Jump to ratings and reviews
Rate this book

Το κόκκινο σαλόνι της γιαγιάς

Rate this book
Το κόκκινο σαλόνι της γιαγιάς είναι η ιστορία ενός... σαλονιού. Το σαλόνι ενός δημοσιογράφου, που απομυθοποίησε κάθε του εμπειρία.

"... Ο Αντρέας Ανδρέου είναι ένας πολυτεχνίτης. Τυχοδιώτης και ανήσυχος, ερευνητής για τη δική του ικανοποίηση. Επιπόλαιος και συναισθηματικός, τεμπέλης και τέρας εργασίας για ό,τι τον κεντρίζει.

Πρωταθλητής του δεκάθλου, που δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει νίκη σε κανένα από τα δέκα αθλήματα ξεχωριστά... Με άλλα λόγια, ο τέλειος δημοσιογράφος..."

"... Δεν πνίγηκε. Ανακυκλώθηκε. Τον έφαγαν τα ψάρια κι έζησε στα κύτταρά τους, μέχρις ότου και αυτά τα έζησε κάποιο μεγαλύτερο ψάρι, κι αυτό κάποιο μεγαλύτερο, που όταν ολοκλήρωσε τον κύκλο του, τα μικρότερα έφαγαν τ' απομεινάρια του, για να φαγωθούν κι αυτά από κάποιο μεγαλύτερο..."

Απέμεινε Το κόκκινο σαλόνι της γιαγιάς μοναδικός μάρτυρας όσων έζησε κι όσων θα ήθελε ίσως να είχε ζήσει...

Paperback

First published January 1, 1992

2 people want to read

About the author

George Leonardos

20 books10 followers

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
0 (0%)
4 stars
0 (0%)
3 stars
1 (50%)
2 stars
1 (50%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 of 1 review
Profile Image for Ευα Μηλιά  Κουτσουμπα.
416 reviews41 followers
August 28, 2019
« Το κόκκινο σαλόνι της γιαγιάς»

Το συγκεκριμένο βιβλίο μου τράβηξε το Ενδιαφέρον από το τίτλο και μόνο.
Διαβάζοντας το κατάλαβα ότι δεν είναι σαν τα αναγνώσματά που έχω συνηθίσει να διαβάζω.
Το βιβλίο είναι μια Βιογραφία (εικάζω του ίδιου του συγγραφέα).
Όλο το βιβλίο είναι δομημένο γύρω από τη πολιτική και την δημοσιογραφία.
Αν και αυτά τα βιβλία δεν είναι για μένα, παράδοξος μου άρεσε αρκετά.
Η ιστορία κινείται γύρω από την χούντα και άλλες πολιτικές εξεγέρσεις καθώς και σημαντικά πολιτικά γεγονότα που έγιναν στην χώρα μας άλλα και γεγονότα σε ενδοχώριο επιπέδου.


Μέσα στο βιβλίο παρελάσουν σημαίνοντα πρόσωπα της ιστορίας μας.
Άνθρωποι που τους έχουμε ακούσει, τους έχουμε διαβάσει πολλακις άλλα σε αυτό το βιβλίο εμφανίζονται πιο ανθρώπινοι.

Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι το βιβλίο σου προσφέρει πολλές γνώσεις για την χώρα μας άλλα και τα παιχνίδια της πολιτικής και δημοσιογραφικής σκακιέρας.
Αυτό που με κουράσε πολύ είναι τα «μαθήματα δημοσιογραφίας» καθώς ο συγγραφέας Έδωσε πολύ βάση στην μάθηση της δημοσιογραφίας για το πως μπορεί να γίνει κάποιος δημοσιογράφος και το θεωρώ φυσικό καθώς ο ήρωας θέλησε μια καριέρα σε αυτό το επάγγελμα άλλα και πάλι εμένα με κουρασε αρκετά, ίσως ένας άνθρωπος που θέλει να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα το βρει ενδιαφέρον. 😊

Η γραφή είναι απλή μα και σύνθετη καθώς μπερδεύει την νέα ελληνική γλώσσα με την καθαρευόυσα. Τα λογοπαίγνια που πετάει έχουν αρκετό χιούμορ και κάνουν λίγο πιο ανάλαφρο το βιβλίο.

Ο ήρωας Είναι ένας άνθρωπος τουρίστας της ζωής.
Τυχοδιώκτης θα έλεγα άλλα έζησε μια πολύβουη ζωή γεμάτη Εμπειρίες.

Το τέλος του βιβλίου Είναι λυπηρό όχι μόνο για τον ήρωα άλλα και για μένα που το διάβασα.
Διαβάζοντας τη τελευταία συνέντευξη που θέλησε από την πρώτη μέρα της ζωής του ένιωσα και εγώ ένα κενό. Ερωτηματικά πολλά μα και η τελευταία σελίδα του βιβλίου σου δημιούργει μια απορία και σου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση.
Displaying 1 of 1 review

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.