Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges” as Want to Read:
For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges

3.94  ·  Rating details ·  202 ratings  ·  14 reviews
Forfatteren av Svendsens catering er tilbake med ny roman

«Jeg sa ifra til de ansvarlige, jeg sa at jeg ikke var noen pedagog, men det var prekært, det trengtes folk til å undervise voksne utlendinger i norsk. Fysaken på NAV og ledelsen på skolen mente erfaringen min var verdifull, mer verdifull enn all verdens pedagogikk, mente de. Var jeg motivert? Det fungerte i hvert fa
...more
Hardcover, 400 pages
Published October 15th 2016 by Gyldendal Norsk Forlag
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges, please sign up.

Be the first to ask a question about For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges

Community Reviews

Showing 1-30
3.94  · 
Rating details
 ·  202 ratings  ·  14 reviews


Filter
 | 
Sort order
Vivi
Feb 09, 2017 rated it it was amazing
Fy søren! (Pardon my French.) Denne festet grepet om meg etter bare noen setninger, og ikke så mye som et sekund mistet jeg tråden eller interessen.
Den leses som en enetale av hovedpersonen Krister Larsen, om tankene hans rundt sin livssituasjon, fortida, sammenhengene mellom dem og alt i mellom, uttrykk for selvinnsikt, mangel på selvinnsikt, sinne, frustrasjon. Kort sagt - livet sjøl.
Mye av det han forteller om av opplevelser er veldig gjenkjennelige, og språket er så herlig befriende direkte
...more
Magnhild Uglem
Aug 04, 2017 rated it it was amazing
Dette er en fantastisk bok. Andreassen skriver Krister Larsen til en levende, misforstått, feiloppfattet mann som i følge monologen bare har ønsket det beste for sine nærmeste, og som er et uskyldig (nå ja, i alle fall i enkelte tilfeller) offer for resten av verdens grusomme påfunn. Krister Larsen har en total mangel på selvinnsikt og selvkritikk, men er likevel så bevisst sine dumme valg og manglende suksess i livet.
Det er mørkt, det er morsomt, det er skremmende.
Ingalill
Ble så usedvanlig lei av hovedpersonen, og stemmen, og bedraget, men - for øvrig - mener jeg at det var ei veldig god bok. Kanskje slenger jeg på ei stjerne til, etterhvert..
Mak
Jun 08, 2018 rated it really liked it
I denne boka fortelles alt som ein lang monolog, og det funker fjell. Krister Larsen er elektriker med ryggproblemer, familiefar med familieproblemer, og hans monolog til leseren gjer eit veldig levande og ekte portrett av han. Me lærer mykje om Krister, me lærer å kjenne han så godt at me kjenner han når han lyger til oss, når han overdriver. Det muntlige språket i boka er fullt av digresjoner, der Krister flekser wikipedia-kunnskap, vokabulær og egen fortreffelighet og betraktninger om folk. K ...more
John Marius Gjersvold
Man setter seg ned, med en øl mest sannsynlig, med en kompis, han har noe på hjertet, sier han. Om indiskresjoner og transgresjoner, sier han. Og han forteller. Fy fader, som han forteller! Men man heier jo på han; han er jo en kompis. Det vil si, man heier ikke hele tiden, for han driter seg ut. Ofte. Men man forstår han jo, og han er jo en kompis, ikke sant. Fy faderen som vi heier og forstår. For vi har ALLE vært der. Ikke sant? Om man har levd litt da..
Torkil Vederhus
Jul 16, 2017 rated it really liked it
Kanskje litt Knausgårdsk, bare at fortellerstemmen er elektriker med problemer som ikke er så trivielle. Kan bli vanskelig å holde tråden innimellom.
Susana Escobar
Jul 30, 2017 rated it it was ok
Ideen var god, man kommer godt under huden på jeg-narratoren, til tider friskt språk og enkelte veldig treffende passasjer, men boken ble for lang. Det er mye gjentakelser og man føler at man har lest det samme i flere runder.

Marianne Grahn
Feb 01, 2017 rated it liked it
Morsomt og samtidig sårt om en mann som sliter med fotfestet. Kostelige beskrivelser av typer og situasjoner, men litt lang og ordrik for meg.
Thea
Nov 11, 2017 rated it really liked it
Vekslet mellom å elske og hate hovedpersonen gjennom denne boken. Hovedpersonen Krister Larsens monolog føles til tider som å være inne i noens hode, og jeg blir fylt med assosiasjoner og gjenkjennelse. Larsen selv er misforstått, har høye tanker om seg selv, og er skeptisk til «systemet». Herlig direkte og befriende språk, jordnært og ekte. Tok meg flere ganger i å le høyt av hans syn på omgivelsene rundt seg, som han opplever at han er et offer for.
Ada
3.5
Underholdende og velskrevet. Lærte sikkert 5-10 nye ord jeg antagelig kommer til å glemme igjen.

Hovedpersonens aggressive indre monologer var ofte berettigede og morsomme i starten, men fyren ble slitsomt selvmedlidende og bortforklarende i løpet av de siste 100 sidene (han har til og med noen klare øyeblikk hvor han påpeker dette selv).

Jeg vurderte lenge å gi denne 4 stjerner, men jeg likte ikke den uklare slutten spesielt godt. Dessuten syns jeg boka var mer appellerende da hovedpersonen fo
...more
Atle Sander
Jul 23, 2017 rated it really liked it
Morsomt og innsiktsfullt om en manns begrensete selvinnsikt, og hvordan det kan gå når man ikke klarer å realitetsorientere seg og skifte kurs. Litt kjipt å kjenne seg igjen i enkelte situasjoner, men vi har alle våre ting å jobbe med. Litt overspill med ordspill, synes jeg, men smaken er som plommen, for å si det sånn, for å si det som Krister i boken.
Rebecka
I had no expectations whatsoever for this book, and it ended up being one of this year’s favorites. It’s the story of an electrician and basically the disappointments and joys of his life — told absolutely expertly. The author’s own audiobook narration made it even better. It’s politically incorrect, honest and often very spot on. Oh, and funny!
Tor Inge
Mar 06, 2017 rated it really liked it
Dette var en god bok! Det var nesten vondt å være så lenge inne i hodet til hovedpersonen, uten luft fra andre på noe tidspunkt, men grepet er svært virkningsfullt. Ikke lett å være denne mannen, og antagelig ganske anstrengende å være i omgivelsene også...
Tone
rated it liked it
Oct 15, 2017
John Didriksen
rated it it was ok
Dec 11, 2018
Kent
rated it really liked it
Jun 01, 2017
Marianne Kolstad
rated it really liked it
Oct 20, 2017
Fredrik Sørnes
rated it it was amazing
Jul 11, 2018
Christina Berg
rated it really liked it
Feb 20, 2018
Martin Jensen
rated it really liked it
Dec 30, 2017
Mari C.
rated it really liked it
Jun 24, 2018
Heidi Langeland
rated it liked it
Nov 22, 2016
Lina-Marie Halås
rated it it was amazing
Jan 27, 2018
Tanja
rated it really liked it
Feb 12, 2017
Dag Einar
rated it it was amazing
Feb 22, 2017
Tor SR Thidesen
rated it it was amazing
Oct 12, 2016
Hans Hübert
rated it really liked it
Feb 01, 2017
Belinda E
rated it liked it
Aug 08, 2017
Hilde Andreassen
rated it really liked it
Jan 22, 2018
« previous 1 3 4 5 6 7 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
8 followers
Kyrre Andreassen er en norsk forfatter, utdannet cand.mag. ved Universitetet i Oslo med fagene idéhistorie, litteraturvitenskap og nordisk. Han debuterte i 1997 med novellesamlingen «Det er her du har venna dine».

For sin andre bok, romanen «Barringer» (1999), ble han nominert til Brageprisen. Han har også skrevet to teaterstykker: enakteren «Dette stedet» (2002) og «Polar» (2003). I 2006 kom roman
...more