Danske Læsere / Danmark discussion

582 views
Køb / Salg / Bytte - bøger o.a. > Internationale Boghandlere - Hvem er billigst?

Comments Showing 1-40 of 40 (40 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Brandt (new)

Brandt Jeg vil tro de fleste af os køber bøger fra udlandet, så der må være nogen af jer der har fundet nogle gode tips og tricks til hvordan det gøres smartest.

Amazon.co.uk er nok det mest brugte, og er også det jeg bruger mest selv.
Udover at have okay priser, så er der den fordel at leveringen er fri ved køb af bøger for over 25 pund.
Hvilket selvfølgelig også gør at der skal købes nogle bøger af gangen for at det skal kunne betale sig. (Hvilket er en glimrende undskyldning for at købe flere bøger end man egentligt lige stod og manglede:P)
Ellers er leveringen 2 pund per bog hvilket nemt kan komme til at udgøre 33% af bogens pris, så der er altså penge at spare.
Der er også en mulighed for at købe brugte bøger på Amazon, men det er ikke noget jeg selv har begivet mig ud i. Jeg så nævnt i en anden tråd at TheBookDepository ligger deres bøger ud der, billigere end på deres egen hjemmeside, hvilket jeg meget gerne vil høre mere om. Ankommer bøgerne samtidig når man køber dem "brugte", hvor hurtigt, og hvad med leveringsomkostningerne?

Bookdepository.com er en anden god side at købe fra.
Tidligere nægtede de at levere til danmark, men det gør sig ikke længere gældende.
Prisniveauet var tidligere også noget lavere end Amazons, men det er mit indtryk at det har udlignet sig en del.
Den største fordel ved Bookdepository er nok at de har fri levering på alting, hvilket er en ret stor fordel når man bare lige mangler en enkelt bog.
Jeg har handlet med dem én gang - forudbestilte tre bøger i samme serie (nyt oplag) og udover at de ikke ankom samtidig, og at den ene bog tilsyneladende er blevet tæsket på af en postmand, så gik det fint.

Køber man engelske lydbøger så anbefaler jeg at man melder sig ind i Audible, da priserne ellers er fuldstændigt vanvittige..

Hvad er jeres erfaringer folkens? Er der nogle gode sider jeg har overset, tricks der er gået over hovedet på mig, eller andre ting der er værd at have i tankerne når der købes bøger over nettet. Del endelig!


message 2: by Zafia (new)

Zafia | 40 comments Hvis man ikke har noget imod ebøger så er der en stor variation af disse og der er div læse aps der gør at man kan læse dem på en normal pc/bærbar.
Det bedste ved dem er at de kan læse efter 1min tid.
Og de er en del billigere end pb/hb. Og som sagt ingen ventetid.


message 3: by Brandt (new)

Brandt Har desværre kun min bærbare, og den bliver alt for varm at ligge og læse med..
Og så er der bare et eller andet ved at have dem fysisk, elsker mine bøger.. :)


message 4: by Zafia (new)

Zafia | 40 comments Jeg læser både bøger på min bærbar og min tab.
Det med bærbaren kan du løse med at købe en blæse plade.


message 5: by Camilla, The Girl Who Loved To Read (last edited Jun 02, 2012 01:09PM) (new)

Camilla (cyqua) | 853 comments Mod
Hej,

Jeg har personligt kun haft gode oplevelser med at købe secondhand bøger på Amazon Marketplace - de har jo alle ratings, og så længe man holder sig til de forhandler med en fin rating, så virker det upåklageligt.
Medmindre du bestiller flere bøger fra samme forhandler (gennem Marketplace), så vil de bare blive sendt 1 ad gangen, og det er fast beløb £2.95 i forsendelse per bog, så det skal man huske at lægge oveni, men jeg har nu alligevel fået fine eksemplarer (måske læst 1-2 gange) for £0.01 + forsendelse, og det synes jeg virkelig er en fin handel.

Jeg brugte selv meget Play.com en overgang (har ikke handlet med dem siden 2010), og det var super fordi alt levering var gratis og deres priser var som regel de samme som Amazons eller mindre. Som andre herinde har nævnt ligger de dog på Jersey som ikke er medlem af EU (det er sådan de kan holde sig så lave priser), og det betyder, at bliver din pakke taget i tolden, så skal du betale toldgebyr, og så bliver det pludselig en meget dyr fornøjelse. Og jeg tror desværre, at det danske toldvæsen er blevet ret opmærksom på pakker fra Play.com de sidste par år...

Generelt vil jeg mene, at det er de færreste, der kan slå Amazon på prisen for nye bøger, og for £25 får jeg gennemsnitligt en 6-7 bøger, og det er kun 1/3 af ønskelisten (som sjovt nok vokser sig lige så stor til næste gang :-)), så jeg tror umiddelbart stadig de er det bedste bud.


message 6: by Antaeus (new)

Antaeus | 18 comments Jeg har ikke bestilt så mange bøger, men til gengæld har jeg bestilt rigtig mange tegneserier. Og min erfaring er at Amazon.co.uk (marketplace) er klart billigst. Det er billigere end Amazons egne og fx sælger Bookdepository her billigere end på deres egen side. Man kan købe under både ny og brugt i marketplace. Der kommer ikke told på, som ellers kommer via køb på Amazon. Der kommer dog forsendelse.

Lige et spørgsmål, forsendelsen skulle være fri ved køb for over £25 på Amazon, sker det automatisk eller skal man foretage sig noget? Desværre kommer told oveni. Jeg kan dog stadig ikke forestille mig at det er billigere end deres marketplace.

Play køber jeg aldrig mere fra siden jeg på den hårde måde fandt ud af, at de er lokaliseret på Jersey og dermed uden for EU toldsamarbejdet. Play er kun aktuelt hvis man køber for under 80 kr.


message 7: by Brandt (new)

Brandt Det er kun visse items som er er fragtfri ved køb over 25 pund, skulle man have items for over 25 og derved være kvalificeret til fri fragt, så vil der stadig blive lagt fragt på alle andre vare der bliver sendt sammen men som ikke er "qualified for free-shipping".
De fleste bøger ser dog ud til at være "qualified"..
Den spørger dig vedrørende fragt ved check-out så det skulle meget gerne fremgå der hvad du skal betale..

Amazon UK er fri for told da England er en del af EU.


message 8: by Antaeus (new)

Antaeus | 18 comments Ok, så ved køb over £25 så sker det automatisk, hvis
de ellers er kvalificeret?
Jeg har aldrig oplevet at det var gratis at få sendt tegneserier og jeg har købt en del over £25.

Det var også moms jeg mente (ikke told).
Der er ikke moms på Amazon marketplace.


message 9: by Brandt (new)

Brandt Der skal stå på varen "Eligible for Free Super Saver Delivery", det står lige under varens navn når du er gået ind på varens side.
Hvis du har noget i kurven så står der også hvorvidt ordren er "Eligible for Free Super Saver Delivery" i det blå felt i højre side.

Når du betaler er der en side der specifikt vedrører Delivery, det vil fremgå der om du er "eligible for Free Super Saver Delivery", jeg ved ikke om det er sat til som standard..


message 10: by RB, Madame Mod (last edited Jun 09, 2012 11:52AM) (new)

RB (rblindberg) | 1272 comments Mod
Det er jo altid godt at sammenligne priser.

Disse har mere eller mindre fri levering, dog skal man nok lige være opmærksom på evt. moms grænser pr forsendelse.

www.play.com (kun én gang blev jeg snuppet i tolden her i NL hvor jeg bor - og det var en dvd boxset jeg købte)
www.thehut.com
www.aphrohead.com
www.abebooks.com
www.bookdepository.co.uk
www.awesomebooks.com
www.worldofbooks.com
www.betterworldbooks.com

Jeg har aldrig benyttet mig af Amazon idet jeg altid har fundet det jeg har villet købe billigere andet steds.


message 11: by Troels (new)

Troels | 101 comments Lige på dette punkt er jeg ikke den som shopper meget, jeg vil nok hellere betale lidt mere og være sikker på god service og ordentligt forsendelse. Jeg har købt lidt via amazon, en kindle og så et Harry Potter Boks-sæt i en sending med Quidich though the ages og Fantasical beast and where to find them. Der var et lille problem ved denne sending, Pap-kassen til Boks-sættet var i stykker da jeg modtog den og plastiken omkring var i stykker. Jeg fik den byttet, faktisk modtog jeg den nye samme dag som jeg sendte den beskadigede tilbage (postbutikken lukkede tidligere end jeg kom hjem da jeg ikke havde tidligt fri i de dage).

Nu har jeg dog købe Les Miserables Mass market Paperback, signet classics, via Amazon market så jeg krydser finger for at det bliver sendt godt. Den bøg skulle jeg simpelthen bare eje, og nu da amazon ikke har mange tilbage skulle den købes således at den når frem inden jeg tager på ferie.


message 12: by Antaeus (last edited Jun 11, 2012 04:30PM) (new)

Antaeus | 18 comments Amazon er som regel dyrere end andre, bl.a. fordi der ryger moms oveni i startprisen, men selv startprisen er ofte lidt højere. Amazon marketplace er til gengæld virkelig billig. De er blandt de billigste og ofte billigst. Erfaringen bygger dog på tegneserier. Da jeg fx undersøgte Hunger Games bøgerne så var Amazon marketplace ikke billigst.

Jeg vælger dog også efter bedømmelser og kan finde på at give en smule mere i pris, hvis de har fået gode bedømmelser af brugerne. Det hele fremgår meget fint i Amazon marketplace.


message 13: by Frk. Hyms (new)

Frk. Hyms (frkhyms) | 181 comments Jeg har udelukkende hørt godt om The Book Depository, men har indtil videre kunne finde de bøger jeg vil have billigere hos amazon. Så jeg fortsætter med at være trofast kunde hos dem :)


message 14: by Nanna -DD- (new)

Nanna -DD- | 204 comments jeg har indtil videre altid brugt Adlibris.dk , men kan da godt se at jeg muligvis skal til at kigge mere på amazon ;P


message 15: by Antaeus (last edited Jun 12, 2012 05:31AM) (new)

Antaeus | 18 comments Book Depository er ofte en af de billigste udbydere på Amazon marketplace og det er typisk en del billigere end på Book Depository's egen website.

Adlibris er ret billige med danske bøger, men det er sjældent at de kan være med på de engelsksprogede bøger.
De danske bøger kan man også tjekke på bogpriser.dk

Min erfaring gælder som tidligere skrevet især tegneserier og ikke bøger. Jeg har kun tjekket op med nogle af de hjemmesider Rita nævner, det kan være der er noget at hente der. Jeg gør ikke så meget i at prøve at finde den billigste tegneserie mere fra forskellige websites - det gjorde jeg førhen, men det er alligevel næsten altid Amazon marketplace. Og det tager trods alt lidt tid at lede.

I Danmark er det dejligt nemt, der kan man bare bruge bogpriser.dk, den dækker dog ikke alle og man kan nogle gange finde det billigere andre steder.


message 16: by Fie (last edited Nov 09, 2012 05:48PM) (new)

Fie | 12 comments Jeg kan varmt anbefale play.com. Har bestilt over 200 bøger gennem dem og de kommer alle som regel indenfor en uge, leveringen er gratis og de er stort set altid billigst (specielt hvis der er leveringsomkostninger som hos amazon). Desuden sender de også en ny bog, hvis du ikke modtager din bestilling. Tjek dog altid at bogen sendes fra England, ellers risikere man at den bliver taget i tolden.

Jeg har blandt også benyttet mig af amazon, bookdepository og waterstones. Bookdepository kan dog anbefales hvis man gerne vil have en hurtig levering. Tålmodighed kan jo være et problem når en ny bog udkommer.

Jeg er aldrig blevet taget i tolden for bøger, men det er sket når jeg har bestilt dvd'er og cd'er.


message 17: by Blanky (new)

Blanky  Blank-Blank (blankyblank) Mht. brugte bøger kan jeg også anbefale
http://www.awesomebooks.com/
Sender fra UK, gratis fragt, gode priser/tilbud og har et særdeles stort udvalg.
Ang. Play.com og told/moms reglerne udenfor EU (Jersey):
Told > 1150,- dkk
Moms > 80,- dkk
Dette gælder pr. bestilling/pakke inklusiv fragt så vidt jeg kan huske!
Ved overtrædelse følger også et 160,- gebyr for administration fra Told & Skat.


message 18: by Nikoline (new)

Nikoline (annenikoline) Jeg, ligesom så mange andre, køber mine bøger hos Amazon, fordi jeg som hurtiglæser ofte mangler læsestof at kaste mig over. Derfor køber jeg også for de £25 som resulterer i gratis levering. Jeg har får oplevet, at jeg modtager en anden udgave af en bog, som jeg bestilte, og de gange jeg har henvendt mig omkring det, sender de omgående den rigtige uden yderligere omkostninger og uden at skulle have fejludgaven retur.


message 19: by RB, Madame Mod (new)

RB (rblindberg) | 1272 comments Mod
Blank? wrote: "Mht. brugte bøger kan jeg også anbefale
http://www.awesomebooks.com/
Sender fra UK, gratis fragt, gode priser/tilbud og har et særdeles stort udvalg.
Ang. Play.com og told/moms reglerne udenfor EU..."


Told & Skat er sgu' godt nok grådige!


message 20: by Maria (new)

Maria (maklaub) Jeg har købt bøger hos Play.com i mange år nu, og har aldrig oplevet andet end god service. Er aldrig blevet taget i tolden, og har købt alt fra bøger over store bog sæt til covers til iPhone derinde. Som andre nævner, så kommer tingene hurtigt, i forsvarlige indpakninger. Synes altid priserne derinde er fornuftige, selvom Amazon kan være en smule billigere. Står man så kun og mangler én bog, så er det nemmest (synes jeg), at bestille hos Play.com, pga. deres gratis levering. Mange af de forskellige leverandører mærker heller ikke deres forsendelser med Play.com, så den bog jeg netop har bestilt, gennem en UK forhandler, den shippes fra USA, men fra tidligere oplevelser ved jeg, at de kun sætter deres eget firmalogo på forsendelsen.


message 21: by Brandt (new)

Brandt Var lige inde på Amazon for at bestille en ny gang bøger, og opdager at det er slut med gratis levering..

Jeg har sammenlignet den ordre jeg ville lave hos amazon med priserne hos Play.com, og alle bøgerne er enten billigere hos Play.com eller koster det samme, og så er der Plays gratis levering oveni..
Der er iøvrigt intet told problem da der sendes fra UK..


message 22: by Denlillebogblog (new)

Denlillebogblog | 125 comments Vær obs på, at Play.com sender via forskellige netboghandlere, og i en del tilfælde er det endnu billigere at bestille direkte fra netboghandlen (der også har et langt større udvalg på deres egen hjemmeside frem for deres underside på Play.com).

Pt. køber jeg primært fra Wordery.com og Kennys.ie


message 23: by Brandt (new)

Brandt Tak for tippet.. Checkede min ordre og så at de fleste af bøgerne jeg havde valgt faktisk var fra wordery, og konsekvent en smule billigere der..
Oveni fandt jeg en coupon-code på 10% på første køb hos dem..
http://www.hotukdeals.com/vouchers/wo...
Har lige bestilt :)

Nu må vi se om jeg får mine bøger, men umiddelbart en super nice side..
Rent design, rimeligt overskuelige søgeresultater (amazon er rædselfuld at søge på), at lave ordren var også hurtigt og nemt uden besværlige ekstra forhindringer (play.com var rimelig irriterende) og så selvfølgelig gratis levering og gode priser..


message 24: by Irene (new)

Irene (raenne) | 514 comments Mod
Jeg har aldrig haft problemer med wordery. Et tip er også at bruge amazons markedsplads, typisk sparer jeg 2£ pr bog ved at købe fra bookdepository eller wordery gennem amazon


message 25: by Just Josie (new)

Just Josie (josse) Har i nogensinde oplevet IKKE at få jeres bøger? Jeg bestilte bøger fra Wordery her i januar(2015) og de kom aldrig nogensinde. Jeg har hørt mange positive ting om Wordery så selvfølgelig skulle det da prøves. Da jeg gik ind og læste deres reviews var der stor set kun positive. Lige på nær to som sjovt nok var danskere og havde det samme problem som mig. Ingen bøger. ( fandt ud af dette bagefter)Det skal dog lige siges at jeg fik pengene tilbage uden omsvøb og de var flinke og venlige så har ikke nogen finger at sætte i forhold til kundeservicen, men det ødelagde fuldstændig min tillid til forhandleren. Jeg er dog klar over at der kunne være andre årsager til at jeg aldrig modtog min pakke. Så selvom Amazon tager forsendelse nu så må jeg nok erkende at jeg holder mig til Amazon.


message 26: by Denlillebogblog (new)

Denlillebogblog | 125 comments Josephine wrote: "Har i nogensinde oplevet IKKE at få jeres bøger? Jeg bestilte bøger fra Wordery her i januar(2015) og de kom aldrig nogensinde. Jeg har hørt mange positive ting om Wordery så selvfølgelig skulle de..."

Jeg har aldrig oplevet det med Wordery eller Bookdepository, men jeg har prøvet det en enkelt gang med Kennys. De tilbød dog straks at returnere pengene, så dem tør jeg sagtens handle hos igen. Så længe forhandleren er hjælpsom og der ikke er problemer med at få refunderet udgifterne, så tør jeg godt handle hos netforhandlere.


message 27: by Simone (new)

Simone Hagemann (boghjoernet) | 15 comments Josephine wrote: "Har i nogensinde oplevet IKKE at få jeres bøger? Jeg bestilte bøger fra Wordery her i januar(2015) og de kom aldrig nogensinde. Jeg har hørt mange positive ting om Wordery så selvfølgelig skulle de..."

Jeg har aldrig haft problemer med at modtage fra Wordery, eller nogen andre internationale forhandlere. Men hvis de returnerende pengene hurtigt og uden problemer, så er jeg sikker på, du sagtens kan stole på at købe derfra igen. Det lyder nemlig mere som om, det er Post DK eller andet postfirma, der har smidt den væk på vejen.


message 28: by Rikke (new)

Rikke Jeg har en gang prøvet ikke at modtage en bog fra den britiske Amazon, men der fik jeg pengene tilbage uden problemer. Generelt har jeg kun haft positive oplevelser med at bestille bøger international, så jeg er enig i, at det nok er postvæsnet som har begået en fejl.


message 29: by RB, Madame Mod (new)

RB (rblindberg) | 1272 comments Mod
Enig. De firmaer kan man godt stole på.


message 30: by Just Josie (new)

Just Josie (josse) Det jeg bare synes er mest trist er at det skete første gang jeg prøvede en ny forhandler. Hvis jeg fik samme problem med Amazon nu ville jeg ikke være lige så forsigtig i henhold til at bestille hos dem igen. Men tusind tak for respons! Det er altid dejlig med gode råd :) Jeg må nok give dem en chance til på et tidspunkt :)


message 31: by Tobias (new)

Tobias Olesen | 2 comments Hej alle sammen jeg er ny i den her chat, og jeg ville meget gerne spørger om noget vedrørende Amazons free shipping i har talt om nogle år siden, hvilket jeg kan se i chatten.

Er det sådan at Amazon.co.uk ikke giver free shipping ved pris over 25 pund mere?. siden det har jeg ikke haft fået de mange sidste gange jeg har købt for 50pund eller mere af bøger?


message 32: by Mia (new)

Mia Clausen (tulipanbusk) | 45 comments Ja, det er desværre rigtigt, at amazon ikke længere har fri fragt til DK og mange andre lande i Europa.


message 33: by Tobias (new)

Tobias Olesen | 2 comments Øv, men tak for svaret. håber at det i en lys fremtid kommer tilbage :)


message 34: by Ida (new)

Ida | 3 comments Bookdepository er fyldt med billige bøger og fri fragt :-)


message 35: by Ida (new)

Ida | 3 comments Bookdepository er fyldt med billige bøger og fri fragt :-)


message 36: by Charlotte (new)

Charlotte | 1 comments Når jeg køber engelske bøger, søger jeg som regel efter de bedste priser på bookfinder.com. Den fungerer som en søgemaskine, à la bogpriser.dk, og man kan få en oversigt over både nye og brugte bøger. Den kan også vise prisen inkl. forsendelse til Danmark. Så skal man selv lige være opmærksom på, hvor den forhandler, man klikker sig videre til, sender fra ift. told/moms. Men jeg har oftest købt bøger til højst 50 kr. inkl. forsendelse (og husk, at forsendelsesomkostningerne IKKE skal regnes med i beløbsgrænsen vedr. told).


message 37: by Irene (new)

Irene (raenne) | 514 comments Mod
Charlotte wrote: "Når jeg køber engelske bøger, søger jeg som regel efter de bedste priser på bookfinder.com. Den fungerer som en søgemaskine, à la bogpriser.dk, og man kan få en oversigt over både nye og brugte bøg..."

Jeg har længe tænkt over, om der fandtes noget lignende, men kendte ikke til denne side. Tak! :)


message 38: by NannaD89 (new)

NannaD89 | 1 comments Jeg køber bøger hos saxo.com der har jeg et plusmedlemsskab .

Jeg har lige købt Cress af Marissa Meyer. Bogen koster normalt 109,95 kr + 29,95 i fragt. Jeg havde fået en rabatkode af dem, så jeg kom af med 49,95 for bogen :)


message 39: by Line (new)

Line Christensen | 1 comments Jeg bruger ALTID awesomebooks.com de sælger brugte bøger og man kan finde masser af bøger til ca 2,69£, hvor nyere bøger selvfølgelig er lidt dyrere, fragt er £2,99 ligemeget hvor mange bøger man køber :)


message 40: by Camilla, The Girl Who Loved To Read (last edited Nov 27, 2016 08:26AM) (new)

Camilla (cyqua) | 853 comments Mod
Amazon leverer igen gratis til Danmark!

Det er efterhånden lidt tid siden, at Amazon.co.uk holdt op med at tilbyde gratis levering til Danmark, og jeg ved det var meget trist for mange.

Efter jeg er flyttet til Belgien har jeg selv brugt Amazon.de (den tyske side), da de har gratis levering af bøger hertil.
I dag ser jeg så, at Amazon.de fremover leverer GRATIS til Danmark ved ordrer over €39 (ca. 300 kr).

Generelt er Amazon.des priser de samme på bøger som den engelske side og udvalget er helt det samme, og med gratis levering vil jeg nok mene, at det rigtig godt kan svare sig.
Man kan også handle på engelsk på den tyske side, hvis man har glemt sit skoletysk ;)

Bare et lille tip hvis nogen kan bruge det til noget :)


back to top