Danske Læsere / Danmark discussion

72 views
Lydbøger > Til dig - fra dit bibliotek

Comments Showing 1-27 of 27 (27 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Peter (new)

Peter Henrichsen (peter_dk) Hejsa Alle

Jeg synes bibliotekerne har tre rigtig gode gratis-tilbud. Mange kender dem allerede, men hver gang jeg slår dem op, er der også nogle der bliver helt overstadigt glade og udbryder: "Guud, det anede jeg ikke!"

Så nu slår jeg dem altså op igen.

Filmstriben.dk http://www.filmstriben.dk/fjernleje/

Bibliotekernes fælles site, hvor du kan streame film gratis ud fra dit lånerkort nr. Der er rigtig mange kvalitetsfilm iblandt. Alle filmene, der bliver udvalgt til at ligge på filmstriben, har et eller andet lærerigt eller et dybere budskab, så der også bliver plads til eftertænksomhed, men det gør vel ikke noget, når man er ivrig boglæser? ;-) Det betyder også at der ikke rigtig er noget tju-bang-overfladisk-action.


Netlydbog.dk https://netlydbog.dk/
Her kan du låne lydbøger på dit lånerkort nr. Der er rigtig mange gode, og jeg synes de er perfekte til når man laver noget praktisk hjemme såsom oprydning eller opvask, hvor ens hjerne keder sig frygteligt.

Jeg har ikke selv en mobil enhed, hvor det er lykkedes at overføre lydbøgerne til, da jeg ikke har smartphone, men måske kan du fortsætte debatten i denne tråd og fortælle om lydbøgerne også virker på din smartphone? :)

Ereolen https://ereolen.dk/
e-bøger du kan låne på dit lånerkort nr.
Jon fra 'danske læsere' har dog skrevet i en anden tråd, at Kindle ikke læser Epup-formatet, som e-reolen tilsyneladende kører med, og det lyder bestemt lidt kikset. Men har du erfaringer med e-reolen, kan du jo fortsætte denne tråd med guldkorn til resten af os. :)

Mange hilsner Peter


message 2: by Irene (new)

Irene (raenne) | 514 comments Mod
Ereolen er et godt initiativ, men virker ikke på min ebogslæser - som ellers har epub format som standard. Så det synes jeg egentlig er noget bras :(
Har ellers aktiveret drm licensen både på pc og ebogslæser.

De har også et tilbud, hvor man kan låne pc spil i 14 dage, men kan ikke huske, hvad det hedder.


message 3: by Peter (new)

Peter Henrichsen (peter_dk) Irene wrote: "Ereolen er et godt initiativ, men virker ikke på min ebogslæser - som ellers har epub format som standard. Så det synes jeg egentlig er noget bras :(
Har ellers aktiveret drm licensen både på pc o..."


Hvilken e-bogslæser har du, Irene? :)

(de burde jo have det at vide, dem der styrer tjenesten)

:) Peter


message 4: by Irene (new)

Irene (raenne) | 514 comments Mod
Prestigio - det er det mærke, man ser i bogkatalogerne, så tænker der må være en del der har den. Håber en dag det vil fungere.


message 5: by Louise (last edited Feb 29, 2012 02:42AM) (new)

Louise Jeg har også god glæde af Netlydbog, det er bare ikke så ofte der kommer nye titler. Jeg har lige hørt alle deres John Flanagan bøger om Skyggens Lærling (super oplæser!), og er nu ved at høre Dette burde skrives i nutid af Helle Helle.

Jeg fastholder stadig at jeg aldrig skal have en ebogslæser, så jeg har ikke erfaringer med det andet site :-)


message 6: by Louise (new)

Louise YES! Vores bibliotek har nu ændret politik, så man kan låne 4 lydbøger pr. måned på Netlydbog.dk istedet for 2. OG der var kommet en masse nye :-) :-)


message 7: by Maria (new)

Maria Elmvang (kiwiria) | 260 comments Netlydbog har jeg også brugt med stor fornøjelse, og ereolen.dk virker perfekt på min iPad :-)


message 8: by Peter (new)

Peter Henrichsen (peter_dk) Irene wrote: "Prestigio - det er det mærke, man ser i bogkatalogerne, så tænker der må være en del der har den. Håber en dag det vil fungere."

Ok, tak, Irene. :)

Mvh Peter


message 9: by Nanna -DD- (new)

Nanna -DD- | 204 comments iiiihhhhhhh, jeg hopper i katagorien med de overstaadige glade mennesker der hopper op og ned, fordi vi ikke kendte til dette :D
Taaak!


message 10: by Peter (new)

Peter Henrichsen (peter_dk) Louise wrote: "YES! Vores bibliotek har nu ændret politik, så man kan låne 4 lydbøger pr. måned på Netlydbog.dk istedet for 2. OG der var kommet en masse nye :-) :-)"

Lyder godt! :) Så gælder det nok alle biblioteker i DK, der er med i ordningen.

Mvh Peter


message 11: by Peter (new)

Peter Henrichsen (peter_dk) Maria wrote: "Netlydbog har jeg også brugt med stor fornøjelse, og ereolen.dk virker perfekt på min iPad :-)"

Ah ok, det er Ipad de virker på. :)

Mvh Peter


message 12: by Peter (new)

Peter Henrichsen (peter_dk) Nanna -Danish Dhlite- wrote: "iiiihhhhhhh, jeg hopper i katagorien med de overstaadige glade mennesker der hopper op og ned, fordi vi ikke kendte til dette :D
Taaak!"


Hi hi, velbekomme, Nanna. Skønt! :)Hvilke af de 3 ting kendte du ikke til?

Mvh Peter


message 13: by Nanna -DD- (new)

Nanna -DD- | 204 comments Peter wrote: "Nanna -Danish Dhlite- wrote: "iiiihhhhhhh, jeg hopper i katagorien med de overstaadige glade mennesker der hopper op og ned, fordi vi ikke kendte til dette :D
Taaak!"

Hi hi, velbekomme, Nanna. Skø..."


øhm, tør jo næsten ikke sige: ingen af dem ;P


message 14: by Peter (new)

Peter Henrichsen (peter_dk) Nanna -Danish Dhlite- wrote: "Peter wrote: "Nanna -Danish Dhlite- wrote: "øhm, tør jo næsten ikke sige: ingen af dem ;P "

Oh, det er da bare super! Så er der dømt Kinderæg: 3 overraskelser i 1 ;-)

God fornøjelse.

mvh Petermessage 15: by Brandt (last edited Mar 04, 2012 12:50PM) (new)

Brandt Kiggede lige ind på Netlydbog.dk, ser ud til at være mange gode titler hvis man læser(/lytter) på dansk.. Overvejer at hente Jørn Riels historier fra de grønlandske fangsthytter, de er fyldt med fantastisk sort humor og nogle yderst barokke karakterer..
Ville ønske at de også havde Engelske lydbøger, men det er vel forståeligt nok at de ikke har det..


message 16: by Peter (new)

Peter Henrichsen (peter_dk) Mab wrote: "Kiggede lige ind på Netlydbog.dk, ser ud til at være mange gode titler hvis man læser(/lytter) på dansk.. Overvejer at hente Jørn Riels historier fra de grønlandske fangsthytter, de er fyldt med fa..."

Orv, er der Jørn Riel. Det vil jeg også helt klart prøve. Er vild med Grønland og Sirius-patrulje-historier og sådan ... :)


message 17: by Jon (new)

Jon | 7 comments Irene wrote: "Prestigio - det er det mærke, man ser i bogkatalogerne, så tænker der må være en del der har den. Håber en dag det vil fungere."

problemet er sikker pga af den DRM de sætter på bøger fra e-reolen. da bibliotekerne ikke kan tillade sig at fjerne den pga copyright osv så tror jeg desværre det bliver svært at ændre :/

der er dog sider osm http://www.gutenberg.org/
hvor man kan finde en del gamle klassikere samt nye bøger. de er dog ikke kendte de nye, men alle bøger er gratis. man må kunne finde nogle guldkorn imellem alt det kedelige som der sikkert er meget af.


message 18: by Jon (new)

Jon | 7 comments *dog var der to andre sider som blev slået sammen til ereolen.dk. på de forrige sider kunne man også hente bøgerne i mobi - det kunne være rigtig rart at de genindførte dette


message 19: by Irene (new)

Irene (raenne) | 514 comments Mod
Jon - Det lokale bibliotek har noget ebogsaften omkring ereolen, så spurgte dem ad. De kan heller ikke få det til at virke på Prestigio. Der er ellers internetadgang og drm på osv, så burde fungere, men de understøtter bare ikke den model :/
Men Gutenberg er guf!
Mobi, hvad er det? Er det bare til mobil eller? Haha hør mig lige, aner ingenting *GG*


message 20: by Peter (new)

Peter Henrichsen (peter_dk) Irene wrote: "Jon - Det lokale bibliotek har noget ebogsaften omkring ereolen, så spurgte dem ad. De kan heller ikke få det til at virke på Prestigio. Der er ellers internetadgang og drm på osv, så burde fungere..."

Synes ellers det er ret god research, du har lavet. :)


message 21: by Irene (new)

Irene (raenne) | 514 comments Mod
Haha ja nu ;) Da også kun fordi mit bibliotek lige vidste noget ;)


message 22: by Troels (new)

Troels | 101 comments Irene wrote: "Jon - Det lokale bibliotek har noget ebogsaften omkring ereolen, så spurgte dem ad. De kan heller ikke få det til at virke på Prestigio. Der er ellers internetadgang og drm på osv, så burde fungere..."

Mobi er et format som minder meget om Kindles format, jeg kan ikke huske om Kindles ikke bare er en modificeret version af mobi-fomatet.


message 23: by Irene (new)

Irene (raenne) | 514 comments Mod
Som kun fungerer på kindle også? Eller? :)


message 24: by Troels (new)

Troels | 101 comments Mobi formatet virker også på kindle, men jeg mener ikke at det er så nemt at beskytte med DRM, derfor amazons version. Jeg ved ikke om andre læsere bruger mobi formatet.


message 25: by Louise (new)

Louise Jon wrote: "Irene wrote: "Prestigio - det er det mærke, man ser i bogkatalogerne, så tænker der må være en del der har den. Håber en dag det vil fungere."

problemet er sikker pga af den DRM de sætter på bøger..."


Man skal lige vænne sig til Guteberg.org's søgemaskine, men jeg har da fundet en del derinde :-)
"Little Men" af Louisa May Alcott, The Awakening af Kate Chopin og forskellige P.G. Wodehouse noveller. Der er også masser af Dickens.


message 26: by Marie (new)

Marie (laesehestens) Jeg kender til dem alle 3. Jeg har ikke prøvet Filmstriben.dk men de to andre har jeg prøvet.

Jeg bruger dagligt Ereolen, hvor jeg læser bøgerne via min mobil.


message 27: by Dagmar (new)

Dagmar (dagmarth) | 1 comments Troels wrote: "Mobi formatet virker også på kindle, men jeg mener ikke at det er så nemt at beskytte med DRM, derfor amazons version. Jeg ved ikke om andre læsere bruger mobi formatet."

Kindle og mobi er et og det samme. Alle e-bøger hos Amazon er i mobi format.
Der findes læsere som også kan læse mobi, men normalt skal man konvertere bøgerne over i et andet format.
Epub er et åbent format som alle kan gøre brug af, men Amazon har valg at Kindle ikke kan læse det.

Jeg har selv en iRiver som kan læse epub med DRM fra Ereolen og er superglad for den.


back to top