Netherlands & Flanders group discussion

100 views
Questions > Boekenfestijn: Wie is er wel eens geweest?

Comments Showing 1-10 of 10 (10 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by BookLovingLady (last edited Feb 21, 2012 10:55PM) (new)

BookLovingLady | 3002 comments Mod
Het 'Boekenfestijn' wordt aangekondigd in de evenementenlijst van de groep maar ik vroeg me af of er wel eens iemand naar toe geweest is en wat zijn/haar ervaringen waren?

Ik heb eerder deze week het filmpje op de site van het Boekenfestijn bekeken en dacht toen 'wauw' :-) en heb prompt de twee dichtstbijzijnde (komende zomer en herfst) in mijn agenda gezet zodat ik er mogelijk een keertje naar toe kan (maar 'dichtstbijzijnde' is voor mij nog altijd zo'n 100 km enkele reis).

Het zou, gezien de afstand die ik er voor af moet leggen, helpen als ik wist wat anderen van het Boekenfestijn vinden, vandaar mijn vraag...


message 2: by Esther (new)

Esther (esth) | 3 comments Het boekenfestijn is super! Ik geef er elke keer teveel geld uit maar kom ook met stapels boeken terug. De boeken liggen gewoon mooi op onderwerp, ik ga altijd vooral naar de engelse/klassiekers want die zijn nog goedkoper, soms maar 1 euro voor een boek. De nederlandse zijn vaak wat nieuwer (later uitgebracht) en dus ook iets duurder. Vorig jaar had ik een hele mooie hard-cover geillustreerde versie van de klokkenluider van de notre dame voor maar 5 euro ofzo.

Er is echt van alles wat. Maar vraag maar als je nog specifieke vragen hebt.

(oja je krijgt maar 1 plastic tasje pp dus neem zelf stevige tassen mee!)


message 3: by BookLovingLady (last edited Feb 22, 2012 05:11AM) (new)

BookLovingLady | 3002 comments Mod
@Esther
Aan jouw reactie te merken heb ik dat filmpje op de site goed ingeschat :-) Ik mag wel gaan sparen want ik weet hoe ik ben in een boekwinkel dus zo'n boekenfestijn kon voor mij wel eens een ramp worden financieel gezien :-)

Twee vragen: Hoe gaat het met afrekenen bij zo'n boekenfestijn? Kan je pinnen of met een creditcard betalen? Of moet alles contant? Creditcard zou voor mij het handigst zijn aangezien ik van te voren natuurlijk geen idee heb wat ik uit ga geven.
En gaat het afrekenen van alle boeken tegelijk, of zijn er diverse verkopers en moet je per keer afrekenen?

Bedankt voor de tip over de tas, dat is iets waar ik niet aan gedacht had. En een stevige tas ga ik beslist nodig hebben als ik jou zo hoor...

Je bent vaker dan één keer geweest, als ik het zo lees. Wanneer ben jij voor het laatst geweest (ongeveer)? En ga je ieder jaar een keer? Ik heb Leeuwarden en Utrecht in mijn agenda gezet en allebei zijn een behoorlijk eind uit de buurt. Maar als ik jou zo hoor moet ik beslist een keer gaan!

Zijn er nog meer mensen met Boekenfestijn ervaringen?


message 4: by Esther (new)

Esther (esth) | 3 comments Je kan er pinnen en alles gewoon in een keer afrekenen. Ik denk alleen dat credit card niet gaat, misschien ook wel maar ik heb het zelf nooit geprobeerd.

ik ben drie keer geweest. de eerste keer heb ik 60 euro uitgegeven en de tweede keer 40 de derde zal ook wel zoiets zijn. Maar dat komt vooral omdat ze vaak ook mooie stoffen 'the complete...' hebben en die zijn een tientje.

Ik ben in Utrecht geweest (waar ik studeer) en in den bosch (waar ik woon), het is overal hetzelfde en volgens mij de boeken ook dus als je naar 1 gaat per jaar/half jaar dan heb je het wel gezien. De laatste keer was in Den Bosch vorig jaar in februari of maart. Dit jaar komt het alleen niet meer in den bosch dus dat is wel jammer.


message 5: by BookLovingLady (new)

BookLovingLady | 3002 comments Mod
@Esther
Wat zijn het voor boeken, weet je dat? Ik bedoel, is het ramsj (uitgeversrestanten) of zijn het gewoon nog 'lopende' boeken die ook in de boekhandel te verkrijgen zijn?

Ik ben normaal gesproken gek op ramsj want dat scheelt (heel) veel geld. En ik heb er nooit zo'n probleem mee om ergens op te moeten wachten want er is altijd zoveel wat ik nog wil hebben :-0 dus ramsj is voor mij financieel gezien altijd heel aantrekkelijk.


message 6: by Esther (new)

Esther (esth) | 3 comments Het is volgens mij bijna allemaal ramsj. Maar ook gewoon wat oudere boeken. sowieso allemaal een stuk goedkoper dan in de boekwinkel.


message 7: by BookLovingLady (new)

BookLovingLady | 3002 comments Mod
't Klinkt beslist alsof ik zo snel mogelijk zo'n Boekenfestijn moet bezoeken... Ik denk dat het Leeuwarden gaat worden van de zomer.


message 8: by Jurgen (new)

Jurgen (jmctimmermans) Voornamelijk ramsj (redelijk nieuw, en wat ouder), ja. Ook wat beschadigde boeken; dat zijn dan nieuwe boeken, maar enkel één of twee exemplaren van een boek; en relatief gezien weinig in het totale aanbod.
Overigens maken de Nederlandstalige fictie-boeken maar een deel uit van het totale aanbod.

Ik ga zelf één keer per jaar (afgelopen jaar trouwens niet geweest) (in Eindhoven), en dat is meer dan voldoende; het aanbod wisselt niet zo snel.


message 9: by Rene (new)

Rene (renehasekamp) | 16 comments Het Boekenfestijn is gigantisch groot, en je hebt er snel de neiging om te veel te kopen. maar ik heb er een aantal pareltjes gevonden die ik met veel plezier gelezen heb en die ik nooit ergens anders gezien heb. Allemaal ramsj, nou én?
Tegenwoordig lees ik eigenlijk nog uitsluitend ebooks. maar mijn vrouw wil er toch nog wel eens per jaar naar toe, dus ik kom er nog steeds. Zoals gezegd: pareltjes, als je een beetje zoekt.
En geef je vooral op voor de e-mails die de festijnen aankondigen. Dan krijg je bij ieder festijn dat je bezoekt een gratis boek uit de volledig onverkoopbaar geachte delen van de collectie. Maar daar zaten nu juist die pareltjes tussen!


message 10: by BookLovingLady (new)

BookLovingLady | 3002 comments Mod
Ik ben vandaag naar het Boekenfestijn in Leeuwarden geweest. Het was mijn eerste bezoek aan een Boekenfestijn en het was inderdaad leuk, dus alle mensen die hier een berichtje over het Boekenfestijn hebben achtergelaten: Bedankt voor de info en tips!

Ik heb me overigens vrij goed kunnen beheersen wat de boeken aangaat, want er was niet zo heel veel Nederlandse/Vlaamse literatuur en daar ging ik eigenlijk met name voor. Wel ben ik me te buiten gegaan aan negen Wordsworth Classics paperbacks want die waren maar € 1,95 per stuk. Dus tja, die kon ik moeilijk laten liggen. :-)

Ik heb nog iets gekocht, maar daarover meer in de rubriek kookboeken...


back to top