Jump to ratings and reviews
Rate this book

Korgeneral Cemal Madanoğlu'nun Anıları

Rate this book
Cemal Madanoğlu (1907-1993), Türkiye’nin yakın tarihinde önemli roller üstlenmiş, 27 Mayıs’ın öncesinde ve sonrasında ağırlığını hep hissettirmiş gözü pek, cesur, vatansever bir subay.

12 Mart darbesinden sonra “Madanoğlu Cuntası Davası”nda örgüt lideri olarak yargılanan Cemal Madanoğlu elinizdeki kitapta, çocukluk ve askeri okul yıllarını, işgal altındaki İstanbul’u, genç bir subay olarak üstlendiği görevleri, Doğu bölgelerinde katıldığı hakreâtları, Kore Savaşı’nı, acı tatlı anılar eşliğinde aktarıyor. 1911-1953 yılları arasına dair anılar, hem sarsıcı bir belgesel metin hem de heyecanla okunan bir roman niteliğinde.

Aile ilişkilerinden arkadaşlarına, teğmenlikten albaylığa, Kürt aşiretlerinden sıcak çatışma anlarına açılan geniş yelpazede, son derece renkli bir portre beliriyor karşımızda.

Korgeneral Cemal Madanoğlu’nun Anıları’nı, Doğu Perinçek’in sunuş yazısı ve 1988’de Cemal Madanoğlu’yla yaptığı röportaja da yer vererek yayımlıyoruz.
“İstanbul’daki subaylığım ile Sason dağlarındaki yaşantım arasında ne büyük ayrım var. Sason Türkiye’nin en sarp bölgesidir. Orada kayalıklar, uçurumlar arasında patikalar, dağ yolları ya da yolsuz yörelerde kulağımız tetikte ilerlerken burada Beyoğlu caddesinde tören birliğiyle yürüyoruz.”

334 pages, Paperback

Published February 18, 2019

53 people want to read

About the author

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
22 (52%)
4 stars
18 (42%)
3 stars
2 (4%)
2 stars
0 (0%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 6 of 6 reviews
Profile Image for Furkan.
2 reviews
April 4, 2019
Paşa'nın özellikle çocukluk ve gençlik yılları çok yoğun geçmiş. Doğu bölgelerinde görev yaptığı dönemi kendi sade üslubuyla anlattığı, dönemin şartlarını ve genç Cumhuriyet'in ne zorluklarla ayakta durmaya çalıştığını anlayabilmemiz için güzel bir kaynak.
Profile Image for Emirhan AVCI.
147 reviews15 followers
October 8, 2021
İnanılmaz bir hayat ve o hayatı usta bir yazar edasında kaleme alan, gerçek bir Atatürkçü subayın gözünden; 1917-53 yılları arasındaki Türkiye, Güneydoğu ve dışımızdaki olayların etkileri. Madanoğlu Paşa, yakın tarihimizi birinci ağızdan, usta bir dille birçok tarihçi geçinen sözde aydından daha objektif değerlendirmiş. Kendisini 32.Gün'ün 12 Mart Belgeseli ile tanıyıp kitabını da bu vesileyle öğrenmiş oldum. Yakın döneme ilgisi olan, olmayan herkese şiddetle tavsiye ederim.
Profile Image for Can.
59 reviews1 follower
January 16, 2024
Paşa cin gibi uyanık bir adam, sade ve duru üslupla okuyucuyu yormadan kendini okutuyor.

DP’yi ilk etapta desteklemesi, subayların İnönü’ye tutumunu birinci ağızdan öğrenmek ilginçti. Kitabın sonuna eklenen 2000’e doğru röportajında MBK içindeki iç darbeyi kısaca özetlemiş, bu da meraklısı için mühim.

Profile Image for İ. Serhat.
63 reviews
December 3, 2019
İlerici ve cumhuriyet dönemi askerlerinin anılarını okumak bir yurttaş olarak beni o dönemlere götürüyor. Işık içinde uyu Madanoğlu.
Displaying 1 - 6 of 6 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.