Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Aldri, aldri, aldri” as Want to Read:
Aldri, aldri, aldri
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Aldri, aldri, aldri

by
4.26  ·  Rating details ·  833 ratings  ·  79 reviews
«Jeg er 35 år gammel. Jeg vil ikke ha barn.

Dette er ikke noe jeg snakker med andre om. Det er noe jeg skammer meg over, noe jeg unngår, går lange muntlige omveier rundt. Når vennene mine snakker om å få barn, bytter jeg samtaleemne. Jeg vil ikke være skråsikker eller bastant, for plutselig våkner jeg en dag og har blitt en av dem, en vanlig kvinne i 30-åra som vil bli grav
...more
Hardcover, 224 pages
Published August 8th 2019 by Flamme Forlag
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Aldri, aldri, aldri, please sign up.

Be the first to ask a question about Aldri, aldri, aldri

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 4.26  · 
Rating details
 ·  833 ratings  ·  79 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Aldri, aldri, aldri
Kine
Oct 06, 2019 rated it it was amazing
Så mye jeg kjenner igjen. Så mange tanker jeg har tenkt. Jeg er glad denne boka eksisterer. Takk, Linn!
Neda Alaei
Sep 01, 2019 rated it it was amazing
"Jeg ba ikke om å være her, men jeg er glad jeg får lov. Men alt jeg gjør, må jeg gjøre for meg."

Slukte denne boka med alle de rette følelsene.
...more
Fr.Martinsen
Jul 18, 2019 rated it it was amazing
Linn Strømsborg diskuterer viktige ting i romanen Aldri, aldri, aldri. Hun peker blant annet tydelig på at tiden er begrenset, og det er et valg hva man vil bruke den til.

For meg er det opplagt at å velge et liv med barn er blant annet å velge å bruke svært mye tid på det ene prosjektet. Hvis man vil ha mye tid til noe annet, for eksempel å ha tid for seg selv i fred, kan det lønne seg å gjøre andre valg.

Jeg håper romanen når godt ut til de som har egg, til alle med sædceller, og foreldrene der
...more
Tone Ryg
Aug 04, 2019 rated it really liked it
Det er så fint å lese Strømsborg, kjenne igjen den særegne stemmen fra «Strekhjerte» som jeg ble så betatt av for mange år siden, og se at den stemmen har fått en tydelig form og historie. Store følelser, formidlet stillferdig og dempet.
Elena
Apr 05, 2021 rated it liked it  ·  review of another edition
Rezension folgt zum Erscheinungstermin 📖
Vivi Renate Audsdotter
Sep 25, 2019 rated it it was amazing
Kjente denne romanen så langt inni sjela. Fordi det er så mye her jeg kjenner meg igjen i, det er så mye det ikke snakkes så mye om, så mye som provoserer voldsomt. Den tar samfunnet på kornet, i tillegg til at den viser alle sider av livet med og uten barn, og følelsene som virvles opp i kjølvannet. Den satte seg fort fast i meg, men jeg skal innrømme at det var de siste par sidene virkelig tok innersvingen på meg.

Det var på tide at denne, AKKURAT denne romanen ble skrevet.

Takk, Linn Strømsbor
...more
Kim Arne Hammerstad
Sep 03, 2020 rated it really liked it
En kort og veldig fin roman om det å ikke ønske å få barn. Jeg-fortelleren ønsker ikke barn, og romanen kretser i stor grad rundt det spørsmålet: Hvorfor ønsker noen helt frivillig å leve et liv uten barn? «Aldri, aldri, aldri» har et kompakt persongalleri med et fåtall karakterer, men unntak av en enquet-lignende passasje midt i boken hvor leseren introduseres for ulike personer i fortellerpersonens liv og deres forhold til barn. «Nerven» i boken er det skrantende forholdet til eks-samboeren Ph ...more
Jon Salte
Jul 22, 2020 rated it really liked it
Shelves: novels-nordic
Språket får fram kaoset ein kjenner i møte med tanken om å få barn. Men ikkje på ein "aktivistisk" måte. Her er rom for undringa, ja, også kjærleik til venninners barn.

Dette er på mange måte eit forsvarsskrift for introverte som ikkje treng så mange rundt seg. Men presset om å få barn er så enormt mange gonger, særskild for kvinner, fra kvinner. Som lesar tenker eg mange gonger at dette presset er skildra med ennå større sjelekvaler enn heile tanken om å faktisk få ein unge. Likevel er kampen n
...more
Aurora Hattrem
Apr 05, 2021 rated it really liked it
4.5 stjerner. Utrolig viktig og underkommunisert tema som tas opp, og man får virkelig reflektert over egne (fremtidige) valg, fordommer mot både småbarnsfamilier og frivillig barnløshet. Helt ærlig, var jeg litt skeptisk siden denne boka har florert blant visse influensere.

Man sympatiserer med den navnløse hovedkarakteren, som opplever en form for direkte og indirekte hets i form av en rekke spørsmål og utsagn om at barnløshet er en egoistisk handling og «skal man virkelig gi opp drømmen om ba
...more
Bookstrider
Feb 01, 2021 rated it it was amazing
Denne boken traff meg så langt inn i hjerterota at jeg bare vil holde den høyt opp og få alle til å lese den. Strømsborg skriver så vanvittig godt om temaet, hvorfor får vi barn? Hvorfor velger noen av oss å ikke få barn? Hvorfor er det så stressende for andre at nettopp du ikke er interessert eller velger å ikke få barn? Jeg har slitt med temaet og til tider gitt opp å prøve å forklare hvorfor jeg ikke har behov for barn. Fra nå av blir det å presentere alle som "maser" med boken. Her, les, så ...more
Marte KA
Aug 14, 2019 rated it it was amazing
Jeg har alltid hatt lyst til å like bøkene til Strømsborg, det er så mye som appellerer til meg, men har liksom aldri helt falt for dem allikevel. Men nå! Denne synes jeg mange bør lese, et tema som berører de aller fleste, enten man har, vil ha eller ikke vil ha barn, enten man prøver å få barn eller prøver å ikke få barn. (Kanskje jeg må lese noen av de andre bøkene en gang til)
Maja (prologen)
Aug 01, 2019 rated it it was amazing
Den fineste, mest betryggende og tristeste boka jeg har lest på lenge.
Kristin
Nov 28, 2019 rated it it was amazing
Fin og sår på samme tid, kjenner meg mye igjen i hovedpersonen (dessverre? heldigvis?) - det er flott at denne tematikken tas opp fra hovedpersonens perspektiv, noe jeg tror det er mange som er enig i.

Strålende øyeblikk på side 58, før det sårer langt inn i hjerteroten på side 65.
Sigrid Otterlei
Nei dere dette var kanskje ikke den lureste lydboka å høre på, fram og tilbake på stuegulvet, med en seks uker gammel sønn hylende i bæresjalet mens brystbetennelse nummer tre svir av frontpryden :’^)
Ida
Sep 28, 2019 rated it really liked it
Linn,ass! Er så fangirl.
Robin
Mar 30, 2020 rated it it was amazing
Som en leser som er i slutten av 20-åra og nettopp kom ut av et forhold, skal jeg innrømme at denne boka fikk meg til å gråte opptil flere ganger. Strømsborg skriver sårt og fint om et tema jeg tror alle kan kjenne seg igjen i, og boken oppleves som varm og god.
Ada
Dec 17, 2020 rated it really liked it
«Foreldre venter på en takk, og barn venter på en unnskyldning.»

En fin og klok bok om frivillig barnløshet, som for min del ble lest med en understrøm av angst hele veien, for jeg er virkelig helt blank når det gjelder dette spørsmålet selv.
Anna Alstad
Aug 05, 2020 rated it it was amazing
Shelves: audiobook
Jeg elsker Linn Strømsborg!!!! Fin bok om et viktig tema som det er vanskelig å snakke om. Jeg hørte denne på lydbok, det anbefales!
Marlenesabine
Jan 01, 2020 rated it it was amazing
Shelves: beste-2020
For en god start på leseåret 2020! Dette er kanskje et av de beste litterære verkene jeg har lest på lang, lang tid. Denne regelrett slukte jeg, og jeg elsket flyten i den. Man kan ikke unngå en del selvrefleksjon ved å lese denne. TAKK for at der finnes forfatterene som skriver slike bøker.
Frode
Aug 27, 2019 rated it it was amazing
Godt å lese ei bok som tar så på alvor det å ikke ville ha barn og som snakker på vegne av dem som har tatt det valget. Klart og tydelig språk og med masse gjenkjennbarhet. Solid.
Marlou
Sep 11, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: favorites
“Og du er like ensom som meg når du ligger våken og ikke får sove om natta. Det er bare ikke stille hele natta.”
Marte Marie
Jan 17, 2020 rated it it was amazing
begynte å gråte noen ganger, men skjønner ikke helt hvorfor?? jeg er jo ikke mamma eller pappa eller voksen eller noen ting.
Sandra Janzso
Jul 19, 2020 rated it it was amazing
For ei nydelig, tankevekkende og klok bok! Som barnefri kvinne på 40, var det mye gjenkjennelig her, sjøl om jeg aldri har følt på den kollektive forventninga om å skulle få barn. Det å leve i forhold hvor jeg bare vil ha hen, mens hen vil ha barn også, er derimot noe jeg har følt på kroppen. Og sjøl om jeg er tydelig fra start om standpunktet mitt, er det ikke alltid det går hjem, som også boka illustrerer.

Hovedpersonen er veldig sympatisk og forholder seg til menneskene sine på en empatisk og
...more
Anni
Jan 16, 2021 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: netgalley, favorites
Ich wusste nicht, dass ich dieses Buch lesen muss - und bin jetzt sehr dankbar, dass ich es lesen durfte. Dieses Buch gibt Frauen eine Stimme, die sonst ungehört sind: Frauen, die keine Kinder wollen. Die sich in ihrem Alltag immer wieder mit Fragen und Meinungen anderer auseinandersetzen müssen: "Bist du dir sicher?", "Irgendwann wirst du das doch bereuen und dann ist es zu spät", "In die Mutterrolle wächst man rein, du weißt nicht, was du verpasst" - "Du bist allein!" Von ihrer Familie, ihrem ...more
Effi
Dec 06, 2020 rated it it was amazing
Läsa på norska gick ju jävligt bra. Antagligen för att det var en fantastisk bok! Så mycket igenkänning i författarens erfarenheter och tankar. Hur hon pressas av familj och vänner på frågan om hon inte känner sig ensam? Om hon inte borde skaffa barn snart? Så mycket oförståelse för vem hon är och hur hon vill leva sitt liv. Ändå fräser hon inte tillbaka. Hon bara lever vidare, tar hand om sin mamma och vännen som nyss fått barn, följer sitt hjärta, läser böcker, tittar på molnen. Brukar ofta tä ...more
Luna Tønnessen
Apr 11, 2020 rated it really liked it
En nydelig roman om frivillig barnløshet og hverdagslivet. Uten å være belærende, en bedreviter eller gå til angrep på mennesker som velger en annen retning i livet, får Strømsborg fortalt en historie som mange kvinner vil kunne relatere til. Om forventinger en har til seg selv og press fra samfunnet og utenforstående når det er snakk om barn og ønske om å stifte familie eller ikke. Et tema jeg føler ofte kan føre med seg agressive, fiendtlige og gjerne bastante meninger og uttalelser, men dette ...more
Kristin
Denne boka traff langt inn i sjela. For ei frivillig barneløs var det veldig deilig å lese om noen andre som også er det, spesielt når det er blitt skrevet så nydelig og riktig som dette.

Dette er boken jeg har lengtet etter lenge.

Alle bør lese denne. Men spesielt de som absolutt mener at «alle vil jo ha barn».
Tora K.
Jul 21, 2020 rated it really liked it
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Tina
Hun skriver altså såå bra! Temaet er viktig! Så mange får litt forvirra tilbakemelding rundt dette med å være frivillig barnløs. Boka er veldig lettlest og interessant å følge. Linn er en forfatter jeg leser alt av. Hun er veldig god på å beskrive livene til de som er litt "utenfor". ...more
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Mamma er trygda
 • Full spredning - en legeroman
 • Helvete
 • Heroin chic
 • Meg, meg, meg
 • Dei sju dørene
 • Voksne mennesker
 • Tollak til Ingeborg
 • Mødre og døtre
 • Hør her’a!
 • Eg snakkar om det heile tida
 • Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet
 • Gul bok
 • Ut av det blå
 • Men du ser ikke syk ut
 • Et liv forbi
 • Kinderwhore
 • Kan jeg bli med deg hjem
See similar books…

Related Articles

Why not focus on some serious family drama? Not yours, of course, but a fictional family whose story you can follow through the generations of...
51 likes · 22 comments