Θα μπορούσαν τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά; Η απάντηση δεν είναι εύκολη. Άλλωστε η Ιστορία δεν γράφεται με αν. Σίγουρα το ΠΑΣΟΚ έκανε πολλά και σοβαρά λάθη. Αποδείχθηκε ανέτοιμο και ανεπαρκές για το μέγεθος των προκλήσεων με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπο. Ακόμα πιο ανέτοιμα όμως αποδείχθηκαν τα υπόλοιπα κόμματα, όπως και η ελληνική κοινωνία. Έτσι, η άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ θυσιάστηκε για τη χώρα έχει ίσως βάση. Κατά κάποιον τρόπο έχει δικαιωθεί ηθικά. Στην πολιτική ωστόσο εκτός από την ηθική των προθέσεων υπάρχει και η ηθική των αποτελεσμάτων. Κι εκεί το ΠΑΣΟΚ έχασε τελείως το παιχνίδι.
Ο Παντελής Καψής είναι δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί στο οικονομικό και το πολιτικό ρεπορτάζ και έχει διατελέσει διευθυντής των Νέων και του Βήματος. Έχει εργαστεί ακόμα στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Ήταν υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου και υφυπουργός, αρμόδιος για τη δημόσια τηλεόραση, στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Το προηγούμενό του βιβλίο My Long Run ήταν αφιερωμένο στο τρέξιμο.
Απλή εξιστόρηση των γεγονότων. Στην ουσία το βιβλίο προσπαθεί να αποδομήσει τον Παπανδρέου, που σε όλο το βιβλίο αποκαλείται «Γιώργος». Πολλές φορές παράγραφοι επαναλαμβάνονται αυτούσιες. Λες και δεν έχει γίνει καμία επιμέλεια. Ένα δυο κουτσομπολιά για το ρόλο του τύπου και παραπομπές σε άλλα βιβλία είναι τα μόνα που το σώζουν.
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ Η ΠΤΩΣΗ 2011 ΤΟ ΕΤΟΣ ΜΗΔΕΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Η σύγχρονη ιστορία (η κρίσιμη περίοδος 2007-2011) αποτυπωμένη με τρόπο που σε καθηλώνει. Τα γεγονότα στην Ελλάδα, οι αντιδράσεις στο εξωτερικό, οι πρωταγωνιστές. Ναι, δεν είμαστε ένα απομονωμένο νησί...Πολλές φορές το ξεχνούμε, κάποτε το θυμόμαστε...... Ιστορική-Δημοσιογραφική καταγραφή, που επιτρέπει πολύ διακριτικά να αξιολογηθούν κάποιες προσωπικότητες. Ιστορικό εγχειρίδιο, θα έλεγα.