Fiksyen 302 Fiksyen 302 question


30 views
ape perasaan korang bace novel ni.??
Salwa Rica Salwa Jun 10, 2012 09:05AM
memg gile2 best kan..



mestilah teruja...


power. selalu rasa takut dan berdebar. tapi ending tergantung huhu.


Buku ni best sebab genre dia. Memang aku lagi suka baca buku thriller, sci-fi cam tu. Jalan plot yang ringkas dan jelas. Walaupon ending tergantung, tapi aku boleh agak sesiapa yang baca tahu pe ending dia.

Sebelum ni pernah baca buku ungu karmilla. Aku lagi suka buku tu dari fiksyen 302. Ada beberapa benda la aku rasa tak logik atau boleh improve novel ni.

Pertama, tulisan 302 kat dahi mangsa guna marker. Seriously orang nak bunuh de masa nak fikir pasal marker? Kenapa nak susahkan diri bawa marker? Kenapa tak toreh je nombor tu kat dahi? Takut nampak sangat tiru cerita the happening? Walau pape pon cara tu lebih nampak jelas untuk menunjukkan mereka patutnya kena hukuman tu.

Kedua, kematian sabri. Dengan gambaran sabri tu bengis garang dan segala bagai dia mati cam tu je. Seriously RAM?

ketiga, watak noorhaliza izura. Seriously seorang peguam yang bekerja bertahun-tahun tapi tak boleh kawal emosi? Watak ni selalu marah je. Aku memang tak faham kenapa dia ni kena marah2. Better jadikan noorhaliza izura ni freshie lawyer. Lebih masuk akal.

Pe pon tu just pandangan aku. secara keseluruhannya, novel ni tetap best sebab jalan penceritaan dia best.


teruja sbb jalan cerita x klise..x sangka penjenayah tu ialah penjenayah


perasaan saya masa membaca : bila nak habis ni?

9888150
Salwa Rica tak best ke.?
Jul 13, 2012 04:36PM · flag

back to top