Jump to ratings and reviews
Rate this book

Άπαντα Σέρλοκ Χόλμς #2

Άπαντα Σέρλοκ Χόλμς Τόμος Β'

Rate this book
Για πρώτη φορά παρουσιάζονται στην Ελλάδα σε τέσσερις τόμους όλα τα έργα του Άρθουρ Κόναλ Ντόιλ, τέσσερα μυθιστορήματα και πενήντα έξι διηγήματα, πολλά από τα οποία παρέμεναν ανέκδοτα για τους Έλληνες αναγνώστες, με ήρωα τον θρυλικό Σέρλοκ Χολμς, τον πιο διάσημο ντετέκτιβ της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας.

Σε αυτόν τον τόμο περιλαμβάνονται:
Το Σκυλί των Μπάσκερβιλ
Η Επιστροφή του Σέρλοκ Χολμς

544 pages, Paperback

First published May 1, 2006

4 people are currently reading
39 people want to read

About the author

Arthur Conan Doyle

15.8k books24.3k followers
Sir Arthur Ignatius Conan Doyle was a Scottish writer and physician. He created the character Sherlock Holmes in 1887 for A Study in Scarlet, the first of four novels and fifty-six short stories about Holmes and Dr. Watson. The Sherlock Holmes stories are milestones in the field of crime fiction.

Doyle was a prolific writer. In addition to the Holmes stories, his works include fantasy and science fiction stories about Professor Challenger, and humorous stories about the Napoleonic soldier Brigadier Gerard, as well as plays, romances, poetry, non-fiction, and historical novels. One of Doyle's early short stories, "J. Habakuk Jephson's Statement" (1884), helped to popularise the mystery of the brigantine Mary Celeste, found drifting at sea with no crew member aboard.

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
73 (62%)
4 stars
33 (28%)
3 stars
10 (8%)
2 stars
0 (0%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 3 of 3 reviews
Profile Image for Κεσκίνης Χρήστος.
Author 11 books72 followers
April 13, 2025
Με μία από τις καλύτερες ιστορίες του διάσημου ντεντέκτιβ, μάλλον είναι και το αγαπημένο μου της σειράς!
Profile Image for Silver  Pistol.
20 reviews6 followers
December 17, 2018
Διαβάζοντας το σήμα των τεσσάρων και όλα τα υπόλοιπα διηγήματα του τόμου, εντυπωσιάστηκα από τις ικανότητες του ντετέκτιβ (όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα να ξεχωρίζει τη μάρκα του πούρου από την στάχτη και τη μάρκα του ελαστικού των ποδηλάτων από τα ίχνη στο χώμα...... αν είναι δυνατόν!!!!). Συγχαρητήρια στον συγγραφέα βέβαια, διότι παρόλο που δεν έζησε πολύ στο Λονδίνο με βάση το βιογραφικό του, μοιάζει να το ξέρει απ' έξω και τα προάστια βέβαια-- όλες εκείνες οι μικρές πόλεις στην επαρχία βόρεια και νότια του Λονδίνου. Πολύ καλά σκιαγραφημένος είναι ο αφηγητής ο Γουάτσον και χαρακτηριστική είναι η αγανάκτηση του όταν περιγράφει την ακαταστασία και τις περίεργες συνήθειες του συγκάτοικου του.
Είμαι στον τόμο με το Σκυλί των Μπάρσκεβιλ---δεν το έχω διαβάσει ακόμα--- αλλά διαβάζω τα διηγήματα του τόμου. Το συστήνω στους λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας. Δεν ήταν πολλοί οι συγγραφείς πρίν τον Ντόυλ που χρησιμοποίησαν ως ήρωα αστυνομικό ντετέκτιβ. Ο Πόε, πρώτος με τον Ντυπέν, ύστερα ο Ντίκενς με τον επιθεωρητή Μπάκετ και ίσως ο Γούλκι Κόλλινς. Καλό είναι να μην ξεχνάμε από που ξεκίνησε η αστυνομική λογοτεχνία. Η Αγκάθα Κρίστι με τον Πουαρό ήταν μεταγενέστερη του Ντόυλ το ίδιο και ο Τσάντλερ με τον Μάρλοου.
Displaying 1 - 3 of 3 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.