Danske Læsere / Danmark discussion

84 views
Skrivehjørnet > Skriver du selv fiktion?

Comments Showing 1-14 of 14 (14 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Peter (new)

Peter Henrichsen (peter_dk) Hejsa :)

Er der nogen af jer, der skriver fiktion selv - romaner eller noveller?

I bekræftende fald, hvilken genre skriver du så i, og har du så fundet din helt egen stil, eller har du nogle yndlingsforfattere, du læner dig lidt op ad? :)

Personligt skriver jeg en hel del selv og skal have gjort noget mere ved det. Inspiration er der masser af, specielt i Robert Muchamore (Cherub-serien), Cassandra Clare, Alice Sebold og Kimberly Derting. Men jeg synes det er lidt svært at finde ud af, hvad jeg præcis vil skrive. Jeg har nok mest en idé om, hvad jeg ikke vil være/skrive. ;-)

Men det kunne være spændende at høre lidt fra jer andre, for når I læser så mange bøger, må der utvivlsomt også være nogle af jer, der bare ikke kan lade være med at skrive selv. :)

Mvh Peter


message 2: by RB, Madame Mod (new)

RB (rblindberg) | 1272 comments Mod
*rækker hånden op*

Jo, jeg skriver også, primært science fiction på engelsk. Jeg har p.t. endnu ikke udgivet noget, men er igang med at regigere min første roman, har allerede lavet udkast til fortsættelsen (det er dog ikke en serie i traditionel forstand). Jeg har dog lagt et uddrag af en ikke fuldendt novelle på min blog.

Jeg syntes selv at jeg har fundet min egen stil, men jeg må da indrømme at forfattere som Neil Gaiman, Stephen King, Margaret Atwood og andre, er personligheder som man kun kan lære af :)

Hvad skriver du selv? :)


message 3: by Troels (new)

Troels | 101 comments Jeg må indrømme at jeg ikke skriver selv. Og dog, jeg er begyndt på en historie, men jeg har ikke fået skrevet særligt meget på den, og det er en enkelt. Jeg kan dog godt lide at overbevise mig om at den nok skal blive til noget, især da den samme historie har spøgt i min fantasi gennem 2 års tid. Jeg er ikke helt sikker på handligsforløbet, men det kommer efterhånden som jeg skriver/ fantasere.

Jeg forestiller mig en fortællerstil der er meget inspireret af Ken Follet, ved at have flere fortællere (3 hovedpersoner som 1.-persons fortællere, og deres dagbøger), og med hensyn til naturbeskrivelser vil jeg gerne ramme lidt i nærheden af Tolkien.

Om den vil blive udgivet når den en gang er færdig, tvivler jeg stærkt på, men regner med at lokke nogle af mine venner til at læse den undervejs.


message 4: by Nanna (new)

Nanna  | 281 comments Jeg skriver selv. Jeg ved ikke rigtig om, jeg læner mig op af nogle som sådan. Det eneste problem er, at jeg har mange ideér, men aldrig rigtig for dem skrevet færdig. Jeg tænker, at blive forfatter måske bliver en af de muligheder, som jeg vælger at følge.
Jeg får tit at vide, at mine små noveller og historier er rigtig gode. Så ja, jeg skriver selv :)


message 5: by Peter (new)

Peter Henrichsen (peter_dk) Rita wrote: "*rækker hånden op*

Jo, jeg skriver også, primært science fiction på engelsk. Jeg har p.t. endnu ikke udgivet noget, men er igang med at regigere min første roman, har allerede lavet udkast til for..."


Ok, spændende. Har lige læst den lille sci fi-ting, men jeg kan forstå, at den ikke blev færdig?


Jeg har skrevet en børneroman mystik/historisk om to teenagere, der ryger til Kbh i 1807, når englænderne har belejret og bomber byen. Desværre synes et par forlag ikke at den er kommerciel, altså det er vist ikke lige det emne, som kan sælge noget :( Den tog mig ellers 3 år at skrive, så der er et par tusinde timer i den. Har også skrevet et par noveller, sådan rigtigt gennemarbejdet i genren mystik/paranormal/young adult. :) Peter


message 6: by Peter (new)

Peter Henrichsen (peter_dk) Troels wrote: "Jeg må indrømme at jeg ikke skriver selv. Og dog, jeg er begyndt på en historie, men jeg har ikke fået skrevet særligt meget på den, og det er en enkelt. Jeg kan dog godt lide at overbevise mig om ..."

Lyder også spændende, Troels. Jeg kan da høre, at du hygger dig med det. 3 forskellige synsvinkler fra 3. jeg-fortællere, får man straks til at tænke på 'Ordenen'Ordenen , der dog er skrevet af et dansk forfatter-trekløver. :) Peter


message 7: by Peter (new)

Peter Henrichsen (peter_dk) Nanna :D wrote: "Jeg skriver selv. Jeg ved ikke rigtig om, jeg læner mig op af nogle som sådan. Det eneste problem er, at jeg har mange ideér, men aldrig rigtig for dem skrevet færdig. Jeg tænker, at blive forfatte..."

Lyder hyggeligt, Nanna. :) Hvilke genrer skriver du? Hvis du har svært ved at få noget færdigt, kan du evt. prøve at deltage i nogle novellekonkurrencer. Det plejer at give én en god motivation. :) Peter


message 8: by RB, Madame Mod (new)

RB (rblindberg) | 1272 comments Mod
Peter wrote: "...Ok, spændende. Har lige læst den lille sci fi-ting, men jeg kan forstå, at den ikke blev færdig?..."

Ja, det er korrekt, men den er faktisk en del af en større sammenhæng (som er færdig - dog ikke færdig redigeret) og var blot ment som en slags spin-off :)
Måske går jeg en dag igang med at arbejde vidre på den, hvem ved :) Tak fordi du kom forbi :)


message 9: by Nanna (new)

Nanna  | 281 comments Peter wrote: "Nanna :D wrote: "Jeg skriver selv. Jeg ved ikke rigtig om, jeg læner mig op af nogle som sådan. Det eneste problem er, at jeg har mange ideér, men aldrig rigtig for dem skrevet færdig. Jeg tænker, ..."

Det er lidt forskelligt. Nogle gange er det Fantasy og andre gange er det bare helt almindelig ungdom (Det ved jeg ikke lige, hvad er for en genre) :)


message 10: by Irene (new)

Irene (raenne) | 514 comments Mod
Jeg kan godt lide at bilde mig selv ind, at jeg skriver. Jeg deltog i NaNoWriMo sidste år og gennemførte også, men siden er det ikke blevet til så meget. Desværre. Jeg har bare super svært ved at finde ideerne :(


message 11: by Lasse (new)

Lasse | 199 comments Jeg skriver erotiske noveller af og til, lige nu har jeg idéen til en fantasy roman, jeg har starten på den i hovedet, men jeg vil have gennem tænkt hele romanen, før jeg begynder at skrive den.


message 12: by Eli (new)

Eli Adelholm (eliadelholm) Som jeg også nævnte i introduktionstråden, skriver jeg fantasy. Jeg har gang i to forskellige projekter, det ene(hovedprojektet) skriver jeg på dansk og det ser foreløbig ud til at strække sig over fem bøger (jeg er kun rigtigt i gang med den første), det andet skriver jeg på engelsk og det skulle forhåbentlig blive væsentligt kortere.

Jeg har fundet min egen skrivestil og er meget sikker i den, men man kan jo altid blive inspireret. På den litterære side er det primært forfattere som Tolkien, Goethe, Dostoevsky og Nietzsche der har givet mig lysten til selv at skrive.


message 13: by Maria (new)

Maria Lang (MariaLang) | 3 comments Jeg skriver romance/erotica på engelsk, selvom jeg også ser på fantasy og sci-fi. Ideerne er til det, men tiden mangler! Det bliver mest til short stories, men jeg har da også en novella som bare venter på skal blive blive gennemlæst for stavefejl før jeg udgiver den. Det er såmænd ikke noget jeg bliver rig af, men jeg tjener da lidt ved siden af til at købe en kage for om måneden. :) Har 3 historier ude lige nu, med den ovennævnte og en kortere historie snart.

Jeg prøver på at holde et gennemsnit på 1000 ord hver dag, selvom det ikke altid er nemt. Målet er at udgive 2 ebøger om måneden. Det kan naturligvis ikke lade sig gøre med bøger af romanlængde, derfor ender jeg med mest at skrive kortere historier. Jeg vil skyde på at jeg sælger omkring 5 eksemplarer per historie per måned, så det er som sagt ikke noget at blive rig af.

Jeg har aldrig rigtig fået nogen officiel forfatter-relateret uddannelse, jeg begyndte bare at rollespille over nettet for snart 10 år siden. Det endte så ud i historier/fanfiction, og så endte jeg med at prøve at udgive nogle af historierne for et par måneder siden. Med det alt det fanfiction jeg skrev har jeg opbygget en lille fanskare, så imorgen skal jeg igang med min første "commission" hvor jeg skal skrive scener til et spil. Jeg bliver jo betalt for det, så faktisk så har skriveriet nu klaret huslejen de næste 3 måneder! :)


message 14: by [deleted user] (new)

Jeg skriver på en roman, som er en international thriller, den er autentisk og udkommer antagelig inden næste sommer. Jeg har én roman udgivet, valgt at selvudgive som e-bog. dvs. den er ikke præsenteret for traditionelle forlag. Jeg valgte at prøve hvad det vil sige at udgive selv på de forskellige salgsportaler, gopubli.sh-saxo-Riidr-Amazon og der kommer nok flere. Der er ingen status endnu, men det er mere trægt end man skulle tro. Og man finder ud af at Danmark ikke er så stort. Jeg lægger udgivelses info under den dertilhørende rubrik. Men er der nogen der mangler noget info mht. selvudgivelse er jeg altid god for et tip eller måske løsning på et problem.


back to top