Jump to ratings and reviews
Rate this book

Kant's Ethical Theory

Rate this book
This careful commentary analyzes the Grundlegung, the metaphysical discussion of morality written during Kant's critical period, between publication of the Critique of Pure Reason and the Critique of Practical Reason.

96 pages, Hardcover

First published December 1, 1969

Loading...
Loading...

About the author

William David Ross

158 books19 followers
Sir William David Ross KBE, frequently published as W.D. Ross, was a philosopher, principally of ethics. He was White's Professor of Moral Philosophy (1923–1928), Provost of Oriel College, Oxford (1929–1947), Vice-Chancellor of the University of Oxford (1941–1944) and Pro-Vice-Chancellor (1944–1947). He was president of the Aristotelian Society (1939–1940), and was elected a Fellow of the British Academy and was its President (1940-1944).

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
2 (33%)
4 stars
2 (33%)
3 stars
1 (16%)
2 stars
1 (16%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 of 1 review
Profile Image for Afkham.
158 reviews31 followers
November 28, 2016
شرحی روان و سلیس بر نظریه اخلاقی سنگین و بنیادی کانت که ویلیام دیوید راس با استادی و با کمک نظریات سایر اساتید این مبحث نوشته است. خواندن کتاب برای افرادی که فلسفه را تازه شروع کرده اند و حوصله کتاب های وزین با متونی ناملموس را ندارند توصیه می شود.

در نظر کانت یک عمل تنها هنگامی دارای ارزش اخلاقی است که در نتیجه علم یا اعتقاد به اینکه فرد باید آن را به جا آورد، انجام شده باشد. قانون اخلاقی مانند مکان، زمان و مقولات، امری است که ما نمی سازیم بلکه می یابیم.
عقل انسانی عادی تمام داده های لازم برای صدور احکام اخلاقی صحیح را در خود دارد و نیازی به آموختن آنها از علم و فلسفه ندارد. اما این معصومیت عقلانی معمولا نمی تواند خودش را در برابر اغوای نفس نگه دارد، بلکه به راحتی به دیالکتیکی که در آن در جست و جوی سازش با تمایل است کشیده می شود. برای تاسیس مجدد اصول اخلاقی در برابر چنین سازشی به فلسفه نیاز است به نحوی که عقل عادی در بالاترین حد به طور روشن آن را حامی خودش بداند.

این کتاب مطابق سه بخش اصلی نظریه کانت (1.گذر از معرفت عقلانی عمومی اخلاق به معرفت فلسفی آن 2.گذر از فلسفه توده پسند اخلاق به مابعدالطبیعه اخلاق 3.مرحله نهایی گذر از مابعدالطبیعه اخلاق به نقد عقل عملی محض) نگاشته شده و هرچند دو بخش اول را به خوبی توجیه نموده بخش آخر را مبهم و غیر قابل دفاع قلمداد کرده است. در این بخش نهایی است کانت سعی کرده با استفاده از مفاهیم اراده و اختیار قانون اخلاقی را به طور متمایز به رسمیت بشناسد.
Displaying 1 of 1 review