Jump to ratings and reviews
Rate this book

לכתוב כמו אלוהים

Rate this book
לסופר אדיר יודקביץ' ניתנת הזדמנות של פעם בחיים – מוצע לו לכתוב בעיתון רב-תפוצה סיפור בהמשכים. למרבה הצער אין לו רעיון. באותה עת, השכן מהקומה העליונה – רופא בדימוס, מבקש שאדיר יקרא פרקים מספר שכתב. אדיר מתלהב מהפרקים שקרא ומחליט לשלוח את הפרקים לעיתון כאילו הוא כתב אותם. מה שאדיר לא ידע זה שהסיפור שגנב אמיתי. בסיפור מתואר מה עלה בגורלה של רופאה שנעלמה בעת שערכה ביקורי בית. יום לאחר שאדיר שולח את הפרקים לעורכת בעיתון מקישים חוקרי המשטרה על דלת ודורשים לדעת היכן הרופאה שנעלמה. הסופר טוען שאינו יודע על מה מדובר. לאחר שהחוקרים מעמתים אותו עם הכתוב בפרקים ששלח הוא מבין שהוא נתון במלכוד: האם להודות בגניבה הספרותית או להיחקר כחשוד בחטיפה?
הסופר מחליט לנסות לרוץ בין הטיפות אך מגלה במהרה שלא מדובר בגשם אלא בטיפות של לבה רותחת!

312 pages, Paperback

Published March 1, 2020

38 people want to read

About the author

Asher Kravitz

13 books17 followers
Asher Kravitz is an Israeli author, Pyhsics and Mathematics professor. He was born and raised in Jerusalem.

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
27 (28%)
4 stars
40 (42%)
3 stars
21 (22%)
2 stars
6 (6%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 17 of 17 reviews
Profile Image for pizza boy.
254 reviews2 followers
March 11, 2020
זה הספר הכי מקסים שקראתי בזמן האחרון. ממליץ
Profile Image for Amiad.
472 reviews17 followers
August 31, 2023
3.5 כוכבים

אדיר יודקביץ' הוא סופר מצליח שנתקל במחסום כתיבה ולכן גונב סיפור משכן שלו. אבל אז מתברר לו שהסיפור אמיתי והוא חשוד מרכזי בהעלמות של אישה.

כתיבה שנונה (לפעמים מדי) והמון רעיונות מטא על ספרות, כתיבה וספרות מתח. נהניתי מאוד רוב הקריאה אבל הסוף איכזב ולא שמר על הרמה של רוב הספר.
Profile Image for Racheli Zusiman.
1,999 reviews74 followers
October 29, 2023
ראיתי פרק בסדרה "אבירם כץ" של כאן11 והבנתי שהיא מבוססת על הספר הזה של אשר קרביץ. נזכרתי שיש לי אותו באפליקציית "עברית" והחלטתי לקרוא אותו.
אדיר יודקביץ' הוא סופר ספרי מתח. עיתון גדול מזמין ממנו כתיבה של סיפור בהמשכים שיפורסם בעיתון. אדיר מסכים להצעה, אבל חווה חסם כתיבה ולא מצליח לכתוב משהו, והעורכת דוחקת בו. במקביל, השכן שלו, רופא בדימוס, נותן לו לקרוא ולחוות את דעתו על פרקים מספר מתח שהתחיל לכתוב. אדיר משנה כמה פרטים בסיפור ושולח אותו לעיתון, כאילו הוא כתב אותו. מסתבר שמדובר בתעלומה אמיתית, ואדיר מוצא את עצמו מסובך בתעלומת היעלמות.
פחות התחברתי לכתיבה המליצית, אבל העלילה מרתקת ונהניתי לקרוא.
121 reviews2 followers
August 29, 2025
מתח חמוד, שמשלב הרבה סיפורים קטנים בתוך הספר, באופן שנראה מאוד מודע לעצמו. למשל, לאחר שהקריא את אחד הסיפורים שלו, אדיר הסופר אף נשאל: כיצד אתה יכול לשלב סיפור בתוך הספר? והוא משיב כי עוד לא מצא דרך (חה-חה).

העלילה כן הייתה מעניינת ומותחת, אבל היו כמה דברים שהפריעו לי:
- שימוש בשפה גבוהה ומליצית שלא לצורך. למשל ביטויים כמו: "אשד ורבלי" או "ראו היאך נצפד בהכרת הקץ". זה לא שאני לא מבינה אותם, אבל אני לא מבינה למה צריך אותם? מה גם שחלק כן כתוב כמו שאנשים נורמליים מדברים.
- לדעתי יש משהו עצלני בשימוש בביטוי: "וחוץ מזה" אשר הופיע בדיאלוגים בין אנשים בספר הכל-כך קצר הזה לא פחות מ 14 פעמים!
- הרגיש לי לא אמין שכל הדמויות במקרה גרות בירושלים ואפשר להגיע לכל אחד הביתה בכזאת קלות
Profile Image for Yulia.
5 reviews
January 3, 2021
ספר שנשאבתי לתוכו. והמפתיע: צחקתי בקול רם בזמן, הקריאה.
שנים לא קרה לי:)
Profile Image for Mayan Arnon.
131 reviews2 followers
January 2, 2021
אני אוהבת את אשר קרביץ החל מהכלב היהודי.
הכתיבה שלו, שמלהטטת עם השפה, ההומור שלו, משחקי המילים הכל, הוא שנון ומצחיק ומרגש
וכך גם בספר הזה (שהוא לא הכי טוב בספריו אמנם אהל לא נופל מהם בהרבה), על הסופר שהופך להיות בלש וגנב ספרותי, סיפור בתוך סיפור עם שמויות משעשעות, משחקי מילים שנונים כמו למשל "האחות רחל באמת נראתה לאה"
מומלץ כמו כל הספרים של קרביץ.
Profile Image for Alma Valerie.
25 reviews2 followers
November 25, 2023
זה יותר כמו 3.5. זה היה ספר ממש מוזר XD
הוא לא היה כזה מעניין, לצערי, גם לא ממש התחברתי לאף דמות והכתיבה הרגישה בשפה גבוהה מדי שלא לצורך. היו הרבה פעמים שלא ממש הבנתי מה אומרים, וזה שסגנון הכתיבה היה ככה גם בדיאלוגים גרם לי לחזור ולהגיד "מי מדבר ככה?"
כן סיימתי את הספר כי רציתי לדעת מה הסוף והסוף היה בסדר, לא וואו בעיניי, די פשוט, אבל זה אולי כי כבר קראתי הרבה ספרי מסתורין ואני כבר מצליחה לנחש בעצמי דברים. לצערי הספר לא ממש עמד במה שחשבתי שיהיה /: לפחות תמכתי בספרות מקור וקניתי אותו, וזה נחמד
Profile Image for Leilla.
161 reviews13 followers
April 17, 2020
ספר חמוד, כתוב היטב, אבל חסר את המקוריות שהיה בספרים אחרים של קרביץ.
יש לי בעיה רצינית עם ספרים שהגיבור הראשי הוא סופר, ולמרות שמדובר כאן בדמות מורכבת, עדיין יש תחושה שהסופר קצת כתב את עצמו לתוך הסיפור.
הסיפור עצמו ברובו צפוי (לטעמי), אבל מספיק משעשע שקראתי עד הסוף.
11 reviews
September 18, 2021
רעיון מעניין ומסקרן של סיפור בתוך סיפור משולב ברמזים ובאנקדוטות נחמדות. כתוב בשפה גבוהה שאנחנו כבר פחות רגילים אליה בספרות העכשווית. לצד כל זאת, משלב מסוים הרגיש לי כמאבד קצת כיוון ופונה יותר מידי למופרך כך שסיימתי מאוכזבת.
Author 4 books5 followers
April 15, 2020
קשה לסגור עלילה מורכבת. אשר קרביץ עושה זאת באומנות.
ספר קליל ועם זאת מתוחכם, נבון, מעניין ומהנה.
זה הספר הראשון של קרביץ שאני קורא ובכוונתי לקרוא את יתר הספרים.
Profile Image for Towel.
37 reviews1 follower
March 4, 2023
לא חשבתי שאני אקרא אותו פעם שניה אבל תכלס הוא די טוב
Profile Image for Miki Noam.
78 reviews1 follower
April 6, 2023
ספר כיפי וסוחף, כתוב היטב, מצחיק ורהוט. ספר טיסה של הביוקר
2 reviews
July 1, 2023
תענוג וכיפי כמו כל כתיבה של אשר קרביץ. ברגע שנכנסתי לזה לא יכולתי להוריד מהיד
155 reviews3 followers
August 3, 2023
קסם של ספר. קולח, מותח, מצחיק ומעורר מחשבות.
ספויילר - אם אתם כמוני אמרתם לעצמכם שהמשטרה יוצאת קצת מוזרה או תמימה...ובקיצור לא אמינה...אז צפו להפתעה
8 reviews
December 24, 2022
קרביץ הוא רב מג של מילים, מטאפורות, קווי עלילה. כל ספר תענוג ייחודי
Displaying 1 - 17 of 17 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.