Tüm ışıldayan güzelliğine rağmen, o da aldatılabilirdi! İncitilebilirdi! Kalbi kırılabilirdi! Ama gururu yüzünden asla altta kalamazdı! Sevdiği erkeği elde etmek için garip bir plan yaptı. Planı kusursuz olmalıydı. Öyle de oldu! Gerçek niyetini kimse anlayamadı. Amacına erişebilmek için parasını, dayanılmaz güzelliğini, şaşırtan zekâsını ve çekici vücudunu ortaya koydu.
Bundan daha iyi plan olur muydu? Bir de duygularını ve arzularını gizleyebilseydi! Hain planların bile eğlenceli olabileceği, nefes kesen tutkunun elle tutulabilir olduğu bir FMArsal romanı daha!
Şu kitabı taaa ne zaman okumuştum. Yorum yapmayacaktim ama Face'de sağolsun bazı arkadaşlar linç edeceklerdi gereksiz, saçma ve vakit kaybı olduğunu söylediğim için. EVET, BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM. GEREKSIZ, SACMA VE VAKIT KAYBI. İsteyen istediğini düşünür, hayret bir şey ya. Üstelik "Kitap yazmasın dediğiniz birileri var mı?" diye bir başlığın altına yazmışım, bundan daha normali ne olabilir? Eleştiri kaldırmayan insan çok rica ediyorum bana bulaşmasın. Edebiyat falan değil bu, düpedüz kendini tekrar eden, kötü bir Türkçe ile yazılmış seks manyağı iki karakterin gereksiz kurgusu. NOKTA.
3,71/5 Distopyaların yoğunluğunun arasında kafa dağıtmak için okunacak, dili basit, akıcı bir kitap. Ana kadın karakterin mantığıyla oldukça çelişiyor olsam da kitap kendini sıkmadan rahatça okuttu. Kitabın büyük bir kısmındaki duygu yoksunluğu sonlarda kendini toparladı, eğer öyle olmasaydı 3 verecektim fakat son kısımları büyük keyifle okuduğum için 3 vermeye de gönlüm razı olmadı :D
3.5 puan. Okurken eğlendim, güldüm falan ama birkaç kitabın ardından unutacağım diğer kitaplar arasına girdi maalesef. Okurken hiç sıkılmadığımı söyleyebilirim. Ama yine de daha çok boş vakitlerde değerlendirilebilecek bir kitaptı bana göre.
FMArsal kitaplarında benzer konular işlese de okuyucuyu şaşırtmayı başarıyor. Kusursuz Plan'da benim için böyle oldu. Ebru, soğuk görüntüsünün arkasına gizlenen, yalnızlığına sığınak arayan genç ve güzel kadındır. Sevgilisi Yakup, onun buzlarını kırıp yaklaşmayı başaran sayılı kişilerden olmuştur fakat Ebru'yu aldatma gibi bir gaflete düşünce olanlar olur. Ve buzlar kraliçesi Ebru, planlarını devreye sokar. Öyle kusursuz bir plan yapmalıdır ki sevdiği adamı elde edebilsin. Aldatıldığını öğrendiği gece yanında yer alan yabancı ama oldukça çekici ve yakışıklı bir adam olan Selim de bu plana dahil olacaktır. Ebru,zeki ve kendi ayakları üzerinde duran bir kadın olsa da kitap boyunca yanlış anlaşılmalar yüzünden yaptığı saçma sapan şeyler sebebiyle tabiri caizse içimi şişirdi... Selim'in gizemli halleri merak içinde bırakırken tavırlarıyla kendine hayran bırakan FMArsal erkeklerinden oldu. Tüm kitaplarını okuduğumu göz önüne alırsak yazarımızın yazım tarzını sevdiğimi söylememe gerek yoktur sanırım. Kitapları hacim olarak epey kalın olsa da akıcılığıyla bir gün gibi kısa sürede okunabilecek kapasitedeler. Bu kitapta beni tek sıkan şey Ebru'nun saçma sapan davranışları oldu açıkçası. Kızgınlıkla elimden bırakıp söylenmekten kitabı okuyamadığım zamanlar oldu. :D FMArsal kitapları ile tanışmadıysanız yahut benim gibi Kusursuz Plan'ı okumakta geciktiyseniz ve Ebru'nun saçmalıklarını göz ardı edebilirim diyorsanız geç kalmadan bu kitabı okumalısınız. ♥
Bir FMArsal romanı daha :)) Kusursuz Plan kitabı @kitapcadilari olarak düzenlediğimiz bir okuma etkinliği. Ben bu yazarın kitaplarını çok seviyorum ve en sevdiğim türk yazarlar arasında. FMA sevgim ilk Seni Sevmek İstemedim kitabıyla başladı. Seni Sevmek İstemedim bence çok güzel bir kitap. Zaten Fatih Murat Arsal o kadar güzel yazıyor ki karakterlerini çok seviyorum. Karakterleri gerçekten çok iyi ve karakterli kişiler :D Nasıl bir cümle kurduysam şu an :)) Yani yazdığı karakterler sevilmeyecek gibi değil.
Kusursuz Plan güzel bir kitaptı. Zaten FMA kitaplarının akıcılığı dillere destan :D Gerçekten o kadar akıcı ki kitap elime aldığımda 150'den fazla sayfa okuduğum oluyor. Çoook akıcı. Böyle akıp giden ve zamanın nasıl geçtiğini farketmediğiniz kitaplardan. Keyifli, iyi zaman geçirmek için ayrıca süper oluyor. Depresyondaki insanlara kesinlikle FMA öneririm çünkü depresyonda olduğunu bile unutturur insana :)
Ben Selim ve Ebru'yu sevdim. Tamam kitapta bazı sevmediğim yerler oldu mesela biraz +18 kısımlarına dayalı olması gibi ama kurguya bakınca bence de olabilir öyle kısımlar. Çünkü bir plan bu ve bu planda kendisine aşık etmeye çalıştığı kişiyi güzelliğiyle etkilemeye çalışan bir insan Ebru. Böyle düşününce bana doğal geliyor ki zaten aralarındaki çekimde su götürmez bir gerçek :D Eh tabi Selim de çekim hissedilmeyecek bir erkek değil yani :* :D
FMA kitaplarında zayıf bulduğum bir kitap Kusursuz Plan ama yine de keyifle okudum ve okurken eğlendim, insanı kendisine çok güzel sevdiriyor. Ben size kesinlikle FMArsal kitaplarına göz atmanızı öneririm.
Bu arada puanım 3,5 ama kıyamadım FMA hayranlığıma 4 verdim zaten yıldızlar da da 3,5 yok :D
Güzel zaman, keyifli ve eğlenceli vakit için size sadece Kusursuz Planı değil FMA kitaplarının hepsini önerebilirim. Özellikle Ephesus Yayınları çok güzel baskılarla kitapları tekrar çıkardı duyurulur sevenlere duyurulur. Yorumumun fazlası için bloguma da beklerim :)
İlk defa bu yazarı okuyorum. Süper bir konu bulmuş aslında ama iyi işleyememiş. Esas karakterler arasındaki diyaloglar ve yetişkin içerikli kısımlar çok eğlenceliydi. Sırf bu nedenle 2 yıldız veriyorum.
Daha iyi bir kurguyla daha da zevkli olabilirdi. Çoğu yerde saçmalıklar vardı.
Bir de yazar bekaret kavramına aşırı takık. Bu da Boomerlığın yan etkilerinden biri sanırım.
Kusursuz Plan’ı tek bir cümle ile anlat derseniz “Ustaca bir kurgu, tutku dolu bir hikaye, akıcı bir anlatım ve bir puzzle’ın parçaları gibi kusursuz bir şekilde birleştirilerek ortaya çıkarılan bir mutlu son” derim.
FMArsal’ın güzel kızlarından biri Ebru Seymen. Çocuk yaşta annesini kaybetmiş, babası tarafından erkek gibi büyütülmüş, kendine güvenen, hazırcevap, bal rengi saçlara ve bal rengi gözlere sahip, buzlar kraliçesi diye anılan bir güzel kadın.
Ve bir FMArsal erkeği Selim Demirkan. Ülkenin en zeki 20 insanı arasında sayılan, babasının Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştirdiği işi devam ettiren, etkileyici gri gözlere sahip, esprili, pervasız, gizemli ve yakışıklı bir erkek.
Kitabımız Ebru’nun kocasını arkadaşlarına tanıtmak için evinde verdiği bir parti ile başlıyor ve FMArsal romanlarında bir ilk olan geçmişe dönüşlerle devam ediyor. Ebru sevgilisine sürpriz yapmak için gecenin bir yarısı yola çıkıyor ama asıl sürprizi sevgilisi ona yapıyor. Çarpıcı güzelliğine rağmen aldatılan kalbi kırık bir kadın olarak Selim ile yolları kesişiyor ve üç muhteşem gün geçiriyor. Ve bu üç güzel günün sonunda onu kaybediyor ama kelimenin gerçek anlamıyla da kaybediyor. Ve sonra olaylar gelişiyor. Kitabın konusundan fazlaca bahsederek spoiler vermek istemiyorum.
*** Ebru diğer FMArsal kadın karakterlerine kıyasla daha mücadeleci ve daha plancı bir kadın. Selim ise diğer FMArsal erkekleri kadar yakışıklı, etkileyici ve başarılı bir adam ama daha gizemli. Kitabın çeşitli yerlerinde ipuçlarını görüyoruz ama neredeyse sonuna gelene kadar onun hakkında kayda değer pek bir şey öğrenemiyoruz, buna Ebru da dahil.
İlk olarak şunu söylemem gerekir ki geçmişe ve şimdiki zamana dönüşler çok can alıcı yerlerde yapılmış. Heyecanla okurken, devamında ne olacağını deli gibi merak ettiğiniz bölüm sonlarında başka zamana dönüşler yapılıyor. Günümüzde geçen bölümler geçmişi çok güzel gizlediği için de merak duygusu hiç bitmiyor.
FMArsal kitaplarının en sevdiğim özelliklerinden biri de erkeklerinin karakter değiştirmemesi. Kitabın başındaki karakterleri, huyları, tavırları, davranışları neyse sonunda da o şekildeler. Başkalaşmıyorlar, evrim geçirmiyorlar, karizmatik, ağır ve karakterli biriyken vıcık vıcık birine dönüşmüyorlar. Bu durum Selim için de geçerliydi, kitabın başında neyse sonunda da oydu. Beni aşk romanlarından soğutan bir şeydir bu durum, hatta aşk romanlarını okumama sebebimdi. Taa ki Fatih Murat Arsal kitaplarıyla tanışana kadar.
Ayrıca Ebru ve Selim de ütopik roman karakterlerinden değiller. Onlar da bizden biri gibiler. Diyaloglar gerçek, duygular gerçek, tepkiler gerçek ve karakterler gerçek. Hatta o kadar gerçekçi yazılmış bir hikaye ki okurken zaman zaman Ebru’ya giydirdiğim doğrudur, özellikle de Selim’i fakir, işsiz güçsüz ve başka bir mesleğe!!! sahip, kendinden statü olarak aşağıda biri olarak gördüğü zamanlarda. Ve kitap bittiğinde eski bir dostu uğurlar gibi bağrıma basıp bir süre öylece durduğum da doğrudur.
Ve Yazarımız Kusursuz Plan’da da gerçek mekanlar kullanmış, gerçek tatlardan bahsetmiş. Öyle ki elime kitabı alıp Çeşme’yi gezebilir, Selim’in yazlığına uğrayıp kendisinden tost ve limonata isteyebilir (ah hayaller) ve hatta Selim’in tarifiyle Yakup’un yazlığını bulup onu bir temiz dövebilirim. (o derece sinir oldum ona ve kibrine) Bu kitapta yapabileceğimiz bir yemek tarifi yok ama beni gece yarısı kalamar ve karides diye sayıklatacak kadar can çektirici ve güzel yazılmış bir bölüm var.
E-kitap olarak daha önce okumuş biri olarak şunu rahatça söyleyebilirim ki yazarımız neredeyse tüm cümlelerin üzerinden geçmiş, yenilemiş, düzenlemiş. Minik minik ek paragraflar da var. Hatta yıllar sonra yazılmış olan bir kitabın karakterine ayrılmış bir paragraf bile var. wink ifade simgesi Eğer pdf olarak okudum kitap olarak okumama gerek yok derseniz yanılırsınız diye minik bir not düşmek istiyorum.
Kısacası Fatih Hocam Kusursuz Plan ile yazarak aşk nasıl hissettirilir, basitlikle asillik arasındaki o ince çizgide nasıl durulur, irrite etmeden, iğrendirmeden okunacak tutku dolu satırlar nasıl yazılır bir kez daha gösteriyor bizlere. ***
Bu kitaptaki kız ve erkek karakterler benim tartışmasız en sevdiğim genel bir yorum yapmıştım diğer kitapları için, bu kitabı tenzi ediyorum. Yakup bile bir ayrı hoş ya . Hop oturdum hop kalktım her sayfa çevirişimde "kız ebru yapmadım de nolur yapmadım de yaaaa" diye çığırdım :D
pdf sini okuduğum mükemmel bir eserin,kitap halini almasaydım olmazdı ama dimi...hele bu kitap ta fatih hocamın ise kesinlikle ama kesinlikle almalıydım ve dee aldımm...selimciğim i baştan okıyum bi...zeka fışkıran kızımız neler neler planladı bi bakim yine...........