Jump to ratings and reviews
Rate this book

Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος, ο Ελευθερωτής

Rate this book
MIXAHΛ H? ΠAΛAIOΛOΓOΣ O EΛEYΘEPΩTHΣ EINAI TO IΣTOPIKO MYΘIΣTOPHMA ΠOY ZΩNTANEYEI MIA AΠO TIΣ IΣXYPOTEPEΣ BYZANTINEΣ ΠPOΣΩΠIKOTHTEΣ KAI ΣYΓXPONΩΣ MIA AΠO TIΣ ΣHMANTIKOTEPEΣ EΠOXEΣ TOY EΛΛHNIΣMOY, OΠΩΣ APXIΣE NA ANAΓENNIETAI ΣTHN APXH THΣ ΠAΛAIOΛOΓEIAΣ EΠOXHΣ TOY BYZANTIOY. EINAI MIA MYΘIΣTOPHMATIKH BIOΓPAΦIA TOY MIXAHΛ H? ΠAΛAIOΛOΓOY, TOY ΓENAPXH THΣ OMΩNYMHΣ ΔYNAΣTEIAΣ, TOY ANΘPΩΠOY ΠOY ΠETYXE AΔIANOHTA EΠITEYΓMATA ΓIA THN EΠOXH TOY, XAPH ΣTO ΠOΛYMHXANO EΩΣ ΔIABOΛEMENO MYAΛO TOY, ΠPOKEIMENOY NA AΠOKATAΣTHΣEI THN ΠΛHΓΩMENH AYTOKPATOPIA. ΞEKINA AΠO TH ΣYMΦOPA THΣ Δ? ΣTAYPOΦOPIAΣ -ΘEMA ΠOY AΠAΣXOΛEI MEXPI KAI ΣHMEPA TOYΣ IΣTOPIKOYΣ EPEYNHTEΣ- KAI ΦTANEI MEXPI KAI TO ΣIKEΛIKO EΣΠEPINO, TON OΠOIO YΠEΘAΛΨE EMMEΣA AΛΛA ENEPΓA O MIXAHΛ.

398 pages, Paperback

First published January 1, 2004

1 person is currently reading
31 people want to read

About the author

George Leonardos

20 books10 followers

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
10 (33%)
4 stars
11 (36%)
3 stars
8 (26%)
2 stars
0 (0%)
1 star
1 (3%)
Displaying 1 - 2 of 2 reviews
Profile Image for Dimitrios.
136 reviews2 followers
April 14, 2017
Τα γεγονότα του βιβλίου διαδραματίζονται σε μία άκρως ενδιαφέρουσα, όμως ελάχιστα γνωστή, περιόδο του Βυζαντίου. Ο συγγραφέας επιτελεί άριστο έργο στην παροχή στον αναγνώστη της ατμόσφαιρας και των διακυβευμάτων της αυλής της Αυτοκρατορίας της Νίκαιας τα χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους το 1204. Εκπληκτική είναι και η προσπάθεια κατανόησης των κινητήριων δυνάμεων του Μιχαήλ Παλαιολόγου. Η δουλειά που έγινε όσον αφορά τα πολιτικά παιχνίδια γύρω από τον θρόνο πιστεύω ότι απεικονίζει με μοναδικό τρόπο την εποχή. Το βιβλίο καταφέρνει να δώσει στον αναγνώστη ην αίσθηση της απόγνωσης, της παρακμής, και του θανάτου με τον οποίο βρισκόταν αντιμέτωπη η Αυτοκρατορία. Στα αδύνατα σημεία του βιβλίου συγκαταλέγεται το γεγονός ότι το δράμα ήταν περιορισμένο, με το βιβλίο να είναι σχεδόν μία αφήγηση ιστορίας. Παρά ταύτα, το προτείνω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις της Βυζαντινής ιστορίας.
Profile Image for Nick.
57 reviews26 followers
March 29, 2015
Στα υπερ του βιβλίου είναι η ιστορική ακρίβεια που προσπαθεί να δώσει ο συγγραφέας και οτι διαδραματιζεται σε μια πάρα πολυ ενδιαφέρουσα περίοδο της ιστορίας.
Απο την αλλη ομως δεν κατάφερε να με συνεπάρει το βιβλίο. Ο συγγραφέας δημιουργεί καθε τοσο μια αποστασιοποιηση αναμεσα τη ροη των γεγονοτων και τον άγνωστη.
Με φράσεις του τυπου ... θα ηθελα σε αυτο το σημείο να σημειώσω ... κλπ και με τις ασχετες πληροφοριες που προσθετει καθε τοσο στο κείμενο ωρες ωρες μου δημιουργούσε περισσότερο την αίσθηση άρθρου σε εφημερίδα παρα μυθιστόρηματος.
Ειμαι σε δίλημμα για το αν θα διαβάσω και τα επόμενα βιβλία της σειράς.
Displaying 1 - 2 of 2 reviews