Jump to ratings and reviews
Rate this book

Ο Έλληνας αντιβασιλέας του Σιάμ: Ιστορικό μυθιστότημα για την περιπετειώδη ζωή του Κωνσταντίνου Γεράκη

Rate this book
Το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί την υλοποίηση ενός παιδικού μου ονείρου. Ήμουν δέκα χρονών όταν άκουσα στην ακροθαλασσιά στο μικρό ψαροχώρι Κατελειός της Κεφαλονιάς να μιλάνε δύο ψαράδες για τον Γεράκη, τον αντιβασιλιά του Σιάμ. "Ποιος είναι αυτός με το όνομα πτηνού;" και "Πού είναι αυτή η χώρα για την οποία δεν έχω ακούσει ποτέ τίποτα;" ήταν οι πρώτες μου απορίες. Kαι πώς έγινε αντιβασιλέας σ' αυτό το Σιάμ, αφού ήταν Έλληνας; Η παιδική μου περιέργεια φούντωσε και έστησα αυτί να ακούσω περισσότερα, καθώς οι ψαράδες μιλούσαν και τον περιέγραφαν ως έναν τρομερό Κεφαλονίτη ναυτικό, που ναυάγησε κάποτε στο εξωτικό Σιάμ και το κυβέρνησε για πάρα πολλά χρόνια.

"Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Γεράκη είναι η πιο τρανή απόδειξη της ικανότητας του Ρωμιού Έλληνα να μεγαλουργεί όταν το σύστημα και οι συνθήκες το επιτρέπουν. Ένα πραγματικά συναρπαστικό βιβλίο για τον ελληνισμό, ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που μας χάρισε με την πένα του ο Γιάννης Κωνσταντάτος".

318 pages, Paperback

Published January 1, 2012

2 people want to read

About the author

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
0 (0%)
4 stars
1 (50%)
3 stars
1 (50%)
2 stars
0 (0%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 of 1 review
Profile Image for Konstantinos M. .
75 reviews23 followers
May 15, 2023
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα, άγνωστο στο ευρύ κοινό, γίνεται ένα εύπεπτο μυθιστόρημα.

Ομολογώ ότι περίμενα περισσότερα, αλλά καταλαβαίνω ότι ελλείψει πηγών για το θέμα, ο συγγραφέας έπρεπε να βασιστεί στη φαντασία του. Μάλλον κάπως έτσι θα πρέπει να έγιναν τα πράγματα, μα εγώ αφελώς πίστευα ότι μετά από έρευνες ετών, θα βρήκε ιστορικές πηγές στις οποίες θα παρέπεμπε κατά τη διάρκεια της εξιστόρησης και θα διάβαζα κάτι σαν τα ιστορικά μυθιστορήματα του Φ. Γερμανού. Φευ.

Διαβάζεται ευχάριστα όπως και να έχει.
Displaying 1 of 1 review

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.