Jump to ratings and reviews
Rate this book

Σάμαλι και Κωκ

Rate this book
Στον κόμβο της λεωφόρου Πεντέλης, τα μπάζα από τη διάνοιξη της Αττικής Οδού θάβουν μια ολόκληρη γειτονιά, το Τέρμα Φραγκοκλησιάς. Η απώλεια αυτή ανακαλεί στη μνήμη του συγγραφέα εικόνες από το μεταπολεμικό τοπίο.
Στις σελίδες του βιβλίου, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού που μεγαλώνει στο Τέρμα Φραγκοκλησιάς, αναβιώνει η Ελλάδα των μεταπολεμικών χρόνων με τρόπο τόσο γλαφυρό και απολαυστικό που γεννά τη νοσταλγία ακόμα και σ’ όσους δεν την έζησαν.
Χωρίς εξιδανικεύσεις και ωραιοποιήσεις, με λόγο μεστό και αληθινό, γεμάτο χιούμορ και συγκίνηση, παρακολουθούμε την Αθήνα μας σιγά σιγά να μεγαλώνει, ν’ αλλάζει, να μεταμορφώνεται.
Σαν παλιά ελληνική ταινία που δεν θα χορτάσουμε ποτέ όσες φορές κι να την έχουμε δει, κι ας την ξέρουμε όλη απ’ έξω κι ανακατωτά.

328 pages, Paperback

Published January 1, 2005

Loading...
Loading...

About the author

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
0 (0%)
4 stars
1 (50%)
3 stars
1 (50%)
2 stars
0 (0%)
1 star
0 (0%)
No one has reviewed this book yet.