Kak Zie

Add friend
Sign in to Goodreads to learn more about Kak Zie.

http://kakazz.blogspot.com/

Kak Zie’s Recent Updates

Kak Zie made a comment on their status
" Hasmidah wrote: "hehe"

Takkan hehe je kot.

Haha.
"
Kak Zie added a status update: Jika aku diam, takde sibuk-sibuk nak komen NAK atau aku tak hantar mesej di inbox, maknanya aku TAK BERMINAT NAK BELI novel tu.
.
Jika aku BERMINAT NAK BELI, aku akan komen NAK ataupun aku terus je mesej seller/agen kat inbox untuk masukkan nama dalam senarai.
.
Jika buku dah ready, aku terus je bank in dan lepas tu baru aku hantar details pada seller.
.
Jika baki akaun tak mencukupi, aku tengok aje la. Hahaha.
Kak Zie added a status update: Susah sikit nak percaya dengan review dari kaki kipas (fanatik) ni sebab rata-rata review mereka berada dalam lingkungan 'menjaga hati' penulis. ✌️✌️✌️
.
Ada ketikanya, kena letakkan kepercayaan pada naluri sendiri. Jika bernasib baik, buku yang dibeli selari dengan jiwa. Jika tidak bernasib baik, terkedulah untuk seketika. 😂😂😂
Kak Zie made a comment on their review of Semanis Kaseh
Semanis Kaseh by Azieana Ismail
" Gobokairina wrote: "Part isteri kepada Syarifah tu saya gelak besar 🤣
Sorry Kak Zie, tau hal serius tapi rasa kelakar lak. Sis #mudahterhibur kot."


Mul
...more "
Kak Zie rated a book it was ok
Semanis Kaseh by Azieana Ismail
Rate this book
Clear rating
Cerita pertama je dah jumpa banyak typo. Tak mampu nak highlight semua. Bukan tak mampu. Malas sebenarnya. Letih nak hadap. Yang inipun aku just copy paste apa yang ada kat wall fb aku.

... sedikit sibuk bersama arketik yang dilantik oleh ..... (m/s 8
...more
Kak Zie made a comment on their status
" Setuju dengan semua pendapat. :)
Terima kasih kerana sudi berkongsi rasa. ;)

Ni pendapat akak pulak ya. :)

1- Penggunaan BI yang terlalu banyak. Rasa nak
...more "
Kak Zie made a comment on their status
" Ririn wrote: "Kan? Pembaca ni bukan stakeholders yang sepatutnya kena jaga ke? Patutnya ambil maklum kritikan tu dan cuba teliti kenapa dikritik. Kelu ...more "
Kak Zie and 2 other people liked Sha Mohamed's review of Masih Setia:
Masih Setia by Aisya Sofea
"Pertama kalinya tak faham kenapa guna tajuk Masih Setia.. Keduanya, geram pula dengan watak si Miera tu.. Tapi ada jugalah yang bagusnya novel ini terutama sekali part gempa di Indonesia dan misi keselamatan.. Seksa juga nak habiskan novel ini.."
Kak Zie and 6 other people liked Squall's review of Kontrak Cinta Kekal:
Kontrak Cinta Kekal by Qhayra Qhayriesa
"Kahwin kontrak tu hukumnya haram. Tapi cerita ni berkisarkan tentang perkahwinan kontrak. Konfius jap saya.. jalan cerita ok cume hal yang itu buat spoil."
Kak Zie and 2 other people liked Azizah's review of Bebunga Kasih:
Bebunga Kasih by Hani Fazuha
"Resensi: Feb, 2011

Penulis: Hani Fazuha
Publisher: Alaf 21 Sdn Bhd
Harga: RM19.19 / RM22.90
M/S: 502

"Kehadiranmu mula kurasa menjelma di taman hatiku yang sunyi"

Blurb:

Dya dinodai oleh abangnya dalam usia yang masih mentah. Namun, dia tidak berani mend..." Read more of this review »
More of Kak Zie's books…
Tere Liye
“Wahai, wanita-wanita yang hingga usia tiga puluh, empat puluh, atau lebih dari itu, tapi belum juga menikah (mungkin kerana kekurangan fizikal, tidak ada kesempatan, atau tidak pernah 'terpilih' di dunia yang amat keterlaluan mencintai harta dan penampilan wajah.) Yakinlah, wanita-wanita solehah yang sendiri, namun tetap mengisi hidupnya dengan indah, bersedekah dan berkongsi, berbuat baik dan bersyukur. Kelak di hari akhir sungguh akan menjadi bidadari-bidadari syurga. Dan khabar baik itu pastilah benar, bidadari syurga parasnya cantik luar biasa.”
Tere Liye, Bidadari Bidadari Surga

Edward Abbey
“Better a cruel truth than a comfortable delusion.”
Edward Abbey

202594 Jom Sembang Novel Cinta Melayu — 48 members — last activity Mar 12, 2017 03:11PM
Platform untuk peminat novel cinta Melayu hasil karya wanita Melayu berbincang dan berkongsi pendapat tentang trend novel cinta Melayu yang semakin po ...more
465 Goodreads Malaysia — 5810 members — last activity 20 hours, 48 min ago
GOODREADS MALAYSIA (GR-MY) "BERNAFAS DENGAN BUKU" Tempat pencinta dan pencandu buku Malaysia berkumpul, bertukar pendapat mengenai buku-buku yang tela ...more
Yyib badge
Anisashraf
2,181 books | 80 friends

Hafida
756 books | 69 friends

Gobokai...
1,315 books | 567 friends

Zaghol
462 books | 213 friends

Haq Raihah
289 books | 104 friends

Sha889
485 books | 98 friends

SS
SS
177 books | 103 friends

Aina Sh...
724 books | 74 friends

More friends…

Favorite Genres

Not selected yet.


Polls voted on by Kak Zie

Lists liked by Kak Zie