Suomi Finland discussion

501 views
Lukupiiri

Comments Showing 1-27 of 27 (27 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Anna (new)

Anna (anna_h) | 3 comments Hei!
Minua kiinnostaa tietää jos olisi jokin lukupiiri Helsingissä jotka tapaavat suunnilleen kerran kuukaudessa? Jos on, olisin kiinnostunut liittymään ja jos ei ole niin voitaisiin kehittää sellainen.

Toivottavasti on muitakin jotka ovat kiinnostuneet! :)


message 2: by Johanna (new)

Johanna Hei! Valitettavasti olen ihan eri suunnalta enkä osaa tuohon vastata, mutta ajattelin tämän saman aiheen alle kysellä onko netissä aktiivista lukupiiriä? Olen yrittänyt katsellan tuloksetta...


message 3: by Ananas (new)

Ananas | 3 comments Anna, lukupiirejä on melkein jokaisessa kirjastossa, varsinkin Helsingin alueella. Kannattaa mennä lähikirjastoon kysymään asiasta. Aktiivinen ihminen voi myös itse alkaa vetää lukupiiriä kirjaston tiloissa, jolloin piirin sisällöstä voi muokata mieleisensä.


message 4: by Anna (new)

Anna (anna_h) | 3 comments Hei! Kiitos vinkistä! :) En tiennyt että kaikilla kirjastoilla on oma lukupiiri, pitää mennä kyselemään jos on paikka vapaana.


message 5: by Heikki (new)

Heikki (heikkihietala) | 13 comments Onhan noita lukupiirejä netissäkin ja jonkin Wordpressin kautta sellaisen saa vartissa pystyyn itsekin.


message 6: by Johanna (new)

Johanna Ai on vai? En oo onnistunut löytämään yhtäkään aktiivista! Voisihan sitä harkita sellaisen perustamista, mutta jääkö sielläkin sitten ongelmaksi se aktiivisuuden puuttuminen...


message 7: by Kardinaali (new)

Kardinaali (kardinaalitetra) | 1 comments Moi! Jos joku tietää jotain netissä pyöriviä lukupiirejä, voisitteko kertoa siitä tänne? Olisi kiva liittyä mukaan sellaiseen.


message 8: by Satu (new)

Satu | 1 comments Mua kans kiinnostaisi liittyä nettilukupiiriin, eli vinkkejä kaivataan täälläkin. Tai sit pitää oma perustaa :)


message 9: by Katri (new)

Katri (mirieh) | 10 comments Eikö tähän yhteisöönkin voisi perustaa lukupiirin, kunhan on muutama aktiivinen vetämässä?


message 10: by Riikka (new)

Riikka (rakuna) | 9 comments Joo, nämä ryhmäthän ovat käsittääkseni erinomaisia alustoja lukupiireille. Voisin itsekin olla kiinnostunut verkkolukupiiristä, jos lukutahti on sopivan rauhallinen ja aihe kiinnostava.


message 11: by Marja (new)

Marja | 45 comments Täällä myös yksi verkkolukupiiristä mahdollisesti kiinnostunut.


message 12: by Johanna (new)

Johanna Ketkä olisivat kiinnostuneita vetämään? :-)


message 13: by Katri (new)

Katri (mirieh) | 10 comments En ole koskaan lukupiiriin osallistunut, joten tuskin osaisin järjestää. Mutta olen myös lukupiiriä kiinnostunut kokeilemaan.


message 14: by Tiina (new)

Tiina  Tonttu (hyllytonttu) | 1 comments Minäkin osallistuisin mielelläni, joskaan järjestäjäksi tällaisesta ensikertalaisesta tuskin olisi.


message 15: by Kirsi (new)

Kirsi Saukonsaari | 12 comments Moi! Vedän verkkopalvelua nimeltään Lukeminen.fi (http://lukeminen.fi), joka alunperin perustettiin kampanjasivustoksi lukemista edistävälle Lukeminen on pääasia -kampanjalle. Olen muutamia kertoja yrittänyt kysellä niinmeidän FB-sivustolla (http://www.facebook.com/lukeminenonpa...) kuin tuolla Lukeminen.fi:ssäkin, josko innostuneita lukupiiriläisiä vain löytyisi. Voisin hyvin alkaa vetää lukupiiriä verkossa, mutta jotenkin pitäisi saada päätettyä, mitä kirjaa/kirjoja kulloinkin luettaisiin. Entä minkälainen aika olisi hyvä kirjaa kohti eli kauanko ihmisillä menee yhden kirjan parissa. Olisin todella kiinnostunut kuulemaan mielipiteitänne.


message 16: by Katri (new)

Katri (mirieh) | 10 comments Fantasy Book Clubilla on sellainen systeemi, että joka kuukausi valitaan aihe, jonka jälkeen jäsenet ehdottavat aiheeseen liittyviä kirjoja (Esim vaikka aihe talvi --> kirja winter's tale). Ehdotetuista sitten järjestetään äänestys ja voittanut kirja luetaan seuraavassa kuussa.

Siinä olisi ainakin yksi tapa, mutta jos piiri on pieni niin varmaan helpompikin tapa löytynee?

Luulisin, että kuukausi ainakin riittää lukemiseen, kunhan ei ole mikään tuhat sivuinen oopus.


message 17: by Johanna (new)

Johanna Kuukausi riittää ihan varmasti, kirjan paksuudellakaan ei ole silloin merkitystä (täytyy olla vain asialla kirjan hankkimisen kanssa).
Ja esimerkiksi äänestämällä, mutta seuraavan kirjan äänestäminen pitää olla käynnissä jo kun edellistä luetaan : muutoin äänestyksiin menee tarpeettomasti aikaa.


message 18: by Kirsi (new)

Kirsi Saukonsaari | 12 comments No niin, nyt olen taas palannut lomilta työpöytäni ääreen ja pahimmat tulipalotkin on sammutettu. Jos lähtisin viemään lukupiirihanketta eteenpäin, niin mistähän kirjoista aloittaisimme äänestyksen. Odotan ehdotuksianne :).


message 19: by Timo (last edited Aug 24, 2012 02:25AM) (new)

Timo H. (timpsi) | 3 comments Minäkin olen periaatteessa kiinnostunut osallistumaan.

Katrin ehdotus joka 'kierrokselle' valittavasta aihepiiristä oli mielestäni erinomainen ja mahdollisia aiheitahan on vaikka kuinka, naparetkeilystä kansalliseepoksiin.

Jos Kirsi tahtoo toimia vetäjänä, niin olisiko oikeus ja kohtuus, että hän myös valitsee ensimmäisen teeman?


message 20: by Kirsi (new)

Kirsi Saukonsaari | 12 comments Hmmm, voisihan se olla oikeus ja kohtuus, mutta sallin kyllä mielelläni muiden ehdottaa sekä aihetta että kirjoja :). Kuten tuolla aiemmin mainitsin vastaan Otavamedialla Lukeminen.fi-verkkopalvelusta ja oikeastaan nimenomaan siksi haluaisin mieluummin muiden ehdotuksia, sillä en mitenkään haluaisi johdatella kustannusalan duunissa olevana valittavia kirjoja. Haluan uskottavuudenkin vuoksi ehdottomasti toimia riippumattomana vetäjänä, joten lienee varmasti selkeintä, että ehdotukset tulevat muualta.


message 21: by Katri (last edited Aug 24, 2012 02:34PM) (new)

Katri (mirieh) | 10 comments No jos minä sitten ehdotan ensimmäistä teemaa. Hyllyssä on nimittäin lojunut jo vuosia isältä lainattu Graham Greenen kirja Kiveä Kovempi.

Joten ehdotan tätä kirjaa ja teemaksi sopinnee rikollinen päähenkilö. Vai pitäisikö olla yleisempi teema kuten riskoskirjallisuus/mysteerit...? Ehdotelkaa muutkin vapaasti, jos tulee jotain mieleen.


message 22: by Juuso (last edited Aug 25, 2012 11:21PM) (new)

Juuso (j-rrh-lehtonen) | 3 comments
Joten ehdotan tätä kirjaa ja teemaksi sopinnee rikollinen päähenkilö"


Rikollinen päähenkilö aiheeksi, kannatan. Mäkin koitan keksiä jonkin ehdotuksen luettavaksi teokseksi. Mielellään varmaan sellaisia, jotka ovat ns. helposti saatavissa.


message 23: by Kirsi (new)

Kirsi Saukonsaari | 12 comments Rikollinen päähenkilönä sopii minulle, mutta toivoisin tosiaan ehdotuksia kirjoiksi. Ja kuten Juuso kirjoitti, kiva olisi, kun keksisitte sellaisia opuksia, jotka ovat helposti saatavilla. Laitan sitten vaikka jonkin äänestyksen tuonne Lukeminen.fi:hin (http://lukeminen.fi/), jossa muuten nytkin kyselen kävijöiden top-kymmpi-lukemistoa (http://lukeminen.fi/ajankohtaista/kil...). Käykääpäs kirjaamassa omat suosikkinne :).


message 24: by Timo (new)

Timo H. (timpsi) | 3 comments Hyvä aihe! Tosin aika hankalaa yrittää keksiä kirjaa, jota en ole itse lukenut, mutta jonka päähenkilön tietäisin olevan rikollinen.. Rikos ja rangaistus juolahti mieleen, mutta ehkä 700-sivuinen eepos lukupiirin ensimmäisenä kirjana olisi vähän tyly.

Minna Canthin Kauppa-Lopo sopii aiheeseen kuin nakutettu ja Canthin lukeminen on jäänyt minulla aivan liian vähälle. Ehdotankin siis sitä.

Kirja (tai pienoisromaaniksi kai tuota pitäisi kutsua?) löytyy näköjään ilmaiseksi netistäkin, eli saatavuus ei liene ongelma.


message 25: by Juuso (new)

Juuso (j-rrh-lehtonen) | 3 comments Ok, teos jonka olen aina halunnut lukea, mutta ei ole vielä ehtinyt. Patricia Highsmith The Talented Mr. Ripley. Suomennettu nimellä: Lahjakas Herra Ripley.


message 26: by Kirsi (new)

Kirsi Saukonsaari | 12 comments Heips kaikki! Nyt sitten aloitamme Lukeminen.fi-sivustolla Lukupiirin (http://lukeminen.fi/blogit/kirjallise...). Toivon teitä kaikkia mukaan, sillä lupaan, että otamme mahdollisuuksien rajoissa huomioon ehdotukset lukupiiri-kirjoista. Varmasti teemme myös kyselyitä, joiden palkintoina on kirjoja. Kyselyiden perusteella koitamme myös kehittää palvelua käyttäjälähtöiseen suuntaan.


message 27: by Kirsi (new)

Kirsi Saukonsaari | 12 comments Nyt sitten on lukupiiri lähtenyt liikkeelle. Ekana keskusteltavana on Rowlingin Paikka vapaana.

http://lukeminen.fi/lukupiiri

Keskustelu on avattu!


back to top