Jump to ratings and reviews
Rate this book

بن بست-نامه های مرتضی کیوان

Rate this book

158 pages

1 person is currently reading
28 people want to read

About the author

م. ف. فرزانه

10 books10 followers
مصطفی فریدون فرزانه

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
0 (0%)
4 stars
0 (0%)
3 stars
3 (50%)
2 stars
2 (33%)
1 star
1 (16%)
Displaying 1 - 4 of 4 reviews
Profile Image for Ali.
Author 17 books679 followers
October 13, 2016

شاید بشود گفت چهره ی مرتضی کیوان در این روایت، بی غل و غش تر و تا حدودی عاری از کم و زیاد، غلو و تحقیر، مانده است. شاید! برای کسی که تنها از مرتضی کیوان شنیده، آن هم تصویرهای کلیشه ای (خوب بود، پاک بود، دانشمند بود، وووو) مشکل است او را آن چنان که بوده تصور و تصویر کرد.
Profile Image for Hosna.
494 reviews18 followers
July 16, 2023
یک ستاره را برای گردآوری نامه‌های مرتضی کیوان دادم. هرچند کیوان مرتجع و ضدزن است که از هیچ عضو حزب توده‌ای بعید نیست، با این همه بخشی از تاریخ امروز ایران است. پیشگفتار فرزانه فاجعه بار است، هم نگارشش و هم محتوایش. از هر ده واژه‌‌ی پیشگفتار، دوتای آن "شهرستانی" است و چه گناهی بالاتر از شهرستانی بودن. همه‌ی کوشش فرزانه این است که کیوان را از گناه شهرستانی بودن پاک کند و به تهرانی بودن برساند. کاش فرزانه از کیوان هواداری نمی‌کرد، هواداری‌اش همچون دوستی خاله خرسه سنگ بر سر کیوان زدن است.
Profile Image for Bahman Bahman.
Author 3 books245 followers
April 2, 2018
شامل یادداشت‌هایی است درباره‌ی مرتضی کیوان یکی از اعضای حزب توده ـ که به انضمام نامه‌های وی به "هم. ف. فرزانه" به چاپ رسیده است. گفتنی است وی بین سال‌های "33 - 1300 ش" زیست. دوره‌ی زندگی او در مرحله‌ی گذار از سنت به مدرنیته که از لحاظ ساختار حکومتی با تغییر نظام سلطنت از قاجاریه به پهلوی، تغییر ساختار حقوقی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی همراه است. نیز تحول ادبیات در دوره‌ی حیات مرتضی کیوان با روی‌گردانی از ساختی کلاسیک به ساختی نوین در شعر و داستان روبه‌رو بوده است. او در سن شانزده‌سالگی با تشکیلات حزب توده آشنا می‌شود و در سال 1324 رسما به عضویت این سازمان در می‌آید و سرانجام در 27 مهرماه 1332 اعدام می‌شود.
Displaying 1 - 4 of 4 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.