Jump to ratings and reviews
Rate this book

Τυχερά μονοπάτια

Rate this book
«Η τύχη. Αυτή τα ορίζει όλα. Κινεί τα αόρατα νήματα με τα οποία μας έχει δεμένους κι εμείς ανταποκρινόμαστε πειθήνια. Χωρίς αρνήσεις. Χωρίς αντιστάσεις. Υποταγμένοι στο θέλημά της, απαξιώνουμε κάθε σχέδιο, κάθε αγώνα και όνειρο που κάναμε όταν, εθελοτυφλώντας, πιστέψαμε σε μια ανυπόστατη αυτοτέλεια.

Η τύχη έπαιξε αναιδώς και με τη δική μου ζωή. Και δυστυχώς ξέρω ότι, όσο ζω, το τέλος της ενασχόλησής της με μένα δε θα μπορέσει ποτέ να γραφτεί με σιγουριά.»

Θα συναντηθούν τυχαία. Ο Νίκος είναι επιτυχημένος συγγραφέας κι η Χριστίνα κόρη του πλουσιότερου ανθρώπου της περιοχής. Θα ερωτευτούν παράφορα. Η τύχη, όμως, έχει άλλα σχέδια γι’ αυτούς. Ένα βράδυ είναι ικανό να αλλάξει τα πάντα. Η ζωή της Χριστίνας κινδυνεύει κι όλα δείχνουν χαμένα, εκτός κι αν ο Νίκος φέρει σε πέρας μια αποστολή που του ανατίθεται. Μια αποστολή διαφορετική, σχεδόν απόκοσμη. Η μοίρα του μπλέκει με αυτή του γνωστού εισαγγελέα από τη Θεσσαλονίκη, του Ανδρέα Μιρό. Θα ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, θα προσπαθήσει να αλλάξει όσα συνέβησαν… για να μπορέσει να πάρει πίσω την παλιά του ζωή.

Unknown Binding

Published January 1, 2012

1 person want to read

About the author

Βαγγέλης Νάστος

7 books12 followers
Ο Βαγγέλης Νάστος γεννήθηκε στη Φλώρινα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με κατεύθυνση τη «Συγγραφή».

Έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν δυο μυθιστορήματά του, τα «Τυχερά Μονοπάτια» από τις εκδόσεις iWrite (20 12) κι «Ο Χορός των Κυμάτων» από τις εκδόσεις «Fylatos Publishing» (2014), ενώ τον Οκτώβρη του 2022 κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο "Είναι ζήτημα χημ-ίου" από τις εκδόσεις Bell, το οποίο και κέρδισε την 1η θέση στην ψηφοφορία των Public, ως το καλύτερο ελληνικό διήγημα του 2022!

Το διήγημά του «Στο Πανηγύρι», φιλοξενείται στον συλλογικό τόμο «Αμύνταιο – Συντηρητές Μνήμης», εκδόσεις iWrite (2014), το διήγημα με τίτλο «Απομάκρυνση», στο «Αντίθετο Ημισφαίριο 4», εκδόσεις Gamecraft (2017) κι ένα ακόμα διήγημα με τίτλο «Αναπόδραστη μοίρα», στη συλλογή διηγημάτων της σειράς Θεσσαλονίκη Νουάρ – Απειλητική Νύμφη, εκδόσεις Αρχέτυπο (2023).

Τέσσερα διηγήματά του έχουν διακριθεί και κερδίσει βραβεία σε διαγωνισμούς διηγήματος, τρεις πανελλήνιους από την εφημερίδα Γνώμη (2016), από τις εκδόσεις Κοράλλι (2019) και από το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος (2019) κι έναν που διεξήχθη σε Ελλάδα και Κύπρο, από την Πνευματική Συντροφιά Λεμεσού (2017), ενώ ένα μικροδιήγημά του κέρδισε τον πανελλήνιο διαγωνισμό κοινού των 121 words (2019).

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
3 (75%)
4 stars
1 (25%)
3 stars
0 (0%)
2 stars
0 (0%)
1 star
0 (0%)
No one has reviewed this book yet.

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.