5 stjerner

En fin og viktig historie med en god moral. Humoren er også fin, med en god dose selvironi og samfunnkritisk humor. Absolutt en bok hvert å lese!
LESEHEST
Dec 29, 2020 rated it it was amazing
4/5
Marite Juul
Oct 25, 2020 rated it really liked it
Det er sommerferien mellom ungdomsskolen og videregående. Mahmoud og familien skal ingen steder, men de venter besøk av en onkel fra Pakistan. Forholdet til "hjemlandet" er sterkt, begge foreldrene jobber i lavtlønnsyrker, men sender mye penger til slekta i Pakistan. Familien sitter på en udetonert bombe. Mahmouds lillebror Ali, føler seg ikke hjemme i guttekroppen,
og tråkker stadig over grenser med sin store begeistring for jenteting. Med desperasjonens manglende sans for timing, velger han å
...more
AnnKristin
Oct 02, 2020 rated it it was amazing
En herlig bok vel verdt å lese! Mahmoud (15) forteller om livet i drabantbyen og sin pakistanske familie - og er Osloguide når onkelen kommer på ferie.

Mange artige betraktninger, og herlig språk. Kan kanskje virke litt stereotypisk, men stereotyper kommer jo fra et sted.

Fem eller fire - litt usikker. Starten fortjener helt klart en femmer med utropstegn! Veldig underholdende. Slutten blir mer alvorlig, men viktig og veldig relevant for tiden vi er inne i. Men det blir jo dermed også en litt mer
...more
Kathrine Bruflot
Oct 08, 2020 rated it really liked it
En annerledes bok, både språkmessig og innholdsmessig. Jeg ble litt forstyrret av at verbet konsekvent er på feil plass, jeg forstår at det er slik hovedpersonen snakker, men for meg ble det litt forstyrrende.
Boka tar opp viktige temaer som kjønnsidentitet, ære, tradisjoner, familierelasjoner og ikke minst søskenkjærlighet. Alt i alt en veldig fin bok.
Kari Romøren
Nov 10, 2020 rated it it was amazing
Elska denne. Varm og fin, tidvis lol-morsom, gøyalt språk. Ola Halvorsen kunne ikke gjort det bedre.
Anniken Kok
Nov 07, 2020 rated it really liked it
Å - så fin! Feelgood, humor og likevel et alvorlig tema.
Mahmoud presenterer både leseren og Uncle G for sitt Oslo. Selv lever han på kryss av kulturer, men er oslosk i sinn og skinn.
Det går overraskende bra i denne historien, men vi trenger sånne romaner.
Jonas H
Dec 17, 2020 rated it really liked it
Wow! Eg hadde lest veldig lite om boka på førehand, og forventa ei ganske standard ungdomsbok om å vere innvandrar på Oslo øst. Men forholdet mellom søskna og familieforholda var så fint skildra. Sjølv om det sjølvsagt var brukt litt problematisk språk, så var det truverdig og naturleg, og eg følte hovudpersonen ønska det beste for familien, og resten av verda for den saks skyld.
Veldig søt, varm og morosam bok, som taklar interessante situasjonar.
4.5/5
Jakob Dahlberg
Dec 27, 2020 rated it it was amazing
Rørende og godt fortalt historie om en 15 år gamle Mahmoud som bor i Oslo. Det er sommeren før han skal begynne på videregående skole. Bestekompisen Arif's filosoferinger, onkel ji som kommer på besøk fra Pakistan og blir vist rundt i oslo av nevøen sin, forholdet mellom Mahmoud og lillebroren Ali - alle er beskrevet med nærhet og humor. ...more
Emily
Oct 02, 2020 rated it it was amazing
must read, føler jeg da
Solveig
Jan 06, 2021 rated it it was ok
Hadde forventet noe helt annet.
 e l s a
Feb 19, 2021 rated it it was amazing
så morsom. så viktig. så rørende. litt kontroversielt kanskje lmaoo, men så sykt bra.
Åshild Hvidsten
Oct 19, 2020 rated it really liked it
Ungdom blir tatt på alvor i denne morsomme, tankevekkende og viktige romanen. Herlig innblikk i ungdoms- og familielivet.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Tollak til Ingeborg
 • Gul bok
 • Yt etter evne, få etter behov
 • Heroin chic
 • Er mor død
 • Hva skjedde egentlig med deg?
 • Et liv forbi
 • Hekneveven (Hekne, #2)
 • Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet
 • Arvingen (Halve Kongeriket, #1)
 • Tingenes tilstand
 • Vi puster fortsatt
 • Jeg er Leona
 • Dette blir mellom oss
 • Ti kniver i hjertet
 • Adventsstjernen
 • Kohts bok
 • Morgenstjernen
See similar books…
7 followers
Gulraiz Sharif (f.1984) er fra Oslo og jobber som lærer. Hør her'a! er hans første roman. ...more

Related Articles

  Mateo Askaripour is a Brooklyn-based writer whose debut novel, Black Buck—which Colson Whitehead calls a “mesmerizing novel, executing a high...
71 likes · 8 comments
No trivia or quizzes yet. Add some now »