Martinus Benders

Add friend
Sign in to Goodreads to learn more about Martinus.

http://www.martijnbenders.nl

Selected Poems: J...
Rate this book
Clear rating

 
Ice
Martinus Benders is currently reading
bookshelves: currently-reading
Rate this book
Clear rating

 
Pan
Martinus Benders is currently reading
bookshelves: currently-reading
Rate this book
Clear rating

 
See all 17 books that Martinus is reading…

Martinus’s Recent Updates

Journey to Ixtlan by Carlos Castaneda
Martinus Benders added a status update: O, o, o, wat missen ze de polemiek toch! http://www.martijnbenders.nl/2019/08/...
Martinus Benders wants to read
Blauwbaardje in wonderland by Louis Paul Boon
Rate this book
Clear rating
Martinus Benders and 10 other people liked Marc's review of De onderwaterzwemmer:
De onderwaterzwemmer by P.F. Thomése
"Dat Thomése kon schrijven, wist ik van Schaduwkind, een mooie evocatie van het rouwproces om een gestorven dochtertje. Ook in dit boek toont de auteur geregeld dat hij literair wel wat in zijn mars heeft, met mooie passages en regelmatig leuke taalvondsten (h..." Read more of this review »
Martinus Benders wants to read
House of Leaves by Mark Z. Danielewski
House of Leaves
by Mark Z. Danielewski (Goodreads Author)
Rate this book
Clear rating
Martinus Benders wants to read
Cancer Ward by Aleksandr I. Solzhenitsyn
Rate this book
Clear rating
Martinus Benders wants to read
The Songs of Trees by David George Haskell
Rate this book
Clear rating
Martinus Benders is now following Katrien and Ilse
16462195 22848274
More of Martinus's books…
Martijn Benders
“Work. Work doesn't fit any season. In the winter its too cold, in the spring too alive, the summer too hot and fall is too nostalgic for work. Work is not natural and should be banned.”
Martijn Benders

Martijn Benders
“Heeft een jonge recensent aangeraden per direct te stoppen met recenseren. In dat literaire wereldje is recenseren een soort ontgroeningsritueel, zo lijkt het, maar een glijbaan met zeep en literaire kritiek moet je niet met elkaar verwarren.”
Martijn Benders

Martijn Benders
“Ik probeer me wel eens in te beelden dat ik directeur ben van bijvoorbeeld een internationaal poëziefestival. En dat ik dan snoepreisjes ga maken met jonge dichteressen naar Mongolië, en dan samen met zon dichteresje een bundel schrijf en haar aandoenlijke ansichtkaartjes stuur welk ik dan trots op facebook post. En dat dan zo'n #metoo rage uitbreekt en ik een jonge redacteur die wat teveel blowt publiekelijk aan de schandpaal genageld zie worden. O nee wacht, dat probeer ik me juist niet in te beelden. Net zo min als ik me de dikke directeur van het Stedelijk in wens te beelden, al schilderijtjes schilderend met jonge kunstenaresjes. Zo ben ik nu eenmaal, niet erg gesteld op al te lokale fantasietjes. Ook de krijgsheer in Afghanistan zou me niet in zulke mate weten boeien dat ik mijn fantasie erop wil zetten, u mag hierin een zekere wereldvreemdheid zien, maar ik zie het zelf gewoon liever als een verlangen naar het grotere verhaal.
Zou echter die directeur kunstlessen beginnen geven, waarbij de amateurs door kunstenaars worden geïnstrueerd en hijzelf de meestercursus verzorgt, nee, nee, zelfs dan ga ik mijn mond houden. Loopt u vooral door, de stroopwafels liggen links, Jan Wolkers rechts. Ik hef als geen ander het Wilhelmus aan. Dat de koning van Spanje erende Duits bloed, hoe makkelijk verwar je het op den duur met de passie der geuzen.”
Martijn Benders

Martijn Benders
“Een persoon kan ongeveer 3000 boeken lezen in zijn leven. Geef jij iets vijf sterren, dan zeg je eigenlijk: dat moet een van die 3000 boeken zijn. Een liefhebber zou het liefst 3000 meesterwerken lezen. Dus al die drie en vier sterrenboeken: ik lees ze niet, en als het vijf sterren heeft zonder dat het in de 3000 thuishoort dan zijn we getuige van een literaire misdaad.”
Martijn Benders

Martijn Benders
“Als je de Nederlandse kritiek mag geloven lijk ik het meest op respectievelijk Tonnus Oosterhoff, Lucebert, Multatuli, Borges, Lucebert, Brusselmans, Jan Cremer, Camus, Lanoye, en zo nog een paar klinkende namen die ik niet direct herinner. Je zou in zo'n reeks natuurlijk een compliment kunnen zien, of juist een brevet van onvermogen, maar hoewel dat laatste waarschijnlijker lijkt zie ik er persoonlijk toch vooral aandoenlijke ontboezemingen in van mensen die toch echt eens wat meer zouden moeten gaan lezen voor ze aan het recenseren slaan.”
Martijn Benders

233 ¡ POETRY ! — 21325 members — last activity 4 minutes ago
No pretensions: just poetry. Stop by, recommend books, offer up poems (excerpted), tempt us, taunt us, tell us what to read and where to go (to read i ...more
Yyib badge
Basho
1,981 books | 93 friends

Tuna Emren
866 books | 83 friends

William...
1,095 books | 298 friends

Esmé Va...
995 books | 228 friends

Anne Li...
237 books | 40 friends

Jelte
392 books | 576 friends

Sofie D...
559 books | 47 friends

Jack Br...
76 books | 4,131 friends

More friends…
Een verdomd goede jeugdschrijfster & andere verhalen by Koenraad GoudeseuneLippenspook by Martijn BendersRanonkel by Jacques Hamelink
The best Dutch literature
356 books — 381 voters
Wat koop ik voor jouw donkerwilde machten, Willem by Martijn BendersKaravanserai by Martijn Benders
Best Poetry Books
2,333 books — 2,329 voters

More…

Favorite GenresPolls voted on by Martinus

Lists liked by Martinus