De Boekendoos discussion

125 views
Boekenpraatje > Van boek naar film

Comments Showing 1-37 of 37 (37 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Desiree, Moderator (last edited Jun 15, 2012 12:35PM) (new)

Desiree (desiree_93) | 60 comments Mod
Ken je boeken die binnenkort worden verfilmd en waar je erg naar uit kijkt? Laat het hier weten!

Op het moment weet ik dat de volgende paar boeken verfilmd zullen worden:
Catching Fire (The Hunger Games, #2) by Suzanne Collins Mockingjay (The Hunger Games, #3) by Suzanne Collins Divergent (Divergent, #1) by Veronica Roth The Perks of Being a Wallflower by Stephen Chbosky De Verbouwing by Saskia Noort The Hobbit by J.R.R. Tolkien


message 2: by Jiska (new)

Jiska (jisss8) Wie heeft het boek PS: Ik hou van je van Cecelia Ahern gelezen en gister avond, 6 juli, de verfilming hiervan gezien op tv?

Ik heb alleen het boek gelezen, maar heb nog niet de film gezien. Ik ga dat dit weekend of aankomende week doen. Ben erg benieuwd of er nog veel van het boek over gebleven is, of dat ze veel hebben veranderd.


message 3: by Desiree, Moderator (new)

Desiree (desiree_93) | 60 comments Mod
Jiska wrote: "Wie heeft het boek PS: Ik hou van je van Cecelia Ahern gelezen en gister avond, 6 juli, de verfilming hiervan gezien op tv?

Ik heb alleen het boek gelezen, maar heb nog niet de film gezien. Ik ga ..."


Ik heb eerst de film gekeken en wil deze week beginnen met het boek.. slecht van me om eerst de film te zien I know. :P maar ik ben inderdaad ook best benieuwd of ze een beetje op elkaar lijken.


message 4: by Jiska (new)

Jiska (jisss8) Haha het is inderdaad vaak niet de beste volgorde, maar ik ben erg benieuwd wat je ervan zult vinden.


message 5: by Jiska (new)

Jiska (jisss8) Heb je het boek al gelezen? Ik heb de film al wel gezien en die volgde de verhaallijn/rode draad met grote mijlslaarzen.. als je snapt wat ik bedoel. Er gebeurd teveel in het boek om even in een film te kunnen stoppen, dus in de film zijn sommige elementen weggelaten of gewijzigd. Wat trouwens niet maakte dat de film minder mooi werd. Vond het een erg mooie film. Hij maakte dat ik boek weer opnieuw wil lezen haha.


message 6: by Desiree, Moderator (new)

Desiree (desiree_93) | 60 comments Mod
Jiska wrote: "Heb je het boek al gelezen? Ik heb de film al wel gezien en die volgde de verhaallijn/rode draad met grote mijlslaarzen.. als je snapt wat ik bedoel. Er gebeurd teveel in het boek om even in een fi..."

ik ben nog bezig met lezen. 'k Heb inmiddels vijf boeken die ik aan het lezen ben.. moet nu eerst maar eens iets uit lezen :P


message 7: by Roos (new)

Roos (roos0808) | 4 comments Volgens mij ook Fallen van Lauren Kate, Matched van Ally Condie, Robijnrood van Kerstin Gier, The Host van Stephanie Meyer en de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine van Ransom Riggs.


message 8: by Mariska (new)

Mariska (mariska27) | 6 comments City of Bones City of Bones zijn ze nu aan het verfilmen. Volgens de site van cassandra clare http://www.cassandraclare.com/ komt hij volgend jaar augustus in de bioscoop. Ik ben zooo benieuwt. Kan gewoon niet zo zijn dat het mooier is dan t boek.


message 9: by Belinda (new)

Belinda | 21 comments Oww ik heb zo'n zin in City of Bones!! (En breaking dawn 2, divergent en the host ;-) , geweldig als er weer een goed boek verfilmd wordt)
Hebben jullie Beautiful Creatures gelezen? De film hiervan komt uit op 13 februari 2013.
Ik heb ook iets gelezen over dat ze misschien een film gaan maken van het boek Firelight van Sophie Jordan en van Legend van Marie Lu.


message 10: by Femke (new)

Femke (femmes) Ik ben erg benieuwd naar de nederlandse film daglicht, het boek was namelijk zeer goed!


message 11: by Rianne (new)

Rianne Begin 2014 wordt de vampire academy verfilmd :D
Ben nu het eerste deel aan het lezen en vind het erg gave boeken dus ben erg benieuwd hoe de film word.


message 12: by Rosanne (new)

Rosanne | 12 comments Rianne wrote: "Begin 2014 wordt de vampire academy verfilmd :D
Ben nu het eerste deel aan het lezen en vind het erg gave boeken dus ben erg benieuwd hoe de film word."


Ik ben benieuwd!


message 13: by Belinda (new)

Belinda | 21 comments Ik ben ook erg benieuwd,1 van mijn fav series!! maar ik vond de trailer tegenvallen

Rianne wrote: "Begin 2014 wordt de vampire academy verfilmd :D
Ben nu het eerste deel aan het lezen en vind het erg gave boeken dus ben erg benieuwd hoe de film word."message 14: by Belinda (new)

Belinda | 21 comments Ik heb vorige week de verfilming van City of Bones gezien.. Erg goed!!

Ik kan niet wachten op de verfilming van Divergent , die komt ook begin 2014 uit!!


Irene ~ Ice Cold Passion (icecoldpassion) Belinda wrote: "Ik heb vorige week de verfilming van City of Bones gezien.. Erg goed!!

Ik kan niet wachten op de verfilming van Divergent , die komt ook begin 2014 uit!!"


Ik wil m ook nog graag zien hij lijkt me zo gaaf! (ook al heb ik het boek nog niet gelezen)


message 16: by Belinda (new)

Belinda | 21 comments nog steeds niet gelezen, schaam je ;-P

Ik vond het echt een super gave film!! misschien moet je toch eerst het boek lezen dan zie je allemaal herkenningspunten in de film. Geweldige boekenserie(the infernal devices serie van dezelfde schrijfster ook)!!

Irene ~ Ice Queen's Bookshelf wrote: "Belinda wrote: "Ik heb vorige week de verfilming van City of Bones gezien.. Erg goed!!

Ik kan niet wachten op de verfilming van Divergent , die komt ook begin 2014 uit!!"

Ik wil m ook nog graag z..."message 17: by Lisa (new)

Lisa Ik kijk heel erg uit naar 3 films die in 2014 uitkomen waarvan ik het boek heb gelezen. Dit zijn vampire academy, divergent en the fault in our stars :)


Irene ~ Ice Cold Passion (icecoldpassion) Belinda wrote: "nog steeds niet gelezen, schaam je ;-P

Ik vond het echt een super gave film!! misschien moet je toch eerst het boek lezen dan zie je allemaal herkenningspunten in de film. Geweldige boekenserie(th..."


Staat zeker op mijn lijstje voor dit jaar! Ben heel benieuwd naar de boeken!


Irene ~ Ice Cold Passion (icecoldpassion) Lisa wrote: "Ik kijk heel erg uit naar 3 films die in 2014 uitkomen waarvan ik het boek heb gelezen. Dit zijn vampire academy, divergent en the fault in our stars :)"

Vampire academy en divergent kijk ik ook naar uit.. The Fault in our stars moet ik eerst nog lezen :)


message 20: by Lisa (new)

Lisa Ik ben bang dat vampire academy mij tegen gaat vallen omdat ik die boeken echt super mega goed vind. De trailer van die film vond ik best tegenvallen


Irene ~ Ice Cold Passion (icecoldpassion) Lisa wrote: "Ik ben bang dat vampire academy mij tegen gaat vallen omdat ik die boeken echt super mega goed vind. De trailer van die film vond ik best tegenvallen"

Ik vond de trailer wel goed! Ik was direct weer met mijn hoofd in het boek toen ik die zag!


message 22: by Lisa (new)

Lisa Misschien komt dat omdat ik het boek pas een paar dagen geleden heb gelezen haha.

The fault in our stars raad ik wel heel erg aan, mooi boek! Al ben ik volgens mij de enige die er niet bij hoefde te huilen haha.


message 23: by Belinda (new)

Belinda | 21 comments The fault in our stars heb ik ook nog niet gelezen... Maar ik heb erg erg ergggg zin in Divergent! Dat gevoel wat Irene had bij de trailer van Vampire Academy had ik bij de trailer van Divergent...ik zat direct weer in het boek met mijn hoofd ;)
Ik vond die trailer echt super goed!!

Toen ik de Vampire serie las was ik er helemaal weg van... 1 van mijn favoriete series. Helemaal blij toen ik hoorde dat er een film kwam, maar de trailer viel mij ook erg tegen. Ik had een heel ander beeld van de vampire academy in mijn hoofd. Maar ik moet zeggen dat ik de trailer nu vaker gezien heb en het een beetje begint te wennen. Ik hoop gewoon dat de film een beter gevoel achter laat.


message 24: by Lisa (new)

Lisa Jaa precies dat heb ik ook een beetje, bij vampire academy had ik het gewoon anders in mijn hoofd, ook heel erg qua hoe de personen eruit zien enzo.

Divergent heb ik ook echt heel veel zin in, die trailer vond ik gaaf :)


message 25: by Belinda (new)

Belinda | 21 comments Hebben jullie de verfilming van Catching Fire al gezien? Ik ben eind november geweest, ik vond hem erg goed weer.


message 26: by Desiree, Moderator (new)

Desiree (desiree_93) | 60 comments Mod
Lisa wrote: "Misschien komt dat omdat ik het boek pas een paar dagen geleden heb gelezen haha.

The fault in our stars raad ik wel heel erg aan, mooi boek! Al ben ik volgens mij de enige die er niet bij hoefde..."


Hoi Lisa, Je bent niet de enige die niet heeft hoeven te huilen bij The Fault in Our Stars. Ik heb hem eindelijk deze vakantie uit kunnen lezen maar heb er niet bij hoeven huilen. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik dat ook niet echt snel heb ;)
Ik ben overigens wel benieuwd naar de film!


message 27: by Belinda (new)

Belinda | 21 comments Wanneer komt de verfilming uit van The Fault in our Stars? Dan kan ik daarvoor het boek nog even lezen.


message 28: by Lisa (new)

Lisa Volgens mij ergens in juni ofzo pas, dus je hebt nog wel even :)


message 29: by Olwong (new)

Olwong 6 juni om precies te zijn!


Irene ~ Ice Cold Passion (icecoldpassion) Belinda wrote: "Hebben jullie de verfilming van Catching Fire al gezien? Ik ben eind november geweest, ik vond hem erg goed weer."

Nee nog niet gezien! Maar hij lijkt me heel erg gaaf!


message 31: by Lisa (new)

Lisa Catching fire heb ik ook gezien! Ik vond hem echt goed. Mijn crush op peeta blijft groeien


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) | 14 comments Kan niet wachten op de verfilming van Mockingjay! En ben ook erg benieuwd naar The Mazerunner, al kan dat komen door m'n crush op Dylan O'Brien!


message 33: by Marlies (new)

Marlies Bakker (marliess) | 9 comments Ben nu net bezig met Divergent te lezen, kan nog net voor dat ie in de bioscoop komt. Ik 'moet' gewoon altijd eerst het boek hebben gelezen een vreemde obsessie. Ik ga ook nog The Fault In Our Stars lezen, wil ik ook graag in de bios zien. Mockingjay heb ik al gelezen,vond Catching Fire weer goed verfilmd!


message 34: by Lisa (new)

Lisa Heeft iemand de film van vampire academy (al) gezien? Ik vond de boeken echt super super goed maar ben bang dat de film heel erg tegenvalt. Als ik die filmposter zie lijkt het net op een of andere romcom ofzo met al dat roze en als ik de trailer zie, nouja de personages en karakters enzo zijn niet echt zoals ik ze voor me zie :p om even een duidelijke vraag te maken: is de film een must see of verpest de film het verhaal (van het boek)?


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) | 14 comments Ik heb de film zondag gezien en vond hem erg leuk! Had het boek helaas nog niet helemaal gelezen ( iets wat ik normaal nooit doe!!) maar voor nu zou ik het wel een aanrader vinden


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) | 14 comments Aaaaah, Divergent is uit! Hebben jullie hem al gezien? Ik ben gister geweest. Vond het echt een hele goede film, alleen jammer dat er een aantal details uitgelaten waren. Maar dat zullen we altijd wel houden ;) ben zeker van plan nog een keer te gaan!


message 37: by Lisa (new)

Lisa Ik ga maandag heen, echt heel veel zin in!


back to top