Hajnalka Szolyka

Add friend
Sign in to Goodreads to learn more about Hajnalka.


The Nordic Theory...
Rate this book
Clear rating

 
Loading...
Magda Szabó
“...mondtam, olyan botrány még nem volt, mint amilyen lesz a Parlamentben, ha én ott megjelenek, mit gondol, érdekel engem, mit tervezett, szőtt ott magában meg a barátaival, miközben én szerettem, ő meg nem szeretett? Szerettem őt. Hallja? Nem a fejit, a tudományát, mert az vitte el tőlem, az a nagyokos feje, tele tannal [...] Olyan bátor volt, életerős, olyan vidám, mint aki nem hal meg soha. És az a rengeteg könyv meg az a végtelen tudomány! Ki akarta azt mind megtanulni, feleljen?”
Magda Szabó, The Door

Magda Szabó
“Fáradt vagy, mert főzöl, és takarítasz, és vásárolsz, és nem sikerül senkit se találnod, akit elviselsz a közeledben, mert nem valakit keresel te, hanem azt az egyetlent, aki soha többé nem jön el hozzád, Emerencet.”
Magda Szabó, The Door

Magda Szabó
“Nem látja, hogy rám hiába villog, nekem senki se kell, aki nem tökéletesen az enyém? Maga mindenkit berakna egy dobozba, aztán mikor ki kell, azt veszi elő, ez itt a barátnőm, ez az unokatestvérem, ez az öreg keresztanyám, ez a szerelmem, ez az orvosom, ez a préselt virág Rhodosz szigetéről, na, hagyjon engem békén. Ha egyszer nem leszek, majd nézzen ki olykor a temetőbe, az elég, ha nem vállaltam azt az embert barátnak, mert férjnek óhajtottam, maga se játssza itt nekem azt, hogy maga az én meg nem született gyermekem.”
Magda Szabó, The Door

István Örkény
“Sajnos, én sohasem követtem el hibákat; életem téli álom volt, mert féltem a hidegtől.”
István Örkény, Tóték; Macskajáték

179584 Our Shared Shelf — 231898 members — last activity Sep 16, 2021 03:31PM
OUR SHARED SHELF IS CURRENTLY DORMANT AND NOT MANAGED BY EMMA AND HER TEAM. Dear Readers, As part of my work with UN Women, I have started reading ...more
year in books
Kuszma
1,784 books | 360 friends

balagesh
24 books | 95 friends

Varga Z...
33 books | 102 friends

Juci
722 books | 51 friends

N
N
1,248 books | 131 friends

Dani Dányi
474 books | 165 friends

Zsuzsi ...
203 books | 47 friends

Ditti
65 books | 46 friends

More friends…


Polls voted on by Hajnalka

Lists liked by Hajnalka