Jump to ratings and reviews
Rate this book

Петият принц: Разрушител

Rate this book
Читателю,
в този роман главният герой... си ТИ!

Влез в ролята на младия принц Сайнир –
петият син на владетеля на кралство Сарихи.
Коварен император посяга хищно към земите на
Северните кралства и ти ще трябва да го спреш!

Прекоси жежките пясъци на пустинята Гоаба.
Скочи смело в уличките на красивия и опасен град Лур.
Създай си важни съюзници и верни приятели.

Политически интриги, героични битки и древни загадки...
Безмилостни убийци от древен орден по петите ти…
И една забравена легенда за Разрушителя,
водеща началото си от самите богове.

Над 800 епизода

8 игрови приложения и карти

Колко от загадките ще разкриеш до края?

452 pages, Paperback

Published January 1, 2019

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Николай Николов-Козия е роден в Стара Загора през 1981 г. Завършва Журналистическия факултет на Софийския университет. Живее и се труди в столицата.
През 1996 г. излиза първата му книга игра, както и първите му разкази в периодичния печат на Стара Загора. Оттогава e публикуван в редица сборници с нова българска литература, продължава да пише и книги игри.
Създател на инициативата „Истории от някога“. Щастливо женен за щастлива съпруга, с щастливо дете.

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
12 (80%)
4 stars
3 (20%)
3 stars
0 (0%)
2 stars
0 (0%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 4 of 4 reviews
Profile Image for Ал Торо.
Author 17 books33 followers
December 30, 2019
Макар да има някои проблеми в игрално отношение и с авторовия глас, силите на "Петият принц: Разрушител" определено вземат превес. Въпреки огромните възможности пред читателя и разклонеността, историята е силна и интересна. Приключението е динамично, не доскучава в нито един момент. В момента няма друга приключенска/фентъзи книга-игра, която да се сравни с мащаба и разгърнатостта на тази, а като качество е твърдо в горния регистър, затова бих я препоръчал на всеки фен на книгите-игри и с две ръце на почитателите на "Синът на пустинята" или първата част на "Петият принц" - по мое мнение ги задминава с няколко обиколки и двете.
3 reviews3 followers
December 30, 2019
Това е произведение, което съдържа всичко, което искам от една книга-игра - много добър сюжет, литературата е в лек хумористичен стил, в който нито един момент не досажда, добра механика за битки, движение по карта, събиране на парчета от карта, показваща ни местонахождението на древно светилище, водене на преговори и още много други малки нещица, които те карат да не изпуснеш книгата от ръце, докато не я приключиш. После като видиш, че си направил 10 от 10 точки в края на книгата с усмивка си лягаш да спиш, защото неусетно е станало 4 сутринта а след час и половина трябва да ставаш на работа. Дребни кахъри.
Profile Image for Стефания Митева.
Author 1 book3 followers
March 5, 2020
Днес прочетох книгата. Беше много интересна. Завърших я успешно, когато я изиграх за втори път. От спокойното кралство Сарихи се понесох в ролята на принц Сайнир към препълнения с хора и войници град Лур. Наложи се да отплавам с кораб, за да не ме видят. Усетих морския бриз на пристанището. Бягах и се крих от имперските войници. Изправих се със своята войска пред самия император Ремус 1, но все пак успяхме да го победим.
За мен беше вълнуващо да вляза в ролята на принц Сайнир. Книгата е една от най-прекрасните, които някога съм чела.
Profile Image for Книжни Криле.
2,891 reviews157 followers
June 3, 2021
Спомняте ли си принц Сайнир? Може би сте имали удоволствието да се запознаете с героя на Николай Николов-Козия при неговата първа поява в пети том на сборника за книги-игри „Призвание: Герой!“. Но дори и да сте пропуснали дебютното му приключение, то със сигурност не трябва да пропускате продължението му. Не и ако сте фен на книгите-игри. „Петият принц: Разрушител“ е директно продължение на историята за най-младият сред петимата синове на краля на Сарихи, но авторът се е погрижил да включи подробна предистория и да позволи дори на „новодошлите“ да се включат в новата епична авантюра. Една от най-масивните и амбициозни книги-игри, излизали у нас, „Петият принц: Разрушител“ има доста какво да предложи. Прочетете ревютона "Книжни Криле": https://knijnikrile.wordpress.com/202...
Displaying 1 - 4 of 4 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.