İnsan için derler ki, "gizli hazne"yi bilmek, Rabb'ini bulmak, hâsılı murad edildiği gibi kâmil olmak macerası için bu zemine indi. Kıble'sini Sevgili'ye döndürmek, vechinden gayrısının yok olacağı Hak Teâlâ'ya kul olmak için... Zira rızasından başka matlub, Kendisinden gayrı maksud yoktur.
Bilmeye talip olmak gerek, bulmayı dilemek, olmaya didinmek... İnsanın payına düşen bu. Bir şeyhin elinden tutup ummana dalmaya, vira bismillah... Başı hayır olanın sonu da hayırdır.
"Allah Teâlâ'ya hamd u sena ve Resûl-i Zî-şan'a salât u selâmdan sonra bu kitabı elinde tutan ey dost, bilmiş ol ki her Müslüman'ın ve her Âdem evladının bilmesi icap eden şeyleri ihtiva eden bu kelimeleri biz yazmadık. Hoş, bu sözler bu fakir, hakir, pür-günah dudaklardan çıktı amma aslı Allahu Azîmu'ş-şan'ın âyetlerinden, Resûl-i Zî-şan'ın hadîs-i şeriflerinden, iman ve irfan kılavuzu evliyaullah ve meşayih-i kiramdan toplandı; kendi inkişafımız ve ihvan evlatlarımın irşadı niyetiyle...
Kırk küsur sene evvel rahmetli şeyhim Muzaffer Ozak Efendi, bu fakire irşad müsaadesi verdiği zaman şu ihtarda bulunmuştu: 'Sakın kendinden laf söyleme, sana ilham olunsa da, hakikatinden ve dinleyenlerin müstefid olacaklarından emin olsan bile söyleme. Kur'ân-ı Kerîm'den, hadîs-i şeriflerden, veliyaullahın sözlerinden ve meşayih-i kiramdan ve benden öğrendiğin şeyleri tekrar et ki âlemi doğru yola ileteceğin yerde şaşırtma...'
Biz cesaret edip bilenlerden anladıklarımızı, doğruluğunu tasdik edip hayatımızda tatbik etmeye çalıştığımız sözleri nakletmeye gayret ettik. Tevfik ve inayet Allahu zü'l-Celal ve'l-Kemal Hazretleri'nden ola!" -Şeyh Tosun Bayraktaroğlu el-Cerrâhî el-Halvetî- (Tanıtım Bülteninden)
Sheikh Tosun Bayrak al-Jerrahi al-Halveti (Istanbul: 1926) is an author, translator and Sufi. He served as a government official in Ankara, Honorary Consul of Turkey in Morocco and is the Sheikh of the Jerrahi-Halveti Order in America.
He studied Biological Sciences at Robert College, Istanbul; Art, Architecture, and Art History in the Studios of Bernard Leger and Andre Lhote in Paris; Architecture at the University of California, Berkeley; and History of Art at the Courtauld Institute of Art, London. He received a Masters in Fine Arts from Rutgers University.
n 1970 Bayrak met Muzaffer Ozak Ashki al-Jerrahi who became his teacher. Bayrak is now a Sheikh of the Halveti-Jerrahi order residing near the Jerrahi Order of America mosque in Spring Valley, New York. He has been spiritual guide of the Jerrahi Order of the Americas, (the primary Western branch of the Halveti-Jerrahi Order of Dervishes) since 1977.
كتاب جميل جدا.. من اجمل الكتب الدينية اللي قريتها ف الكام سنة اللي فاتوا أسلوبه بسيط.. مش معقد.. متقسم فصول كتير جدا علشان لو حد عايز يختار يقرأ فصول معينة مايتعبش بيتكلم عن الأخلاق كتير مش مجرد دين بس ودي من أكتر الحاجات اللي عجبتني فيه عيبه يمكن انه كبير شوية ( فوق ال٥٠٠ صفحة) لأني قريته على أبجد كان ٥٩٠ صفحة.. بس جميل الكتاب فيه أجزاء صوفية الكتاب في مجمله حالة روحانية جميلة❤️ الترجمة كانت جميلة جدا برضه مافصلتنيش نهائي
Tosun Bekir Bayraktaroğlunun hikayesi pek bir ilginçtir. Onu bilen bu kitabı çok güzel okuyup çok güzel hissedebiliyor. Yaptığı alıntılar gayet anlaşılabilir. Kitabı oturup 'Yahu bir kitap yazayim' diye yazmadığı çok belli. Bazen manevi hal ile yazarsın bazende dile gelmeyecek fakat kağıda dökülebilcek konuları kağıda dökersin. Bu kitap öyleydi. Teşekkür ederim.