Jump to ratings and reviews
Rate this book

Bir Zamanlar Nişantaşı’nda

Rate this book
Vali Konağı’nın da yer aldığı modern bir semt olan Nişantaşı’ndan anılar, portreler...

Hıfzı Topuz bu kitabında çocukluk ve gençlik yıllarındaki Nişantaşı’nı anlatıyor. Nişantaşı’nın 40’lı 50’li yıllarından konaklar, sokaklar, pastaneler, ünlü sakinler, renkli sosyal ilişkiler, akşam turları, göz aşinalıkları ve belki de yaşam boyu anımsanacak aşklardan buruk anılar…

176 pages, Paperback

First published July 1, 2017

3 people are currently reading
44 people want to read

About the author

Hıfzı Topuz

53 books71 followers
Galatasaray Lisesi’ni 1942, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1948 yılında bitirdi. Strasbourg Üniversitesi’nde devletler hukuku ve gazetecilik alanlarında yüksek lisans (1957-59) ve yine Strasbourg Hukuk Fakültesi’nde gazetecilik alanında doktorasını yaptı (1960). 1947-58 yılları arasında Akşam gazetesinde önce istihbarat şefi, sonra yazı işleri müdürü olarak çalıştı. İstanbul Gazeteciler Sendikası’nın kurucuları arasında yer aldı ve başkanlığını yaptı. Paris’te Unesco Genel Merkezi’nde Özgür Haber Dolaşımı şefi olarak çalıştı (1959-1983). Uluslararası gazetecilik örgütleri arasında mesleksel işbirliği, basın ahlâkı, gazetecilik eğitimi ve gazetecilerin korunması projelerini yönetti. Afrika ülkelerinde, Hindistan’da, Filipinler’de gazetecilik eğitimi seminerleri düzenledi. Kara Afrika'da kırsal basın projesini oluşturdu. 1962 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin, o zamanki adıyla Basın-Yayın Yüksek Okulu’nun kuruluşu için, Paris’te Unesco’nun merkezinde ilk projeleri hazırladı. 1974-75 yılları arasında TRT’de Radyolardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 1986’da halen başkanlığını sürdürdüğü İletişim Araştırmaları Derneği’ni (İLAD) kurdu. Vatan, Milliyet ve Cumhuriyet gazeteleriyle çeşitli dergilerde diziler ve inceleme yazıları yazdı. Anadolu Üniversitesi, Galatasaray ve İstanbul Üniversiteleri iletişim fakültelerinde basın, radyo-televizyon tarihi, uluslararası iletişim ve siyasal iletişim dersleri verdi.

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
10 (15%)
4 stars
22 (33%)
3 stars
25 (37%)
2 stars
4 (6%)
1 star
5 (7%)
Displaying 1 - 10 of 10 reviews
Profile Image for Gökçen.
13 reviews3 followers
October 10, 2024
Nişantaşı'nda lise okumuş ve o çevreyi çok özlemiş bir üniversite öğrencisiyseniz mezun olduktan sonra okuduğunuz en güzel kitap olabilir
Profile Image for Orhun.
157 reviews11 followers
October 19, 2017
Yeni taşındığım semtimin tarihi ile bilgi vereceğini umarak aldığım, okuması kolay ve zevkli kitap.
Konaklarda nasıl yaşandığını, eski aydınlarımızın neler yaptığını, kişilerin insani yanlarıyla olan bağlantısını hiç zayıflatmadan başarılı bir biçimde anlatıyor Hıfzı Topuz. Tahmin ediyorum ki 1980 öncesi doğumlu olmak kitapta adı geçen kişileri bilmenizden dolayı daha da sürükleyici hale getirecektir kitabı.
Profile Image for Anıl Ay.
171 reviews6 followers
April 28, 2024
Nişantaşı'nın Hıfzı Topuz'a ait olan tarihi. Genel olarak okuyucuya güzel hikayeler armağan ediyor, bazı tarihi karakterler üzerinden de Nişantaşı'nın önemini anlıyoruz.
Profile Image for Evren Atesalp.
25 reviews1 follower
November 27, 2017
Nişantaşı'nın tarihini sokak sokak ve hatta apartman düzeyinde anlatmış Hıfzı Topuz. Yalnız semtin tarihini anlatırken olaylardan daha çok kişilere ağırlık verdiği için beklediğim keyfi vermedi bana.
Profile Image for Özlem Kayabaşı.
68 reviews3 followers
April 29, 2019
Hıfzı Topuz yine kendi üslubunca doğup büyüdüğü semti ve o semtin insanlarını anlatmış. Bu yolculukta okura siyasiler, yazarlar, şairler, ressamlar da eşlik ediyor okura. Daha ne beklenebilir ki?
Profile Image for Celine Pattni.
283 reviews5 followers
August 7, 2019
Hizli bir Nisantasi tarihi ve vay be Nisantasi sen kimleri barindirmisin demek icin su gibi okunur..
Profile Image for Brczdn.
391 reviews17 followers
July 19, 2021
Başka bir devrin başka insanları. Eski tanıdıklar dostlar yaşananlar ve eski Nişantaşı. Yine vurulduğum bir kitap olmuş Hıfzı topuzdan.
14 reviews
August 17, 2021
Oturdugun semtin eski halini eskiden yasan bir yazardan okumak cok guzeldi cok akici bir dille yazilmis
Profile Image for Basak.
17 reviews1 follower
December 27, 2022
Hıfzı Topuz un okuduğum diğer kitaplarını daha çok beğendim. Ama bir yandan da Nişantaşı bir çok önemli ismin zamanında eviymiş dediğim de çok oldu.
Displaying 1 - 10 of 10 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.