Kuyudan gelen, geceden geçen bir ses, sis pus arası beliren yazı... Gecenin tam yarısı için bir geceyarısı kitabı.
"Niçin konuşmaya başlıyorum? Niçin konuşmaya başlıyorum - susmuşken? Bir kez olsun susmuşken. Her zaman için susmuşken. Bir daha ağzımı açmamaya karar - Niçin yeniden?"
1936’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nde başladığı öğrenimini Paris’te sürdürdü. 1976-1990 yılları arasında, kurucusu olduğu Ada Yayınları’nda, çağdaş Türk ve dünya yazarlarının, şairlerinin yapıtlarını yayınladı. Edebiyatın çeşitli alanlarında onlarca ürün verdi. "Bir Gemide" adlı kitabıyla 1979 Sait Faik Armağanı, "Ders Notları" ile 1979 Türk Dil Kurumu Ödülü, "Eylülün Gölgesinde Bir Yazdı" ile 1988 Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’nü aldı. Abidin Dino, Yüksel Arslan, Bedri Rahmi, Eren Eyüboğlu, Füreya, Aliye Berger, Ergin İnan gibi sanatçılar üzerine yayınlanmış kitapları vardır.
Ferit Edgü'nün 1960-67 arasında dergiler için yazdığı metinleri toplayarak 2001 yılında yayımladığı "Devam", tahmin edilebildiği gibi yazarın "Av", "Bir Gemide" ve "Çığlık" gibi derin eserlerinin çok gerisinde. Buna rağmen, minimalist depresif denemelerin bulunduğu kitapta yazar, daha çok bunalmış bir ruhun yakarışlarını Yusuf Atılgan'ı andıran bir dille okuyucuyla buluşturarak ilginç bir atmosfer yaratıyor. Bu kısa metinlerden benim en beğendiğim ise "Duvar". Edgü hayranları mutlaka göz atmalı.
"açtığım çukurlar açtığım çukurlar evet kendimi gömmek için açtığım çukurlar evet içine hep başkalarını gömdüğüm çukurlar evet. her çukurun kapanışında kendimden bir şeyler yitirdiğimi duyuyordum, evet. her kürekle, evet. her küreğin attığı toprakla, evet. her kapanışla, evet. her örtünüşle, evet. her gün bir şeyler yitirdiğimi duyuyordum, evet."