Danske Læsere / Danmark discussion

Eksil (Afrika-trilogien, #1)
This topic is about Eksil
97 views
Bogklubben / fælles læsning > Maj 2012: Eksil af Jakob Ejersbo

Comments Showing 1-8 of 8 (8 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Irene (last edited May 01, 2012 10:24AM) (new) - rated it 5 stars

Irene (raenne) | 514 comments Mod
Chat om Eksil af Jakob Ejersbo.

Eksil er maj måneds bog i 2012.

Eksil by Jakob Ejersbo

Femtenårige Samantha gør alt det forkerte, først og fremmest fordi hun ikke vil gøre det rigtige, alt det, der forventes af hende.

Hun synes ikke, hun passer ind nogen steder. Hun er engelsk og hvid udenpå, men taler swahili og har boet i Tanzania, siden hun var tre.

Hun er ved at blive voksen, hun har en voldsom appetit på livet, hun har akut brug for holdepunkter i tilværelsen, ikke mindst for, at nogen holder af hende; men skolen keder hende, forældrene og lærerne er umulige, hendes jævnaldrende venner nogle tøser og drengerøve.

Hun kan ikke styre sig, hun lægger sig ud med alle. Hun bringer sig selv i fare og i umulige situationer, alkohol og stoffer fylder mere og mere i hendes liv, hun bliver sin egen værste fjende.

Det kan ikke blive ved med at gå.


Vær venlig at bruge spoiler tags når det er nødvendigt, da det ikke er sikkert, alle er lige langt. Hvis det volder problemer, så spørg endelig.


message 2: by Mette (new) - added it

Mette | 16 comments Mod
Hej Folkens

Jeg glæder mig vældig til at bogklubbe med jer. Hvad siger I til at have flere tråde om den samme bog?
Jeg kunne godt tænke mig at starte en tråd om førstehåndsindtrykket af bogen, for jeg læser den for første gang lige nu. Andre vil så kunne lave tråde om resten af forfatterskabet, hele bogen, hele trilogien eller hvad ved jeg.

Forvirrende at tjekke flere tråde eller rart at man kan spoile nogle steder og ikke blande forskellige diskussioner sammen?


message 3: by RB, Madame Mod (last edited May 05, 2012 08:08AM) (new)

RB (rblindberg) | 1272 comments Mod
For mig er det ok.
Måske vil det være praktisk med en seperat folder til det? Det er noget som jeg ser på andre fora, og det gør det mere overskueligt.


Frk. Hyms (frkhyms) | 181 comments Nå, men hvad synes folk så om bogen? :)


Ulla (ullad) Jeg laeste bogen for et par aar siden og var temmelig skuffet. Jeg havde laest Nordkraft, som jeg blev enormt begejstret for, saa jeg forventede rigtig meget af Eksil. Men jeg syntes, at sproget og dialogen var for simple og jeg havde ikke nogen saerlig sympati for personerne i bogen. I sidste ende tror jeg, at Ejersbo havde et ganske saerligt forhold til den virkelige Samantha og muligvis stadig havde for mange foelelser i klemme der til at kunne skrive rigtig nuanceret om hende.

Jeg har sidenhen laest de to andre boeger i trilogien og syntes langt bedre om Revolution og var himmelhenrykt over Liberty. Liberty er efter min mening een af de bedste boeger der nogensinde er skrevet om Afrika. Det er dansk litteratur i topklasse, og jeg er overrasket over kvalitetsforskellen mellem Eksil og Liberty, men tillaegger det Ejersbos sygdom, som han loeb om kap med de sidste ti maaneder af sit liv.


Lasse | 199 comments Jeg syntes Eksil var rigtig god, Jakob Ejersbo´s skrivestil er i verdensklasse, jeg vil helt klart læse de to andre i serien også, jeg nød at følge hovedpersonen Samantha, jeg følte jeg kom tæt på hende i bogen, jeg syntes også det var interessant de steder hvor vi fik et lille indblik i Afrika.


Anna | 72 comments Har lige færdiggjort Eksil og var også ret vild med den. Det er min første bog af Jakob Ejersbo, og jeg er ret begejstret for den lidt rå og usentimentale stil. Nu vil jeg have lånt de andre 'Afrika'-bøger på biblioteket i løbet af sommeren. Måden Afrika beskrives på, og den noget depraverede livsstil hos fastboende europæere, får mig til at tænke på en anden god bog, nemlig Don't Let's Go to the Dogs Tonight.

Jeg fik vældig sympati med hovedpersonen, hjemmet smuldrer og ingen vil rigtig have noget med hende at gøre. Der er dog lidt i forhold til slutningen, der irriterer mig: (view spoiler)


Frk. Hyms (frkhyms) | 181 comments Jeg kunne ikke fordrage den. Jeg synes skrivestilen var frygtelig og jeg kunne slet ikke forlige mig med den. Jeg kunne godt lide Samantha, men jeg har det på samme måde som Anne med slutningen.


back to top