Jump to ratings and reviews
Rate this book

Η Παραμυθού της σελήνης

Rate this book
Τι μοιάζει άραγε πιο μαγικό στα μάτια των μικρών παιδιών; Ένα όμορφο παραμύθι γραμμένο στο χαρτί ή μήπως οι παραμυθένιες στιγμές της ίδιας της ζωής και η χαρά να τις ανακαλύπτεις;
Όλα ξεκινούν όταν το δακρυσμένο σύννεφο παίρνει μαζί του τα πουλιά των παραμυθιών και αφήνει για άλλη μια φορά τα μικρά παιδιά του χωριού λυπημένα, χωρίς παραμύθια. Τότε μια όμορφη, παράξενη γυναίκα θα φτάσει πετώντας στο χωριό.
Τι θέλει να προσφέρει στα παιδιά και με ποιο αντάλλαγμα; Τι μυστικά κρύβουν οι πολύχρωμες βαλίτσες της και οι κεντημένοι νάνοι, οι δράκοι, οι μάγισσες και οι γοργόνες στο μαγικό της φουστάνι;

Η παραμυθού της Σελήνης κινείται κυριολεκτικά και μεταφορικά
ανάμεσα στο χρυσοκίτρινο του ήλιου και το ασημόλευκο του φεγγαριού. Το παραμύθι αυτό προσεγγίζει τρυφερά την αξία της προσπάθειας και της σωστής επιλογής, όπως και τη χαρά της προσφοράς και της ανταλλαγής.

32 pages, Hardcover

First published November 23, 2016

About the author

Η Βάγια Παπαποστόλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από το 2003 ζει και εργάζεται στην περιφέρεια της Καβάλας. Διδάσκει μουσική, γράφει βιβλία για μικρά και μεγάλα παιδιά, θεατρικά έργα και στίχους.

Παράλληλα με την ενασχόλησή της με τη μουσική και τη συγγραφή, συνεργάζεται με θεατρικές ομάδες νέων και ενηλίκων.

Έχει διακριθεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το διήγημα Όταν η Δάφνη γνώρισε το Βίκτωρα και το μυθιστόρημα Πολυαγαπημένη μου Άννα, όπως και από άλλους φορείς στην Ελλάδα και στην Κύπρο για θεατρικά της κείμενα, παραμύθια και διηγήματα.

Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το βιβλίο της Η παραμυθού της Σελήνης.

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
3 (75%)
4 stars
1 (25%)
3 stars
0 (0%)
2 stars
0 (0%)
1 star
0 (0%)
No one has reviewed this book yet.

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.