Danske Læsere / Danmark discussion

58 views
Hyggehjørnet / Off Topic > Københavns universitet

Comments Showing 1-16 of 16 (16 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Sannie (new)

Sannie Hald (sanniehald) | 73 comments Hello!
I just wanted to ask if any of you are studying or have been studying at KU?
I just wanted to know how it is like, as I cannot really find anything about it. And if there are societies and such for students to be a part of..

Cheers


message 2: by Brandt (new)

Brandt Hi Sannie..
I'm studying law on KU.
KU is divided into six different faculties each having their own area, mine being the faculty of law for example.
What kind of groups, societies, facilities there is depends on what faculty you are going to be a part of.
http://introduction.ku.dk/organisatio...

Each faculty has a students-info department where you can be informed about the services the university provide, and what students groups there are.
I know that they have systems to integrate foreign exchange students, but i dont know anything specific (seeing your profile i realise that you are not all that foreign :P).. My best advice would be to contact the students info in the appropriaty faculty, or find someone who is studying in the faculty you are thinking about joining.


message 3: by Sannie (new)

Sannie Hald (sanniehald) | 73 comments Thank you very much for your reply :) nope I am not foreign at all, however, my computer doesn't allow me to write Danish (it keeps changing it >_<)
I will check the website again. I just hoped it is a bit similar to the uk uni system concerning the social life :)


message 4: by Antaeus (new)

Antaeus | 18 comments There is a lot of social life on KU.


message 5: by Sannie (new)

Sannie Hald (sanniehald) | 73 comments Antaeus wrote: "There is a lot of social life on KU."

Well the website isn't very helpful on that point. I can only find stuff about the cafes.. Or maybe I just suck at searching the website. ^^


message 6: by Antaeus (last edited Jun 05, 2012 06:54AM) (new)

Antaeus | 18 comments Hej Sannie,

Nu kan jeg se du kommer fra Danmark, så kan jeg lige så godt skrive på dansk.

Nu ved jeg ikke helt hvad du forstår ved det sociale, om det skal være planlagte arrangementer osv. Der er i hvert fald fredagsbar og typisk aftales der en masse socialt i den klasse du går i. Introduktioner og rusture er der også. Jeg oplevede i hvert fald masser af liv. Men der kan nok være stor forskel fra fag til fag og fra klasse til klasse. Jeg ved ikke hvor man finder det mere officielle. Så skal du nok have fat i KU eller alternativt få fat på en som læser det fag du har tænkt at læse.


message 7: by Camilla, The Girl Who Loved To Read (new)

Camilla (cyqua) | 853 comments Mod
Hej Sannie,

Jeg har ikke selv læst på KU, men har læst på Århus Universitet og Handelshøjskolen i Århus. Jeg har desuden også læst 2 år på et skotsk uni, så jeg har lidt oplevet begge sider.
Ud fra min erfaring findes der ikke på danske universiteter den samme mængde "officielle" societies og sports klubber/hold, som der gør i UK.
Som eksempelvis Anteaus og Mab skriver, så findes der mange arrangementer indenfor fakulteterne og rusture/uger, fredagsbar og nogle steder har også "privat"-arrangerede klubber.
Men det er ikke det samme som i UK hvor man eks. har en Union og en masse societies som man kan joine, og den primære forskel er nok specielt at aktiviterne i DK ikke er centralt administrerede/fra skolens side (affliated), men i stedet bare er noget studerende selv "finder på", hvis du forstår.

Så summasumarum er, at der er masser af muligheder for socialt sammenvær på danske universiteter, men det er nok noget man først rigtigt kan sætte sig ind i når man først er på skolen og ofte ikke noget skolens egen hjemmeside "reklamerer" med.

Håber det kan hjælpe lidt :-)


message 8: by Sannie (new)

Sannie Hald (sanniehald) | 73 comments Hej,

Tusind tak for jeres svar. Det er nok fordi jeg er blevet vant til det engelske med student union osv.. Og måske fordi jeg panikker lidt, da jeg elsker alt er planlagt flere måneder frem.

Men jeg har det bedre nu, tusind tak! :D


message 9: by Mr. Twinkie (new)

Mr. Twinkie (thetreeman) | 328 comments Mod
Well, der er jo masser af muligheder for at drikke sig hegnet på KU...xD


message 10: by Sannie (new)

Sannie Hald (sanniehald) | 73 comments The Treeman wrote: "Well, der er jo masser af muligheder for at drikke sig hegnet på KU...xD"

Jeg drikker ikke :)


message 11: by Troels (new)

Troels | 101 comments Sannie wrote: "The Treeman wrote: "Well, der er jo masser af muligheder for at drikke sig hegnet på KU...xD"

Jeg drikker ikke :)"


Man kan altid se andre drikke sig i hegnet og så snakke med dem. Ikke at jeg selv gør det (ofte), men der er ofte nogle med til de fester jeg er med til, som deltager på den måde.


message 12: by Sannie (new)

Sannie Hald (sanniehald) | 73 comments Troels wrote: "Sannie wrote: "The Treeman wrote: "Well, der er jo masser af muligheder for at drikke sig hegnet på KU...xD"

Jeg drikker ikke :)"

Man kan altid se andre drikke sig i hegnet og så snakke med dem. ..."


Well, det syntes jeg ikke der lyder sjovt :D Jeg gider ikke sådan noget, jeg har ikke været til fest i snart 4 år, jeg savner det ikke :D


message 13: by Mr. Twinkie (new)

Mr. Twinkie (thetreeman) | 328 comments Mod
...men det kommer jo an på fakultet og studie. Mit indtryk af det generelle studiemiljø på KU er, at det sociale går meget på festerne. Der er ikke mange "klubber" som man kender det fra andre lande. Det er festerne og diverse bar, som folk socialiserer sig gennem.

Selvfølgelig, hvis man er "russer", så er indslusningen en intensiv socialiseringsfase med mange introduktions arrangementer og en rustur, men det er jo kun en kort fase.

Så, hvis man er til druk og fest, så er der masser af muligheder. Er man til det mere rolige, så er det faktisk meget begrænset.


message 14: by Sannie (new)

Sannie Hald (sanniehald) | 73 comments Åh Gud. Well, sådan er det de fleste steder fordi største delen kan lide at feste osv.. :/ øv øv..


message 15: by Brandt (new)

Brandt Altså der er jo masser af forskellige mennesker der går på universitetet, så er sikker på du sagtens kan finde nogle der har samme forventninger til det som dig selv..
Det er rigtigt nok at de fleste får afløb for deres hang til at være sociale ved hjælp af fredagsbaren, men der altså masser af mere seriøse tilbud, hvis du godt kan lide at være "involveret" og den slags..


message 16: by Sannie (new)

Sannie Hald (sanniehald) | 73 comments Mab wrote: "Altså der er jo masser af forskellige mennesker der går på universitetet, så er sikker på du sagtens kan finde nogle der har samme forventninger til det som dig selv..
Det er rigtigt nok at de fle..."


Ah okay :) . Bare der er noget der ikke handler om fest og druk, så er jeg glad :p


back to top