Netherlands & Flanders group discussion

68 views
Listopia: Stem op gelezen boeken > VROUWELIJKE Vlaamse auteurs; welke boeken in deze lijst heb je gelezen?

Comments (showing 1-7 of 7) (7 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Booklovinglady (last edited Feb 06, 2015 07:32AM) (new)

Booklovinglady | 1980 comments Mod
De beste boeken van vrouwelijke Vlaamse auteurs
(Best books by female Flemish authors)


Na enig zoekwerk bleken er toch meer vrouwelijke Vlaamse auteurs dan ik in eerste instantie dacht en er is nu dan ook een Listopia voor vrouwelijke Vlaamse auteurs gemaakt. Neem je kans waar en breng je stem uit op de boeken die je gelezen hebt!

Omdat het voor mij, als Nederlandse, in het begin lastig was om vrouwelijke Vlaamse auteurs te vinden, is deze Listopia natuurlijk bij uitstek geschikt om ideeën op te doen als je ook graag eens meer boeken van vrouwelijke Vlaamse auteurs zou willen lezen...

En onder de Vlaamse groepsleden zijn er vast wel lezers die boeken in de lijst herkennen en gelezen hebben. Dus nogmaals... breng je stem uit en maak hierdoor voor de anderen duidelijk welke boeken uit de lijst (veel) gelezen worden!

Voor vrouwelijke Nederlandse auteurs is er een aparte Listopia.


message 2: by Booklovinglady (last edited Jul 19, 2012 09:29PM) (new)

Booklovinglady | 1980 comments Mod
Hoewel de stemmers nogal op zich laten wachten (waar zijn de lezers van vrouwelijke Vlaamse auteurs?), moet ik zeggen dat ik deze lijst zelf erg handig vind; ik val er dan ook nog wel eens op terug.


message 3: by Booklovinglady (last edited Aug 12, 2012 03:22AM) (new)

Booklovinglady | 1980 comments Mod
Zoals gezegd laat ik mij soms inspireren door de Listopia 'Best books by female Flemish authors' en ik heb daardoor vandaag bij de bieb De lichtekooi van Loven van Ineke Vander Aa aangevraagd. Het is één van de boeken uit de lijst en ik ben wel nieuwsgierig naar deze debuutroman van Ineke Vander Aa, vandaar. En ik kan het boek natuurlijk mee laten tellen voor de Summer Challenge van de groep, dat is ook nooit weg :-)


message 4: by An (new)

An | 7 comments dit ziet er inderdaad een leuke lijst uit. Annelies Verbeke en Saskia de Coster wil ik al een hele tijd eens lezen, maar als werkende mama van twee kleutertjes, schiet er helaas niet zoveel tijd over... Heb Annemie Struyfs Mijn status is positief, een dagboek in zwart-wit toegevoegd op de lijst. Ze is geen groot literair talent, maar weet toch een gevoelige snaar te raken in dit boek...


message 5: by Heidi (new)

Heidi (HeidiDrie) | 26 comments An wrote: "dit ziet er inderdaad een leuke lijst uit. Annelies Verbeke en Saskia de Coster wil ik al een hele tijd eens lezen, maar als werkende mama van twee kleutertjes, schiet er helaas niet zoveel tijd ov..."

Heb dat boek van Annemie Struyf al héél lang gesigneerd in mijn boekenkast staan... Maar blijft steeds staan om andere boeken voorrang te geven!


message 6: by Booklovinglady (last edited Oct 24, 2012 10:32PM) (new)

Booklovinglady | 1980 comments Mod
@An
Het is lang niet altijd nodig een 'groot literair talent' te zijn om je boeken in een Listopia te zien verschijnen hoor, dat hangt af van het onderwerp van de Listopia. Hier is het 'vrouwelijke Vlaamse auteurs', dus zolang een auteur aan deze definitie voldoet kan je al haar boeken die je goed vindt toevoegen aan deze Listopia. Geen enkel probleem :-)

Zelf ken ik Annemarie Struyfs werk niet (mede daarom vind ik een Listopia altijd zo handig om ideeën op te doen), maar aan Heidi's reactie te zien ben je niet de enige liefhebber van haar werk.


message 7: by Booklovinglady (last edited Feb 06, 2015 07:29AM) (new)

Booklovinglady | 1980 comments Mod
Zoals ook vermeld bij een ander topic in de groep heb ik kort geleden Niets is ons onbeduidend gelezen (en toegevoegd aan de Listopia). Als je van poezië houdt is dit mogelijk een aanrader. Zie ook bericht 34 van Female Flemish authors / Vrouwelijke Vlaamse auteurs


back to top

unread topics | mark unread


Books mentioned in this topic

De lichtekooi van Loven (other topics)
Mijn status is positief, een dagboek in zwart-wit (other topics)
Niets is ons onbeduidend (other topics)

Authors mentioned in this topic

Ineke Vander Aa (other topics)
Annemie Struyf (other topics)