Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Tante Ulrikkes vei” as Want to Read:
Tante Ulrikkes vei
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Tante Ulrikkes vei

4.44  ·  Rating details ·  1,589 ratings  ·  100 reviews
«Det skjer ikke da. Jeg liker ikke skriving. Hvert fall ikke skrive dagbok ass. Det er for kæber, mann. Jeg snakker isteden ass. Men ok, ja ass, jeg er Jamaal. Svarting, muslim, fra Stovner, T.U.V, Tante Ulrikkes vei, du veit, representerer alltid.»

«Det er tradisjon å kalle den førstefødte Mohammed, og Profeten er alle muslimers forbilde, men liksom, de som er så opptatt a
...more
ebook, 432 pages
Published 2017 by Gyldendal
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Tante Ulrikkes vei, please sign up.

Be the first to ask a question about Tante Ulrikkes vei

Community Reviews

Showing 1-30
4.44  · 
Rating details
 ·  1,589 ratings  ·  100 reviews


Filter
 | 
Sort order
Vivi
Sep 20, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Vel, vi har snakket om det i bokhandelen, hvor "uflaks" det kanskje har vært for forfatter og bok at den tilfeldigvis kom ut en høst hvor mange av våre beste har gitt ut bøker på sitt toppnivå. Det forandrer ikke det faktum at jeg er helt i harnisk inni meg over at denne ikke er nominert til noe som helst, for det burde den ha vært.
Her er troverdige karakterer, en forfatter som virkelig kan det han skriver om, og skriver godt. Veldig godt, i en form som funker utrolig bra og historien har et god
...more
Sarmad Ahmed
Jul 20, 2018 rated it it was amazing
Historier om innvandrergutter fra Oslo øst har alltid fått stor plass i nyhetsbildet. I litteraturen derimot, er de ikke like synlige. Det er deler av denne boka som traff så close to home at jeg ble ukomfortabel og måtte legge den fra meg. Dritbra. Og dritfint omslag.
Neda Alaei
Feb 08, 2018 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Edit: Hørt på lydbok november 2018. Vedvarende skuffelse over stemmen til Mo, men alt i alt fornøyd med å ha fullført min første lydbok!

Den viktigste og beste samtidsromanen jeg har lest.
Thomas Løge
For en debut, Zeshan Shakar! Dette er ei bok som tar for seg livet til to gutter som vokser opp i Tante Ulrikkes vei på Stovner på 2000-tallet. Vi får ta del i guttas hverdag sett fra deres øyne gjennom et forskningsprosjekt som kartlegger hverdagen til unge i Groruddalen. Forskeren Lars Bakken mottar mailer fra Mo og innspillinger fra Jamal hvor de forteller han om deres hverdag fra 2000 til 2006. Artig å lese boka fordi det er mange gjenkjennelsesfaktorer for meg som er vokst opp på 2000-talle ...more
Siri
Nov 23, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Mmmmhh, nå snakker vi! Man kan si hva man vil om Roy Jacobsen, men jeg hadde stemt på Zeshan Shakar om det sto om den litterære Groruddals-krona. Jada, Tante Ulrikkes vei gir plass til viktige fortellerstemmer i Mo og Jamal, men det er også en både medrivende og underholdende roman om å vokse opp innafor og utafor. Anbefales.

(Velger å stille spørsmål ved legitimiteten til alle de norske litteraturprisene som ikke nominerer den her. Hva skjedde med det, Brage? Hm?)
Momina M.
May 08, 2018 rated it it was amazing  ·  review of another edition
2nd read: updated to 5 stars.

"Jeg er jævla sliten nå ass, mann, jeg sverger. Du veit når du har skikkelig lyst å sove, men noen gjør sånn at du ikke kan sove? Du veit, naboen har heftig høy musikk, eller dem sager på trærne på gata, eller dem kommer med korps på 17.mai og du er drittrøtt, og du bare er der på senga og får ikke sove, og du bare klikker helt: "Faen ass, hva er fuckings problemen din, la meg sove a!" Sånn er jeg ass. Hele tida jeg klikker, og liksom samtidig, jeg er dritsliten."
Asbah
May 05, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
"Voksen. Det virka fortsatt langt borte. Som noe jeg aldri kom til å komme helt frem til og kunne bøye og tøye på. Jeg likte det."
Marte
Mar 18, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Har sittet i godt over tre timer og lest, kunne ikke legge den fra meg. Må tidlig opp i morra, men får ta konsekvensene av min dårlige dømmekraft på morran. Dritbra bok. Er for seint til å ha flere tanker enn det, kanskje en annen dag.
Kristine
Aug 23, 2018 rated it it was amazing
Shelves: favoritter
Elsker den!
Marie the Librarian
May 21, 2018 rated it really liked it
Well this was different and interesting. its very good to read stories about different kinds of teens growing up and especially in my own town. I was a bit let down by the ending, and it took me a while to get the hang of, but the last half was really interesting.
Lillemor
May 05, 2018 rated it really liked it
En fantastisk bok, med skarpe kontraster. En bok som fikk meg til å tenke over egne privileger. Jeg synes likevel boken virket uferdig og noe forenklet mot en slutt som kom utrolig brått på. Men det kan bare være sorgen over at boken tok slutt.
Malin
#CBR10Bingo: Home, Something, Home (this book is set at Stovner in Oslo, three stops away from where I live on the metro. It also concerns exactly the sort of pupils that I teach.)

Two youths, both living in the same tower block in a suburb on the east side of Oslo, in Stovner (where the large majority of inhabitants are immigrants or the children of immigrants). They start out going to the same high school. Starting in the year 2000, the framing device consists of these two teenagers, later youn
...more
Mathilde Paulsen
Anmeldelse og rating kommer, må få samlet tankene.
Ina

Å skrive om populære bøker er ikke alltid like lett, spesielt når man ikke er helt fan av den selv.

Tante Ulrikkes vei er en bok som jeg har sett omtrent overalt i svært lang tid. Har sett den ofte på Bokelskere, Goodreads, og på nettsider hvor jeg handler bøker. Det er en av de bøkene man legger merke til overalt, enten man vil det eller ikke.

Skeptisk til bøker som får mye oppmerksomhet
Mon skulle tro at jeg gikk inn for å ikke like bøker som er popuære, men så barnslig er jeg ikke. Blir selvføl
...more
Emil Erstad
Sep 08, 2018 rated it it was amazing
Ei av dei beste bøkene eg har lese (eller høyrt, sidan eg valde lydboka). Eg trur faktisk ikkje nokon kan snakke om eller diskutere integreringspolitikk utan å ha lese denne boka. Og det nesten utan at boka handlar om politikk. Likevel er boka nærast som eit lærestykke. Den er ei autentisk skildring av oppvekstmiljøet på Stovner i Oslo, fortald av to unge gutar som deltek i eit forskningsprosjekt. Dei fortel så ekte og ope om utanforskap, fattigdom, sosial ulikskap og ein heilt annan oppvekst en ...more
Anna Alstad
Jun 30, 2018 rated it really liked it
Denne er fin, rørende, viktig, provoserende og bra. Les den.
Ada
Det er lenge siden jeg har lest en bok som har fått meg til å bry meg så mye om karakterene. Kanskje fordi den er så virkelighetsnær, geografisk nær og generelt gjenkjennelig.

Jeg gikk på barneskole med mange gutter som Jamal, og jeg hatet det. Jeg hadde ikke noe særlig begrep om integrering, marginalisering, rasisme og sosial ulikhet som barn. Jeg tenkte bare at disse guttene var unødvendig frekke og bråkete, og at de ikke hadde noen bedre grunn til å være bøller enn alle «potetene» i klassen me
...more
Simen Gunerius Jørgensen
Jan 12, 2018 rated it it was amazing
For “Planen” fikk Morten Pape i 2015 BogForums Debutantpris i Danmark.
Norske Zeshan Shakar debuterer med “Tante Ulrikkes vei”
Felles for de begge er å ha ghettoen som utgangspunkt i livet. Her lever håp og drømmer under svært vanskelige vilkår, ofte i et understimulert miljø - preget av vold og kriminalitet.

Mohamed og Jamal løser dette på to ulike måter. Mohamed er ressurssterk og skoleflink, mens Jamal dropper ut av skolen. Boka er språklig nyskapende. Har du ikke kjennskap til det noen vil kal
...more
Maria
Dec 20, 2018 rated it really liked it
Dette var bra saker! Boken satte mange følelser i sving, og det var høy gjenkjennelsesfaktor på oppvekst, beliggenhet, etnisitet, og ikke minst milennialiteten(!) og dens tilhørende kulturelle referanser.

Kanskje er det atter en gang e-bokutgaven som er idiotisk, men jeg klarer ikke å la være å trekke en stjerne for dårlig korrekturlesing på Mos del. Det ble tydeligst mot slutten, der enkle faktasjekker var fraværende og Jamal plutselig het Jamaal ved flere anledninger. God flyt er viktig, ass, s
...more
Hannah Cecilie Brænden
Jun 19, 2018 rated it it was amazing
Åh.. sykt fin, morsom og vond bok. Ble veldig glad i karakterene. Den viktigste tanken denne boken ga meg var at man man alltid må se det beste i de vi møter - man må skille personen og handlingene de gjør. De fleste som begår voldshandlinger har selv hatt det vondt i sin oppvekst. Hele 40 % av norske fengselsinnsatte ble misbrukt i barndommen, 66 % falt ut på ungdomsskolen eller tidligere og hele 92% (!) har psykiske lidelser. Det var så vakkert og viktig å bli kjent med Jamal, som er en person ...more
Maria Halle
Mar 10, 2019 rated it liked it
Viktig bok om sosiale forskjeller i Norge.
Marie
Jun 21, 2018 rated it it was amazing
Shelves: norwegian
Jamal: «Alltid Norge skal være så bitchen til USA. Sånn som med Palestina. Norge bare, Palestina er kompisen vår. Hele tida dem sier det. Men med en gang USA og Israel sier no, Norge blir helt drama, som fjortisjenter på Rommen, bare, nei, nei, slapp av, dere er ordentlige kompisen vår da, glem Palestina liksom.»

Mo: «Hun klappa henda sammen og sa-Nå har vi det jammen koselig- bare vi satt og spiste sammen, og da måtte vi smile alle sammen til henne og si at det hadde vi. Jeg tror jeg er litt mer
...more
Ingalill
Nov 19, 2017 rated it really liked it
Danket ut alt det andre jeg leste samtidig. Kunne gitt 4, men føler meg raus (tross alt den lengste boka jeg noensinne har lest på ebokBib)..
hanne amelia
Mar 25, 2018 rated it it was amazing
Shelves: own
Finner rett og slett ingenting å trekke denne romanen på. Ganske enkelt en sabla god bok.
freewayflowr
Oct 06, 2017 rated it it was amazing
Et relevant, nødvendig og viktig bidrag til norsk samtidslitteratur.
Ingvild
Nov 11, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
Tror alle som deltar i samfunnsdebatten (+flere) burde lese denne, om det så er politikere eller kommentarfeltdeltagere.

Bra hele veien, men spesielt mot slutten. Utrolig deilig å lese en roman av god litterær kvalitet, som også var emosjonelt engasjerende, samt lettlest. Den type bok jeg er litt trist for å være ferdig med, var også er ganske godt avbrekk fra eksamenslesing.

Trude KN
Jun 08, 2018 rated it really liked it
Jamal og Mo ass. Bra greier. Likte spesielt Jamal sine kapitler, «Halla Nova-mann!». Boka er politisk uten å være påtrengende, personlig og allikevel allmenngyldig. Mange fine småscener som jeg kommer til å huske, som når faren til Mo lurer på hvorfor de har fått en sopp ved avdukinga av kunsten. Klok og fin bok.
Daniel Milford
Sep 24, 2018 rated it it was amazing
Bra ass, jeg sverger. Du veit ikke. Ofte jeg bare leser bøker og de ikke er noe bra, men noen gang den boka er bare dritbra liksom og alt føles som på ekte liksom og bare du må lese den liksom.

Peace
Aina
Mar 17, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Bjørg
Jan 02, 2019 rated it it was amazing
Shelves: favorites
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
topics  posts  views  last activity   
Goodreads Librari...: Add ISBN-10 3 14 May 10, 2018 12:57PM  
 • En moderne familie
 • Tung tids tale
 • Begynnelser
 • Vinternoveller
 • Kan jeg bli med deg hjem
 • Hvitt Hav (Ingrid Barrøy, #2)
 • Leksikon om lys og mørke
 • Arv og miljø
 • Parissyndromet
 • Alberta and Freedom
 • Vi ses i morgen (Teksas-serien, #1)
 • Så mye hadde jeg
 • Ikke forlat meg
 • 60 damer du skulle ha møtt. Norsk kvinnehistorie for deg som har det travelt
 • Hässelby
 • Monstermenneske
 • Og været skiftet og det ble sommer og så videre
 • Alle utlendinger har lukka gardiner
61 followers
Zeshan Shakar (born 1982) is a Norwegian political scientist and author.

Shakar won the prestigious Tarjei Vesaas' debutantpris for his literary debut Tante Ulrikkes vei.