Jump to ratings and reviews
Rate this book
Rate this book
Kavurucu rüzgârlar estiren bir kış masalı…

Ailesi ve nişanlısıyla gittiği bir kampta kurtların saldırısına uğrayan Ada’nın hayatı yanlış bir patikaya sapmıştı. Tüm sevdikleri öldürülürken kendisinin kurtulmasını bir şans olarak görenlerin aksine Ada asıl cezanın hayatta kalmak olduğunu düşünüyordu.

Kanada’ya yaptığı yolculukta geçmişini arkada bırakmak isterken aslında ona doğru sürüklendiğinden habersizdi. Kurtların hayatına girmiş, onları tanımış ve farkına varmaksızın bir parçaları haline dönüşmeye başlamıştı. Sadece kurtları değil, kendisini de keşfederken bir daha asla yaşayamayacağını düşündüğü tutkuları da peşinden sürüklenmişti.

Kamp saldırısından kurt adamların sorumlu olduğunu öğrendiğindeyse en az aşk kadar büyük bir intikam duygusuna kapılmıştı.

Kalbini ve ruhunu onlardan birine vermekse aklına gelebilecek son ihtimaldi.

Onu sevdi,
Onu korudu,
Onu öldürdü.

528 pages, Hardcover

Published May 1, 2017

21 people are currently reading
276 people want to read

About the author

Büşra Toraman

11 books74 followers
1993 yılında Kocaeli'nde doğdu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mezunu. Küçük yaşlardan itibaren hikayelere ve hayal dünyasına ilgi duyan yazar, lise yıllarından itibaren fantastik ve romantik kurgular yazmaktadır. Okuyucuya doğaüstü ve içinde kaybolabileceği bir dünya vermek istemektedir.

Yayımlanmış ilk kitabı Amazon Efsanesi Üçlemesi'nden Zincirlenmiş Kalpler'dir.

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
122 (53%)
4 stars
67 (29%)
3 stars
25 (10%)
2 stars
10 (4%)
1 star
5 (2%)
Displaying 1 - 26 of 26 reviews
Profile Image for Esra Kara.
416 reviews36 followers
January 22, 2021
Üzgünüm, ama hiç beğenemedim. Taktir ettiğim tek şey, yazarın böyle bir kurguyu yazmaya cesaret etmesi, çünkü herkes kalkışamaz böyle bir şeye. Kalemi de oldukça güzeldi, fakat gerçekten benim gözümde olmamış. Belki de kurt adam şeylerini pek sevmemem de buna dahildir, bilmiyorum. Ama olmamış yani. Eksik olan şeyler de çok vardı kurguda. Bir açık bulunca diğeri takip etti, sonra zaten ben hepten koptum kitaptan. Halbuki başları güzeldi. Sonraları çok ergenimsi ve klişelerle dolup taşınca okumaktan çok sıkıldım.
Profile Image for Irmak.
402 reviews938 followers
May 17, 2019
Okuma düzenim bir sürü farklı sebepten dolayı o kadar dağılmış durumda ki. Bazen bir hafta elime kitap alamadığım oldu. Bazen bir kitabı bir ayda bitirdiğim. Hal böyle olunca okumaktan uzaklaştığım bir dönem geçirdim. Ama şimdi kendimi toplayıp kitap okumaya geri döndüm ve öncelikli tercihim de akıcı, kolay okunan kitaplar oldu. Kitaplığın karşısına ilk geçtiğimde bana Tuba’nın uzun zaman önce önerdiği ve akıcı olduğunu söylediği Kırmızı Başlıklı Kız serisi dikkatimi çekti. Bende kendime çok düşünme fırsatı vermeden ilk kitaba başladım.

Ada, ailesi ve nişanlısıyla gittiği kampta kurtların saldırısına uğramış ve herkesin öldüğü bu saldırıdan kurtulmuştu. Saldırının ardından hayattaki tek akrabası olan teyzesinin yanına Kanada’ya giden Ada, yaşadıklarını geride bırakıp unutmak isterken aslında olayların içine sürüklenmişti. Kurt adamların varlığını öğrenen, onların hayatına giren, kurtlarla birlikte kendisini de keşfeden Ada içinde yanan bir intikam ateşiyle tutuşmaya başlamıştı ve bunun için elinden geleni yapacaktı.

Kitaba başlarken bir beklenti ile başlamadım açıkçası. Bunun da etkisiyle kitabı sevdiğimi düşünüyorum. Çünkü kitabın karşılaması gereken bir beklentim yoktu. Ben sadece keyifli ve sürükleyici bir şeyler okumak istiyordum ve kitap bana onu verdi.

Kitabın sevdiğim ve sevmediğim yanları oldu elbette. Önce sevmediklerimden bahsedip sonra sevdiğim yanlarına geçeceğim. Öncelikle kitap sürükleyici olmasına rağmen biraz yavaş okunuyordu. Bu zaman zaman yorsa da genel olarak olayların gidişatı ile çok büyük bir sıkıntı yaratmadı. Bir diğer sevmediğim şey ise Ada’nın Kerim takıntısıydı. Saldırıda hem ailesini hem de Kerim’i kaybetmiş olmasına rağmen sanki sadece Kerim’i kaybetmiş gibi kitap boyunca onu sayıkladı durdu fakat ailesini aklına bile getirmedi ki bu da beni aşırı rahatsız etti.

Kitabın sevdiğim yanlarına gelirsem de, bir tık klişe bir konu olsa da bence genç Türk yazarlarımız arasında böyle kapsamlı bir fantastik kurgu çıkarmış olması oldukça takdir edilesiydi. Üstelik Büşra Toraman’ın cümleleri de gayet güzeldi. Karakterleri oldukça sağlamdı. Bütün karakterleri sevmiş olsam da -Kaiser dışında- Ada ve Dawson ikilisine bayıldım. Dawson kitaptaki favori karakterim olabilir. Mührüne rağmen olduğu kişi gerçekten çok güzeldi. Genel hatları ile tahmin edilebilir bir kurgu olmasına rağmen sonunun böyle biteceğini tahmin edememiştim. Bittiği nokta bende öyle bir merak uyandırdı ki serinin devam kitabını hemen okumaya başladım.

Yani toparlayacak olursam, muhteşem bir kitap değildi elbet ama kendi türü içinde değerlendirdiğimde gayet keyif alarak okudum ve benim açımdan amacına hizmet ederek kitap okumamı hızlandırdı. Bu tür kitaplar seviyorsanız ya da okuyamama durumundaysanız bence bir şans verebilirsiniz.
Profile Image for Büşra.
582 reviews174 followers
April 28, 2018

"Demek dans edebiliyorsun," dedi Ada ve bundan keyif aldığını saklama gereği duymadı. "Söylesene, hiç gizli göreve çıkıp öldürmen gereken bir kurda bu şekilde yaklaştığın oldu mu?"

"Annemin zorla öğrettiği bir şeydi, tüysüz, hâlâ hatırladığımın farkında bile değildim. Hayal dünyanın kontrol altında tut."

"Dans etmeyi severim. Benimle pratik yapabilirsin."

"Tabii. Programımızda hangi kısma eklemek istersin? Ölüm metotları ve yorgunluktan bayılma dersleri arasında beş dakikalık boşluğun var sanırım."

"Neşen beni öldürüyor," dedi Ada ifadesiz bir yüzle."

Yorum için:
http://hunharcaokuyankiz.blogspot.com...
Author 7 books53 followers
May 12, 2018
Bir türlü fırsat bulup da yapamadığım Av Dönencesi yorumu ile herkese merhabalar. Sanırım yine uzun bir yorum olacak. Hazırsak başlıyorum?

Büşra Toraman’ın kalemiyle daha önce hiç tanışmamıştım. Hakkında epeyce yorum gördüm ama o kadar takıntılı bir insanımdır ki paylaşılan alıntıları bile okumamıştım. Bir kalemle tanışacaksam kimsenin etkisinde olmak istemem. İyi ki de öyle yapmışım. Şu an Kırmızı Başlıklı Kız serisine başlamakla ilgili tek bir pişmanlığım var, o da serinin bitmemiş olması. Bitmeyen serileri okumak beni deli ediyor. Hemen okumak zorunda değilim ama elimin altında olsa daha huzurlu hissederim. Her neyse.

Baştan söyleyeyim kitabı çok sevdim. Eleştireceğim birkaç nokta olsa da genel olarak övgü dolu bir yorum olacak, ona göre şaşkınlık nidaları atmaya başlayabilirsiniz. Büşra kitap sevdi arkadaşlar, açılın lütfen.

Kısaca konuyu özetlemek istiyorum. Spoiler olmayacak ama isterseniz bu paragrafı atlayabilirsiniz. Ada Mahfer, ailesi ile gittiği bir kış tatilinde korkunç bir olay yaşıyor. Tüm ailesinin kurtlar tarafından katledilmesinin ardından gözlerini hastane odasında açıyor ve onu ayakta tutan tek şey yaşadığı kısmi hafıza kaybı oluyor. Teyzesi ile Kanada’ya yerleşip kendini ve hayatını toparlamak istiyor lakin yeni hayatının önündeki sır perdesi aralanırken aklının ucuna bile gelmeyecek gerçeklerle karşılaşıyor. Kurtadamlar, dozunda bir gizem ve sihirli bir dünyaya atılan adımlarla Ada’nın yeni hayatı başlıyor.

Kurtadamlar hakkında yazılmış kitaplar okuduğumu hatırlamıyorum. Alacakaranlık, bildiğimiz kırmızı başlıklı kız masalı ve birkaç gizil öğrenme dışında fantastik edebiyatta nasıl yer aldığını bilmediğimi söyleyebilirim. İlgimi çekmediği için de değil üstelik. Ben Alacakaranlık serisini sırf Jacob için okumuş ve izlemiş biriyim. Daima kurtadamlardan yanayım yani ama araştırmadım diyebiliriz. Bu yüzden kurguyu benimserken bir parça zorlanmış olabilirim. Aklıma Alacakaranlık’ı getiren çok fazla detay vardı ve seri isminin orijinal olmayışı da benim için nahoştu. Voltaire gibi yaşlılardan oluşan bir meclis, dönüşüm geçirme şekillerindeki benzerlik, vücut ısısı, bazı kurtların kendine has özel yeteneği olabilmesi, biri ilkel biri modern şekilde ayrılmış iki kurt topluluğu vs. Bunlar ne yazık ki serinin benim gözümdeki olumsuz yanlarıydı.

Bunları yavaş yavaş görmezden gelmeye başladım çünkü diğer detaylar gayet özgündü. Büyücüler olması, sihirli dövmeler, arka plandaki kehanet öyküsü, hafif polisiye sayılabilecek detaylar vs. Kurgu detaylandıkça daha çok hoşuma gitmeye başladı anlayacağınız. Normalde biraz aceleci bir insan olduğum için kitapları okumaya başlarken hemen karar veririm, daha ilk elli sayfadan sevdim ya da sevmedim modlarına girerim. Av Dönencesi için durum biraz karışıktı. Durgun başladık, yazarın tarzı da bunu biraz arttırdı. Karakterler ve olaylarla ilgili detayları gerçekten yavaş bir şekilde yansıtıyor. Bunu bilmediğim için biraz hım, hım, hım modlarında okumaya başladım ama ortaya çıkan her detayla birlikte hıııımmmm, hııımmmm, hıııımmmm kısmına geçebildim. Ve itiraf etmem gerekirse Dawson karakteri bakış açımı bir hayli etkiledi. O olmasaydı kitabı okur, sevdim der ve geçerdim. Ama adam efsane olmuş ya. Bazı yerlerde gerçekten gözümden kalpler falan fışkırdığını hissettim. Soğuk bir karakter. En sevdiğim şeylerden biri de onun böyle olmasının gerçekten mantıklı bir sebebi oluşu. Yani zorlama bir karakter değil. Her detayıyla etkileyici biriydi. Kaldı ki kendisi kurtadam. Şuraya ergence emojiler bırakmamak için kendimi zor tutuyorum.

Ada da hoş bir karakter. Bazı dengesizlikleri ve itici davranışları olmadı mı? Oldu ama işin aslı böyle bir travmadan sonra gayet normal olduğu bile söylenebilir. Elinden geleni yapması hoşuma gitti.

Diğer karakterler de gayet iyiydi. Özellikle arkadaşlar arası diyaloglar çok hoşuma gitti. Zorlama olmayan mizah severim.

Bir de aşk yönü var. Bayılıyorum nahif aşklara. Aşkın dokunarak değil davranışlarla, ses tonuyla, bakışlarla hissedildiği tüm kitaplara zaafım var. Birkaç sahne var kitapta, birden fazla kez okuyup kitaba sarıldığım doğrudur. Hele Rusya’ya yapılan yolculuk sırasında olanlar o ka-dar gü-zel-di ki! O kısmı pamuklara sarabilir miyiz?

Kitap bittiğinden beri elime ne alsam biraz okuyup kenara atıyorum. Sevmenin de yan etkileri oluyor. Etkisinden çıkana dek bocalıyorum. İkinci kitaba da başlamak istemiyorum çünkü bir sindireyim her şeyi, o arada mümkünse üçüncü kitap çıksın falan istiyorum. İşte öyle bir şeyler.

Toparlamam gerekirse redaksiyon dışında dili gayet güzel, akıcı ve hoş bir kitaptı Av Dönencesi. Kurgusu hoştu, karakterler bayağı hoştu ve severek okudum. Fantastik kitaplar okumayı, kurtadamları, nahif bir aşk öyküsünü, gizem ve mini polisiye detayları olan bir seriyi okumak isterseniz mutlaka tavsiye ederim.
Profile Image for Beyza B..
74 reviews1 follower
October 17, 2019
İki günde 500 sayfa okumuşum.Ne kitap yazmışsın be Büşra reis helal olsun çok iyiydi.Gözlerimin farklı yönlere bakması dışında bir sıkıntım yok.
Kamu Spotu:Akıcı kitaplar göz sağlığına zarar verebilir.Acilen reading slump’a geri dönmelisin.
6 reviews1 follower
July 10, 2017
Bu kitaba bayıldım. Büşra Toraman Amazon Efsanesi Üçlemesi ile kalbimize taht kurmuştu zaten, yeni serisinin ilk kitabı olan Av Dönencesi ile de yerini sağlamlaştırdı. Bir Türk yazardan, kalemi güçlü kurgusu sağlam bir kitap çıktığı için ne kadar gurur duysak azdır. Kurt adam kurgularından kendini, kaleminin güzelliği ve kurgunun özgünlüğü ile ayırıyor. Bu kitap yabancı dillere çevrilip, filminin yapılmasına değer. Okuduğunuz her sayfada, her cümlede, her kelimede bunu hissedeceksiniz dahası bana hal vereceksiniz. Övgülerim asla bitmeyecek bu kitaba ve yazara karşı. Puanlamak biraz kısıtlar ama şunu diyebilirim on numara beş yıldız :)
Profile Image for b ü ş r a.
272 reviews13 followers
March 16, 2023
Sonunda en sevdiğim seri ellerimde 🥺 ne kadar çok sevdiğimden bahsetmeyeceğim çünkü çok vaktimi alır direk konusundan kısaca bahsedeyim;
Ada nişanlısı ve ailesiyle birlikte çıktıkları Uludağ gezisinde kurtların saldırısına uğruyorlar ve bu saldırıdan tek kurtulan kendisi oluyor. Teyzesi ile birlikte Türkiye'den ayrılıp Kanada'ya yerleşiyor tüm bu olaylardan kaçmak için fakat planlamadığı şey aslında olayların merkezine gittiği.
Kurtlardan nefret etmesine rağmen onlarla arkadaş oluyor ve onlardan birine aşık oluyor ki kitabın en güzel olayı; Dawson 🤤 en sevdiğim karakter ve çok aşığım kendisine. Kitapta kurduğu cümleler, hareketleri ve başlı başına kendisi beni benden alıyor. Kalbimi çoktan çalmış un ufak etmiş bile ❤
Çok fazla seviyorum, biliyorum bunu defalarca söyledim ama yazarın yazdığı bütün kitaplara aşığım. Hepsi harika!



16.03.2023

“Kalbimle beraber ruhumun da kilit altında olduğunun farkında mısın? Sen o kilitli ruha yaklaşan ilk kişisin.”

serinin ilk kitabını tekrar okudum. sevdiğim karakterlerle uzun bir aradan sonra tekrar vakit geçirmek bana çok iyi geldi. hepsini çok seviyorum 🥹🫶🏻❤️
Profile Image for Betül Özlem .
127 reviews50 followers
July 26, 2017
Tek kelimeyle MUHTEŞEMDİ. Tekrar tekrar okuyabilirim çok güzel anlatılmış, akıcı, sürükleyici ve çoook güzel bir kitaptı. Kesinlikle tavsiye ederim. :)
Profile Image for Nursely.
113 reviews20 followers
September 14, 2021
Giriş kitabı olduğunu göz önünde bulundurursak gayet güzel bir fantastikti. Yazarın okuduğum ilk kitabı ve ben dünyasın�� sevdim. Fantastik türünde türk yazarlardan yüzüm pek gülmüyordu onu bu kitapta kırdım diyebilirim. Found family trope havası vardı ileri ki kitaplarda daha çok olacağını düşünüyorum onun için beklentim yüksek devam kitapları için. Kurt adam konusu olduğu için de ayrıca korkmuştum çünkü klişeye kaçıyor ama iyi işlenmiş. Baş kadın karakter de çok iyiydi genelde saçmalıyorlar ya da mantıksız karar veriyorlar ama Ada’yı sevdim. Dawson’ın zaten maşallah’ı var sevmemek elde değil. Tek sıkıntı sıkıldığım yerler baya oldu kopuklar oldu puanımı da onun için kırdım. Farklı bir konusu olan fantastik kitap arayan herkese öneririm gayet güzel, merak uyandırıcı ve farklı bir dünyaya sürekleyen bir kitaptı. Devamını okumak için sabırsızlanıyorum.
Profile Image for Sevgi.
340 reviews
September 27, 2017
|AV DÖNENCESİ | #kitapyorumu

Benim için çok mu çok özel olan bir kitap Av Dönencesi😍Zamanında sabahlara kadar hiç durmadan okumuştum. Gözlerim acıdığı halde okumaya devam etmiştim. Bir başladınız mı bu kitabı bırakmak imkansız diyebilirim. Şimdi de kitap sayfalarında okumak o kadar ki😍Yenilenmiş ve ek sahneleriyle daha bir muhteşem olmuş.❤
🐺
Ada, tüm sevdiklerini ve nişanlısını kurtların saldırısında kaybeder. Ona acı vere veren anıları hatırlamamak için teyzesi ile birlikte Kanada'ya gelir. Ne kadar kurtlardan kaçmak istese de yavaş yavaş onların dünyasına dahil olur. Ve bitmek bilmeyen bir intikam hırsı ile dolar. Zamanla tüm kurtların aynı olmadığını anlar.
🐺
Ada'nın yaşadıkları çok zordu. Tüm ailesini, aşkını biran da kaybetti.😢Onun yerinde hem olmamak hem de böyle güzel dostlarım olması için isterdim. (Ve tabi Cellat için😈😁)Ben Özellikle Gavin gibi bir dostum olsun isterdim. 😁(Eğitim verirken Ada'nın canını çıkardı ama gülü seven dikenine katlanır. 😂)
Dawson'sa anlatılmaz yaşanır.😍Onun geçmişinde yaşadıkları çok zordu 😭O yüzden bazı davranışlarına kızmadım bile.
Her karakter ayrı güzeldi 😍(Amona hariç 😒😒)Kaiser'i bile seviyorum. Farklı bir karizması var onunda.🙈
Olaylar ve tempo hiç düşmedi. Okurken sıkılmak mümkün değil, çok akıcı bir solukta bitti.(Bitirmeye kıyamadığımdan her gün bir sayfa okumayı bile düşündüm😄)
Dawson ve Ada'nın böyle bir anda değil de yavaş yavaş birbirlerini sevmelri, güvenmeleri, aralarında bağ kurmaları yerindeydi, daha gerçekçi olmuş.
Peratha'yı sevsem mi sevmesem mi karar veremedim. Bazı yerlerde çok iyiyken bazen de tam cadıydı.😄
Kitapta şüphesiz en çok sevdiğim yerler Dawson, Ada ve Gavin'in sahneleriydi 😍Özellikle Ada'nın Gavin'le olan yerler😂Kitabı bırakıp dakikalarca güldüm. Birbirlerinden hem böyle hoşlanmayan hemde çok seven iki dost olamaz 😁Bayıldım onlara❤Gavin'in, Dawson konusunda (Ryanespirisi)çok inceydi. 😄
Sonu öyle bir şekilde bitti ki 2. kitap hemen gelsin diye dua ediyorum. 🙏😍Serinin geri kalanını dört gözle bekliyorum.😍 @busraatoraman kesinlikle fantastik konusunda harika.Öyle farklı, güzel bir dünya kurgulamış ki, bizim yazarlarımız da yapabiliyor diye gururlanıyorum 😎❤Kesinlikle gözüm kapalı tavsiye edeceğim bir kitap😍Okumayan, bu kurguyla Ada, Dawson, Gavin, Murat, Peratha(😒),Hilary, Deborah, Stone(❤)ile tanışmayan çok şey kaçırır.
🐺
Kesinlikle gözüm kapalı tavsiye edeceğim bir kitap😍Okumayan, bu kurguyla Ada, Dawson, Gavin, Murat, Peratha(😒),Hilary, Deborah, Stone(❤)ile tanışmayan çok şey kaçırır.
🐺
Çok güzel harika alıntılar var 😍Hangisini seçsem karar veremedim Birden fazla atayım bende😄Gavin ve Ada'nın öyle güzel diyalogları var ki😂Tam seyirlik😂
🐺
Arkasını dönüp dışarı çıkmadan önce Ada'ya baktı. "Dikkatli ol," deyip sığınaklara yönelmiş olan kurtları takip etti.
Bahçeye çıkarlarken Gavin şaşkın görünüyordu. "Sana dikkatli olmanı mı söyledi, yoksa ben stres altı bilinç bozukluğu mu yaşıyorum?"
"Ona stres kaynaklı tahlil yetersizliği derler ve evet, dikkatli olmamı söyledi. Nasıl becereceksem artık."
🐺
Ada gülmesine mani olamadı. "İki asır yaşında biri için komik bir laf."
"Bir kurt için iki asır hiç de taşlı sayılmaz."
"İhtiyar," diye ağızının içinde mırıldandı.
Dawson onu duymazdan gelip yanından uzaklaşırken, "Koşmaya devam et!" dedi bağırarak.
🐺
"Beni deli ediyorsun. Aklındakileri açığa çıkardıktan sonra defolup gideceğin gün, gökyüzünün gece boyu havai fişeklerle aydınlatıldığından emin olacağım."
Ada yere atlayarak nefesini bıraktı ve Gavin'e baktı. "Seni yalancı koyun," dedi kemerini çözerken.
"Sen bana koyun mu dedin?" dedi Gavin gözlerini kısarak şaşkın surat ifadesiyle.
"Ne zaman?" Ada burun kıvırarak yanından ayrıldı.(Oyy bizim kıvırcık koyunumuz 😂🐏)
🐺
"Yani sana bakınca insan yaşlı olduğunu hissediyor. Büyükbabamdan bile daha bile daha ağırbaşlısın."
"Tanrım," dedi Dawson sahte bir şaşkınlıkla. "Bu zamana kadar aldığım en büyük hakaret."
Ada gülerek başını salladı. "Eminim daha kötülerini duymuşsundur," dedi.
"Tamam haklısın. Çok daha kötülerini duydum."
🐺
"Bir sorun mu var?" dedi Ada bardağını dudaklarına götürürken.
"Ne? Yanına oturamaz mıyım? Arkadaş olduğumuzu sanıyordum."
"Sözünü geri al," dedi Ada gözlerini kısarak.
Gavin dirseğini masaya çenesini de avucuna yaslayarak Ada'yı izledi.Kıvır saçları darmadağındı. Gözleri uykunun etkisiyle hala kırmızı olmasına rağmen aydınlık bakıyordu. "Hadi itiraf et benden hoşlanıyorsun."
"Mümkün değil." Gavin'in arkadaşlık anlamında bir hoşlanmadan bahsettiğini biliyordu ve Ada aksini iddia etse de evet, ondan hoşlanmaya başlamıştı.(İkisinin dostluğu❤Ben 😍😁)
🐺
"Beni ilk gördüğünde ne düşünmüştün?" diye sordu Ada, Dawson'un dikkatini dağıtmak için.
"Hayatımı altüst edeceğini."
"Sözünü hiç sakınmıyorsun," dedi Ada gülümseyerek. Gözlerini Dawson'ın kasılmış elinden ayırmıyordu. "Bense korkutucu olduğunu düşünmüştüm. Gavin, Murat'a benim seninle çalışacağımı söylediğinde tepkisini görmeliydin. Sanki beni uçurumdan itmişler gibi hissettim. 'Kırmızı bir pelerin giyiyor, ellerini önünde birleştiriyor ve bir insan. Dawson onu yer," dedi Ada, Murat'ın sesini taklit ederek.
"Zaman zaman yemek istediğim doğru."
"Kapa çeneni," dedi Ada başını sallarken.
Profile Image for Güler.
187 reviews
April 26, 2018
Öncelikle ben kitabı çok beğendim ve 4 ile 5 arasında kararsız kaldım ama sonrasında birkaç detay ile tarafsız bir puan ile yorumda karar kıldım.

Çok güzeldi. Gerçekten bir Türk yazarın çoğu fantastik kitaptan güzel bir kurgu ortaya çıkarabilmesi hoş olmuş. Kitapta çok sevdiğim ve gözüme batan bazı kısımlar vardı. Öncelikle gözüme batanları söyleyeceğim.

Benim kitaba ısınmam biraz zaman aldı çünkü bütün ailesini bir kurt saldırısında kaybeden birinin bu kadar hızlı adapte olabilmesine epey içerlendim. Tamam Ada sürekli kabuslar gördü, ara ara geçmişe dönüp üzüldüğümüz kısımlar oldu ama başları gerçekten çok basit kalmıştı. Ali karakteri biraz harcanmış sanki. Nasıl olduğunu söyleyerek spoiler vermek istemiyorum ama keşke daha farklı işlenseydi o karakter. Kitabın aksiyon yönü çok fazla baskın değildi. Daha çok ikili diyaloglar ve duygular üzerinde yoğunlaşılmış, fakat bu benim gibi baştan aşağı romantizm olan bir insanı sevindiren bir detay. Sadece daha fazla aksiyon okumak isterdim. Ve son olarak bana en çok batan noktaya değineceğim. Ada'nın tüm ailesini kaybetmesine rağmen Kerim'e kafayı takması. Af buyurun ama orada annesi ve babası ölmüş. Kardeşi ölmüş. Ama kitap boyunca Ada'yı üzen, Ada'nın hatırladığı ve kabuslarına giren tek kişi Kerim'di? Bu beni gerçekten rahatsız etti. Hayatındaki tek ve en önemli insan Kerim'miş gibi sadece onunla olan anılarını okuduk ve Ada hep Kerim'den bahsetti. Ailesi? Mesela Melisa hakkında hiç bilgi alamadık. Bunlar bir puan kırmamdaki etkenlerdi.

Gelelim kitabın güzel taraflarına. Dawson karakterine aşık oldum. Eridim. Bittim. Başta Dawson'ı gizemli, soğuk, klasik başrol erkek karakter olarak düşünüp mutsuz olmuştum fakat hayır alakası yokmuş. Hem de bunun böyle olmadığını çok kısa sürede anlıyorsunuz. Yani kızımız kötü çocuğu iyi yapmıyor. Dawson zaten kusursuz biri!
İkincisi kitapta ısınamadığım iki üç karakter vardı sadece. Normalde okuduğum çoğu kitapta cinnetlere gelirim, karakterlere söverek okurum ama bu kitaptaki neredeyse tüm karakterler çok iyiydi. Yazarımızın Türk oluşu bunda etken midir bilemem çünkü insanımız samimidir, karakterler de tıpkı öyleydi. Dawson'dan sonra en sevdiğim karakter kesinlikle Gavin'di. Ne, biraz klişe ama böyle vurdumduymaz ve espritüel erkek karakterlerin hastasıysam ne olmuş yani? Murat'ı da sevdim, çok fazla baskın olmasa da tatlı biriydi. Garip bir şekilde Peretha'ya çok sempati duydum. Spoiler vermemek için neden böyle dediğimi söylemeyeceğim. Bir tek Deborah'ı pek sevemedim ama belki ilerde onu da severim belli olmaz.
Ada güçlü bir karakterdi. Ayrıca yazarın Ada'yı ince ince dokuduğunu düşünüyorum çünkü son derece tutarlıydı. Dawson ile yavaş yavaş ilerleyen ilişkileri de çok hoştu. Çoğu diyalog inanılmaz hoşuma gitti. Güldüğüm ve eridiğim bir sürü yer oldu. Genelde Dawson sayesinde oldu bunlar. Bir de aşkım Gavin tabii ki. Sonunda epey hızlanan hikaye hiç tahmin etmediğim bir şekilde bitti. Yani işlerin oraya varacağını düşünmemiştim. Bu yüzden en kısa sürede Cellat'ın kalbini edineceğim.

Yazarı canı gönülden tebrik ederim, gerçekten iyi bir iş çıkarmış. Fantastik severlere tavsiyemdir. Önyargılı olmayınız. Kendinizi güzel bir kurt hikayesine teslim ediniz...
Profile Image for Sude Özer.
275 reviews5 followers
January 19, 2021
~Av Dönencesi, Büşra Toraman~

🐺Açıkçası Av Dönencesi okuduğum yorumlar sonrası çok büyük beklentilerle başladığım bir kitaptı. Bazı Wattpad kitaplarında olduğu gibi ön yargıyla da başlamamıştım ama bir şeyler eksikti sanki kitapta. Öncelikle kurgusu basit kalmıştı bence, yani en azından abartıldığı kadar değildi ve umarım ilerleyen kitaplarda daha iyi olur. Bunun dışında tam olarak açıklanmayan şeyler de vardı. Olaylar çok hızlı ilerledi. İki sayfa sonra olayların üzerinden aylar geçmiş oluyordu. Asıl anlatılması gereken yerler yerine önemsiz ayrıntıların üzerinde durulmuş gibiydi. Bazı ayrıntılar da sırf olmuş olsun diye yazılmıştı sanki. Ayrıca macera kısımları bence böyle kurtadam konulu kitap için yetersizdi. Dili mi acaba çok iyi yazarın falan diye düşünmüştüm övgüleri görünce ama onun da öyle ahım şahım bir tarafı yoktu. Seriyi sevenler kesinlikle yanlış anlamasınlar, belki devamında ben de daha çok ısınabilirim. Zaten şu an devamını da merak ediyorum. Burada yaptığım -ağır gibi görünen- eleştiri de diğer yorumlar zaten çok iyi olduğundan. Özellikle bu yorumu ayrıntılı yapıyorum ki siz de diğer yorumlara bakarak çıtayı yükselttiyseniz biraz alçaltın. Bunun dışında karakterleri genel olarak sevdim. Kitap çok akıcıydı ve kendini isteseniz de istemeseniz de okutuyordu. Umarım devam kitaplarında olaylar daha fazla derinleşir diyorum. Ve büyük beklentilerle başlamayacaksanız, Wattpad tarzı kitapları seviyorsanız, çerezlik bir kitap arıyorsanız ya da kitap okuma alışkanlığını yeni yeni kazanıyorsanız sizin için uygun olabilir ama bu tarza özellikle hakimseniz çok daha iyi kitaplar olabileceğini düşünüyorum...
Profile Image for İrem Kaya.
4 reviews
April 14, 2018
2.5 gibi bir şey ama 3 veresim gelmedi. Çok övüldüğü için deneyeyim dedim ama bana öyle "muhteşem" gelmedi. Klişe ve tahmin edilebilir bir kurguydu; iki ev ve bağımsızlar, cadılar, damdan düşer gibi gelen kızın zart diye önemli ve güçlü olması... Ada karakterine de zerre ısınamadım. İkinci kitabı ilk kitapla birlikte aldığım için okuyacağım.
Profile Image for Merve Paçalı.
27 reviews
September 13, 2018
Seneler önce bir sosyal platformda yayınlanırken 4-5 defa okuduğum bir seri. Kitaplarını da almak nasip oldu. İlk günkü heyecanla okuyorum. Karakterlere aşığım..
Profile Image for Müjde.
499 reviews9 followers
July 2, 2017
Yazarın kalemini geç de olsa keşfetmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Av dönencesini ilk kez watpadde, o da tesadüfen farklı bir hikaye ararken gördüm ve okumaya başladım. İyi ki de başlamışım diyorum abartmıyorum - üç kitaplık seri olacak sanırım wattpaddeki gibi – üç hikayeyi de bir haftada soluksuz okumuştum. Ve bittikten bir süre sonra seriyi tekrar okumaya niyetlenmiştim ki kitap olarak basılacağını duyduğum an gözüm yollarda bu zamanı bekledim. Bu kısa başlangıçtan da anlaşılacağı gibi yazarın kalemini çok beğeniyorum özellikle de fantastik üzerine yazdığı kurguları daha çok sevdim. Zengin bir hayal gücüyle karşılaşıyorsunuz okurken aynı zamanda da o kurguyu yaşıyorsun. Ailesi ve nişanlısıyla gittiği kampta kurtların saldırısına uğrayan Ada'nın hayatı bir anda tahmin edemeyeceği kadar değişiyor. Bu olaydan sonra uzaklaşmak için teyzesinin yanına Kanada’ya gitmesiyle bir anda kendini kurtların içinde buluyor. Bir yanda ailesine bunu yapanlardan intikam almak için onlardan eğitim alırken bir yandan da hiç aklına gelmeyeceği kişiye karşı aşkın içine düşmektedir. Dawson kuralları yok sayan özellikle de Kaiser’ın kurallarına uymamayı daha çok seviyor. Dawson ve Ada bu sayede mükemmel bir ekip oldu :) Gavin’in Ada ile uğraşmaları Peratha’nın kıskaçlıkları, Murat’ın ise hepsini dengeleyen ağırlığı bir bütün oluşturmuş. Kitabın kapağı dersen tamamen kitabı anlatıyor, kitaba uygun seçilmiş. Anlatım dersen okuyanı sürükleyen akıcı bir anlatıma sahipti. Sonunda kitap kokusuyla buluştuğuna, kitabın sayfalarını çevirerek capcanlı bir şekilde elimde hissettiğime o kadar çok sevindim ki anlatamam. Umarım ikincisi de bizi fazla bekletmeden çıkar.



“Neden gülüyorsun?”
“Üstüm kan ve kir içinde ama sen saçlarıma bir şey bulaşmasını önlemeye çalışıyorsun.”
“Saçlarını seviyorum.”
“Beni sevemiyorsun ama saçlarımı seviyorsun, öyle mi? Kendine ait bir parçayı kıskanan tek kişi olabilirim.”
“Ben de ölü bir adamı kıskanıyorum. Eşitiz bence.”
This entire review has been hidden because of spoilers.
Profile Image for Senagg.
610 reviews6 followers
June 20, 2017
Ben, Kırmızı Başlıklı Kız serisinin ilk kitabı olan Av Dönencesi'ni bitirmiş olmaktan dolayı hem mutlu hem de üzgünüm. Önceden okumuş olduğum halde diğer kitaplarını nasıl bekleyeceğim diye düşünüyorum.

Evet, kitabı yavaş okudum; bunu nadiren çok sevdiğim kitaplara yapıyorum.

Bu hikâyeyi önceden okumuştum, kurgusunu da, Büşra'nın anlatımını da çok beğenmiştim. Şimdi kitaplaşmış haliyle daha mükemmel; çünkü Büşra'nın kendini biraz daha geliştirmiş olmasıyla bunu, düzenleme yaparken anlatımına ve kurgusuna yansıtmış olmasıyla, her şey daha doyurucu olmuş. Yeni bir iki sahne eklenmiş ve bu eklemeler çok yerinde olmuş.

Oldukça ôzgün bir konusu var. Büşra'nın anlatımı ise çok iyi ve bu, kitabı daha anlaşılması kolay yapıyor, olayların içinde gibi hissetmenizi sağlıyor. Psikolojik unsurlar var ve bu kurguyla mükemmel bir uyum içinde.
Macera, aşk ve daha bir sürü şey, çok güzel harmanlanmış.

Bir kız düşünün; ailesini ve nişanlısını kaybeden, hayatta kalmış olmasının ve nişanlısının ölümden dolayı suçluluk hisseden; daha bunlara alışamamışken kendini yeni bir dünya olan kurtların, büyücülerin içinde buluyor ve saldırıyla ilgili öğrendiği şeylerle intikama yemin ederek, yeni bir amaca tutunuyor.

Hayatı tamamen değişmiş olan Ada, büyük bir değişim gösteriyor ve kendi hakkında öğrendiği yeni şeyler bu değişime dahil oluyor. Hiç olabileceğini düşünmediği duygulara ise tekrar ev sahipliği yapıyor.
Her şeyin tepetaklak olması ile yine de çok iyi idare eden Ada, yeni dünyasında ise yalnız değil.

Kitapta her karakter ayrı bir olay ve ayrı ayrı harikalar; gerçekten hepsi oldukça özgünler. Dawson karakteri ise kalbimde taht kurmuş, gerçekten özel birisi. Kitapta ise önemi ve yeri büyük.

Kitabı herkese -özellikle fantastik severlere- tavsiye ediyorum. Bu seri her yaşa hitap ediyor.
Profile Image for Tutku.
69 reviews
November 21, 2019
Türk fantastik yazarlarından en en en iyisi!
Büyük bir Büşra Toraman hayranıyım. Kendilerini Wattpad'den beri takip ederim. Normalde Wattpad ve altını çizerek söylüyorum Türk fantastik'e karşı ön yargılıydım. Bunu Büşra yıkıp geçti. Öyle güzel bir anlatım tarzı var ki olayları yaşıyormuş gibi hissediyorsunuz. Eğer üzerinde Türk yazar yazmasaydı kesinlikle bunu hangi yabancı yazar yazdı derdim.
Kitabı kaç kere okudum bilmiyorum ve yeniden okumaya karar verdim. kitabın konusunu özetleyerek geçecek olursam;
Ada'nın hayatının gitmiş olduğu Uludağ kamp gezisinde bir kurt saldırısı ile ailesini ve evlenmek üzere olan nişanlısı Kerim'i kaybetmesiyle alt üst olduğunu ve kendini bir anda Teyzesinin yanında Kanada'da bulduğunu okuyoruz.
İŞLER DEĞİŞİYOR!
Kanada'ya gittiği esnada peşine Kerim'in abisi Ali de gelir. Polis olan Ali bu saldırının normal olmadığını düşünür ve Ada'yı ikna ederek dosyasına yardım etmesini ister ve olaylar bambaşka bir boyuta atlar.
ADA KENDİNİ DOĞAÜSTÜ GÜÇLERİN ARASINDA BULUYOR!
Kurt adamlar, büyücüler artık Ada için bir masal değil! Artık Ada'nın kendisini yeni adapte olmasını, imkansız dediği şeylerin mucizevi bir şekilde gerçekleşmesini, günden güne güçlenen bir kadın karakter okuyoruz. Ve ona yardım eden Aleut'un biricik celladı Dawson ah anam ah!!! Aralarında o kadar sarsılmaz bir bağ oluşuyor ki okuduğunuz zaman benim tepkimi veriyorsunuz! O ne coolluktur ah Dawsonum ahh!
KARAKTERLER EFSANE!
Normal de yan karakterleri okurken bir an önce ana karakterlere geçme gibi bi huyum var. Ama bu kitapta öyle değil. Hepsi birbirinden eğlenceli okurken zevk veren karakterler. Özellikle Gavin onun gibi bir arkadaşım olsun isterdim ya son söz olarakta şunu söylemek isterim ki;
KESİNLİKLE OKUYUN!
Profile Image for Tutku Petek.
129 reviews1 follower
December 15, 2021
Türk fantastik yazarlarından en en en iyisi!
Büyük bir Büşra Toraman hayranıyım. Kendilerini Wattpad'den beri takip ederim. Normalde Wattpad ve altını çizerek söylüyorum Türk fantastik'e karşı ön yargılıydım. Bunu Büşra yıkıp geçti. Öyle güzel bir anlatım tarzı var ki olayları yaşıyormuş gibi hissediyorsunuz. Eğer üzerinde Türk yazar yazmasaydı kesinlikle bunu hangi yabancı yazar yazdı derdim.
Kitabı kaç kere okudum bilmiyorum ve yeniden okumaya karar verdim. kitabın konusunu özetleyerek geçecek olursam;
Ada'nın hayatının gitmiş olduğu Uludağ kamp gezisinde bir kurt saldırısı ile ailesini ve evlenmek üzere olan nişanlısı Kerim'i kaybetmesiyle alt üst olduğunu ve kendini bir anda Teyzesinin yanında Kanada'da bulduğunu okuyoruz.
İŞLER DEĞİŞİYOR!
Kanada'ya gittiği esnada peşine Kerim'in abisi Ali de gelir. Polis olan Ali bu saldırının normal olmadığını düşünür ve Ada'yı ikna ederek dosyasına yardım etmesini ister ve olaylar bambaşka bir boyuta atlar.
ADA KENDİNİ DOĞAÜSTÜ GÜÇLERİN ARASINDA BULUYOR!
Kurt adamlar, büyücüler artık Ada için bir masal değil! Artık Ada'nın kendisini yeni adapte olmasını, imkansız dediği şeylerin mucizevi bir şekilde gerçekleşmesini, günden güne güçlenen bir kadın karakter okuyoruz. Ve ona yardım eden Aleut'un biricik celladı Dawson ah anam ah!!! Aralarında o kadar sarsılmaz bir bağ oluşuyor ki okuduğunuz zaman benim tepkimi veriyorsunuz! O ne coolluktur ah Dawsonum ahh!
KARAKTERLER EFSANE!
Normal de yan karakterleri okurken bir an önce ana karakterlere geçme gibi bi huyum var. Ama bu kitapta öyle değil. Hepsi birbirinden eğlenceli okurken zevk veren karakterler. Özellikle Gavin onun gibi bir arkadaşım olsun isterdim ya son söz olarakta şunu söylemek isterim ki;
KESİNLİKLE OKUYUN!
13 reviews
December 9, 2021
Kurguyu,karakterleri ve hikayeyi çok sevdim.Bazi kısımlarda Adanın sürekli nişanlısından söz etmesi gözüme batsa da durumundan dolayı hak verdim diyebilirim. Dawson tam bir askadam ve Adaya olan bağlılığı çok hoş.Adanın ani ruhsal değişimlerinde aşırı tepki göstermemesi ve onu hep desteklemesi ve birbirlerini iyileştirme çabaları çok anlamlı. Ayrıca Adanın cesareti ve gücünü serinin devamında da göreceğimizi düşünüyorum ve Peratha - Ada arkadaşlıği ileride pekisir umarım çünkü her ne kadar tam anlaşamasalar da birbirlerine ısındıkça aralarında derin bir bağ olabilir.

🐺 Alıntılar🐺 spoiler olabilir❕❕


🐺Başka birinin değil,senin ruhunu istiyorum.Onun bir parçasını gördüm,Dawson ve yok etmene izin veremem.

🐺 "Neden gülüyorsun?"
"Üstüm kan ve kir içinde ama sen saçlarıma bir şey bulaşmasını önlemeye çalışıyorsun."
"Saçlarını seviyorum."
"Beni sevemiyorsun ama saçlarımı seviyorsun, öyle mi?Kendine ait bir parçayı kıskanan tek kişi olabilirim."
"Ben de ölü bir adamı kıskanıyorum. Eşitiz bence."
Profile Image for Rafiga.
90 reviews
January 19, 2021
Benim gibi fantastik aşk romanlarını seviyorsanız her ikisinden fazla fazla bulunan okuması keyifli bir kitab olduğundan emin ola bilirsiniz.
Hikayenin girişi benim için çok hızlıydı, her şey çok hızlı başladı bu biraz beni şaşırttığı için ilk 100 sayfa da bir türlü adapte olamadım ama iyi ki okumayı bırakmamışım. Zaten sürekli ne olacağını merak ettiren bir tarafı olduğundan istesen de elinden bırakamıyorsun. Bıraktığın zaman da aklın orada kalıyor. Bu bir kitaptan en çok beklediğim şeylerden biri sanırım.
Ah Dawson Ah! Seni okumak, tanımak o kadar keyifliydi ki!
Seriye devam etmemek söz konusu bile değil :)
Profile Image for Damla.
131 reviews6 followers
April 8, 2024
Yok olmadı bende . Bayağı yükselerek başlamıştım kitaba ama bana geçmedi. Saçma bulduğum çok şey var. Kızın bunların arasına girip eğitim alması falan. Dawsonı da sevemedim bende hiç alfa erkek hissiyatı oluşturmadı. Karakterleri sevemedim maalesef.
Profile Image for Nurana.
79 reviews
September 18, 2020
Axxxxx.bezdirdiiiii.movzu bir qepiklik,yazicinin dili bir qepiklik,tesvir yox,dialoqlar menasiz ve axirda hec neye baglanmayan bir final.Eminem ki,bu eserin davamini hec vaxt oxumaram.
2 reviews
November 5, 2020
AŞIRI İYİ BİR SERİ HERKESİN OKUMASI LAZIM!!!
Profile Image for Betül.
75 reviews9 followers
March 27, 2019
Öyle güzel bir seri ki. Her yeni kitabın çıkışıyla baştan okumaya başlıyorum ve her seferinde çok severek okuyorum.
Displaying 1 - 26 of 26 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.