Netherlands & Flanders group discussion

De ooggetuige
This topic is about De ooggetuige
33 views
Crime novels / Thrillers > Geschenkboek Maand van het Spannende Boek 2012

Comments Showing 1-3 of 3 (3 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by BookLovingLady (last edited Jun 05, 2012 12:16PM) (new) - rated it 2 stars

BookLovingLady | 3001 comments Mod
Het Geschenkboek voor de Maand van het Spannende Boek 2012 is De Ooggetuige van Simone van der Vlugt. Het boek is, in Nederland, in de maand juni gratis te verkrijgen bij aankoop van minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige thrillers of romans.

Heb je De Ooggetuige al gelezen en zo ja, wat vond je er van?


message 2: by BookLovingLady (last edited Jun 18, 2012 03:01AM) (new) - rated it 2 stars

BookLovingLady | 3001 comments Mod
Ik had De Ooggetuige begin deze maand al ontvangen als geschenkboek en heb het nu dan eindelijk gelezen. Het leest vlot weg en ik had het dan ook zo uit.

Tot op heden heb ik nog niet echt mijn draai kunnen vinden wat de literaire thrillers aangaat, want hoewel De Ooggetuige wel leuk was om te lezen, kan ik er niet echt warm voor lopen. ’Wel leuk’ is trouwens ook niet meteen iets waar ik aan denk als ik aan het genre literaire thrillers denk; ik verwacht dan meer iets spannends en 'spannend' kon ik dit boek helaas niet vinden. Het blijft voor mij bij ‘wel leuk’, of, zoals de GR rating van twee sterren zou zeggen, ‘it was ok’.

Ik heb slechts één keer eerder iets van Simone van der Vlugt gelezen, nameljk het boek van de eerste group read, Jacoba, dochter van Holland, en dat beviel me een stuk beter. In alle eerlijkheid moet ik er aan toevoegen dat ik besef dat het moeilijk is een novelle of kort verhaal op hoog niveau te schrijven, maar aan de andere kant wordt het boekje op de voorzijde van de kaft aangekondigd als literaire thriller. Ik kom met mijn beoordeling helaas niet verder dan twee sterren.

Ik ben wel nieuwsgierig naar de meningen van andere groepsleden over dit boek en ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat ik de enige ben die dit boekje gelezen heeft, ook al heeft er nog niemand een berichtje over dit boek geplaatst... Maar wie weet komen er nog reacties? :-)


message 3: by Marlous (new)

Marlous | 61 comments Ik het boekje inderdaad ook in huis. Maar na Jacoba, ben ik eigenlijk niet van plan er aan te beginnen. Na je recensie (het is wel ok) ben ik ook niet erg veel enthousiaster geworden :)! Ik ben sowieso geen fan van Nederlandse thrillerschrijfsters. Het is volgens mij een gewoonte van NL uitgevers geworden om elke thriller een literaire thriller te noemen. Wat ik altijd interpreteer als allesbehalve literair (net zoiets als een waargebeurd verhaal, dat is meestal ook alles behalve waar gebeurd). Daarnaast vind ik dat in eerste instantie een thriller, thrilling moet zijn en niet zo zeer een literair hoogstaand werk.
Misschien dat het iets te maken heeft met de lagere
status van thriller schrijvers, hoewel het volgens mij ook erg moeilijk is om een echt spannend boek te schrijven.


back to top

unread topics | mark unread


Books mentioned in this topic

De ooggetuige (other topics)

Authors mentioned in this topic

Simone van der Vlugt (other topics)