Belgium discussion

319 views
Jouw winkelideeën

Comments Showing 1-32 of 32 (32 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Sasha (new)

Sasha Hoi,
Waar halen jullie jullie boeken?
Ken je enkele "geheime" boekenadressen?
Andere tips?

Het liefst ga ik naar De Slegte en andere tweedehandsboekenzaken, in de hoop daar mijn slag te kunnen slaan en een goed boek voor een lage prijs te vinden.
Stiekem koop ik mijn boeken het liefst in het Engels, dat scheelt ook weer een paar euro.

Kent iemand Tuf tuf in Antwerpen? De tweedehandswinkel zou van de grond tot het plafond gestapelt zijn met boeken, die zelf zo de gangen in de winkel vormen. Ik ga er nog naartoe deze week, dus ik kan nog meedelen of die winkel interessant is of niet!


message 2: by Ludo (new)

Ludo | 4 comments hallo Sasja,

In Leuven is het Paard van Troje aboluut niet te missen. Zeer lage prijzen, enorm aanbod actuele literatuur, je kan er ook bestellen indien het gezochte boek niet aanwezig is.

Verder koop ik regelmatig via www.antiqbook.com bij verschillende antiquariaten. Wordt vlot thuis afgeleverd.
In New York kan je uit "18 miles" boeken bij www.strandbooks.com gewoonweg Alles vinden tegen afschuwelijke spotprijzen.
Helaas komen we daar niet zo vaak. ;-)


groetjes,
Ludo


message 3: by Sasha (new)

Sasha Hoi mensen!
Ik ben dus vandaag naar Tuf Tuf geweest. Het is echt de meest ongeordende boekenwinkel met letterlijk boeken van de grond tot het plafond! De boeken zijn niet gealfabetiseerd, dus naar boeken zoeken is "de naald in de hooiberg zoeken"-syndroom.

Ongetwijfeld één van de leukste boekenwinkels ooit!


message 4: by Cathy (new)

Cathy | 6 comments Dag Sasja,


Ik koop mijn boeken meestal via www.proxis.be, omdat je daar vaak koopjes kan doen. En je kan er ook Engelse boeken kopen, wat ik praktisch altijd doe.

Verder ben ik veel in Londen en daar heb je natuurlijk een straat met de ene boekenwinkel tegen de andere. Ik kan gerust een hele namiddag mezelf laten verwalen in Foyles op zoek naar goeie boeken ;)

En als de dollar laag staat is het voordelig om via Amerikaanse sites massaal boeken te kopen en ze te laten opsturen. Dat komt dan vaak nog goedkoper uit dan hier een boekenwinkel binnenstappen.


message 5: by Mips (last edited Nov 15, 2008 04:44AM) (new)

Mips | 26 comments Hoi Sasja,

Misschien jou al bekend...
Ook in Antwerpen & weliswaar 'gewone' prijzen, maar, wat een herademing: nog een degelijke zelfstandige boekhandel tussen de vele 'ketens':

De Groene Waterman, Wolstraat, Antwerpen...

(biedt ook lezingen aan...)

Groetjes,

Mips


message 6: by Liesbeth (new)

Liesbeth (lieziewiezie) | 7 comments Wanneer je engelstalige boeken zoekt zeker en vast eens een kijkje nemen op de online shop www.play.com.
Het aanbod is groot, de prijzen vaak al iets goedkoper dan bol.com of proxis.be en ze vragen totaal geen verzendingskosten. De boeken zijn er meestal 3 dagen na bestelling.


message 7: by Sasha (new)

Sasha Bedankt voor de tip Liesbeth! Die site is fantastisch!


message 8: by Lies (new)

Lies | 1 comments Mod
Een "favoriete" boekenwinkel heb ik niet... Soms bestel ik online, soms sla ik m'n slag in de kringloopwinkel (daar kan je pas koopjes doen!) en soms haal ik boeken in de standaardwinkels (Fnac, Waterstones, Sterling Books, etc.). Alleen voor strips e.d. heb ik maar één adres: 't Besloten Land in Leuven, ook al kom ik er niet zo vaak.

't Leukste vind ik nog altijd om in den vreemde (op reis, maar ook als je 'ns in een andere stad bent) boekenwinkels binnen te stappen. Tweedehandswinkels zijn altijd fijn (hoewel Damme een teleurstelling was), of anders een winkel waar karakter uit spreekt. Uiteindelijk kan je bijna overal naar de Fnac, niet?


message 9: by Kavafish (new)

Kavafish | 1 comments Voor Engelstalige boeken is volgende online shop de moeite waard: http://bookdepository.co.uk

Het aanbod is indrukwekkend & de prijs vaak zeer interessant (klassiekers bv. tussen 2 à 3 euro).

Voor de Belgen zijn er geen verzendingskosten ongeacht het aantal dat je bestelt. We hebben da weer goe gedaan!


message 10: by Kim (new)

Kim (kimster82) Ik koop bijna al mijn boeken via Amazon.fr. Gratis levering naar België vanaf € 20, groot aanbod aan Engelstalige boeken, snelle levering,...

Nederlandstalig ga je er volgens mij niet vinden...


message 11: by Everthere (new)

Everthere | 2 comments Kavafish wrote: "Voor Engelstalige boeken is volgende online shop de moeite waard: http://bookdepository.co.uk

Het aanbod is indrukwekkend & de prijs vaak zeer interessant (klassiekers bv. tussen 2 à 3 euro).

..."

Bedankt voor de tip. Inderdaad een site om te bookmarken. Een eerste bestelling geplaatst die netjes is geleverd tegen een voordelige prijs.message 12: by Nikki (new)

Nikki Bij mij is Amazon.co.uk dé site. Ik heb vroeger vaak de verschillende Amazon sites qua prijs met elkaar vergeleken en de Engelse is altijd het goedkoopst.

Ik lees alleen maar in het Engels, dus Waterstone's in Brussel is super (Sterling is iets duurder lijkt me). Voor de rest ga ik naar de usual suspects: Fnac, De Slegte, Paard Van Troje (in Gent dan), ...

Nog een toffe tweedehandswinkel in Antwerpen is In 't Profijtelijk Boeksken. Ze hebben meerdere winkels, maar ik ben alleen nog maar in de Antwerpse geweest.

Voor non-fictie vind ik Standaard Boekhandel het best. Ze hebben over veel domeinen een heel uitgebreid aanbod, ook veel Engelstalige boeken. Dit in tegenstelling tot Fnac, waar de non-fictie nogal triestig is.


message 13: by Nathalie (new)

Nathalie (natjen29) Hey Nikki

Als je Waterstone's in Brussel al goed vond, moet je beslist eens een tripje naar londen maken en de Waterstone's op Piccadilly bezoeken.
Heaven for readers!

Persoonlijk lees ik ook hoofdzakelijk in het Engels en bestel mijn boeken bij de Book Depository of neem ze mee op mijn regelmatige reisjes naar Groot-Britannië.
Fnac is ook goed, maar prijselijk in vergelijking met het internet.
Mijn enkele nederlandstalige boeken komen voornamelijk uit de Fnac.


message 14: by Bart (new)

Bart Mesuere | 1 comments Ik bestel bijna alles op bookdepository.co.uk. Let wel op, er is ook een .com versie van de site met een identiek aanbod maar met andere prijzen.


message 15: by Ruth (new)

Ruth (ruthie311) Voor engelstalige klassiekers tegen een redelijk lage prijs kan je terrecht op: www.doverpublications.com

Ik probeer ook verschillende keren per jaar binnen te springen op het boekenfestijn: www.boekenfestijn.com
Hier vindt je talloze boeken (engels en nederlandstalig, romans, kunst, fotografie, kinderboeken, strips, hobbyboeken, ...) tegen een lage prijs. Absoluut de moeite.

Ik ga ook ieder jaar naar de boekenbeurs. De prijzen zijn niet goedkoop, maar ik vindt het toch elk jaar de moeite waard.


message 16: by Johnny (new)

Johnny | 1 comments Ik bestel de laatste tijd altijd bij Amazon.de, zeer goede prijzen én gratis levering naar België! Proxis doe ik niet meer, te veel boeken die ze uiteindelijk toch niet kunnen leveren.

De Slegte bezoek ik ook regelmatig, als ik eens een keer in Leuven of Antwerpen passeer (in Hasselt is er ook ene maar daar hebben ze niet veel Engelstalig, denk niet dat ik daar ooit al iets heb gekocht!)

Net ontdekt dat er in Heist-op-den-Berg (mijn geboortedorp; ik woon nu in Genk) een 2e-handswinkel is genaamd "Het Voorwoord", dus daar ga ik zeker ook eens binnenspringen als ik er nog eens kom.


message 17: by Tim (new)

Tim (techthing) | 10 comments Oeh, in de loop der jaren (periode 1997 tot nu) al op verschillende plaatsen gekocht:

- Standaard Boekhandel
- De Slegte
- boekenbeurs
- boekenfestijn
- Proxis (zeer veel!)
- bol.com (paar keer)
- ebay
- Waterstones Brussel (af en toe)
- Noord Nederlandsche Boekhandel (nnbh.com, bij toeval gevonden, en omdat noch Proxis, noch bol, noch Waterstones de boeken konden krijgen)
- Spellenhuis.nl (idem en bij toeval gevonden)


Maar ik koop vooral bij Proxis (nog geen klachten gehad of toch niet van die aard dat ze afgedaan hebben voor mij) en Waterstones, ook omdat Waterstones dicht bij m'n werk ligt.


message 18: by Marieke (new)

Marieke | 2 comments Limerick in Gent, vlak bij Station Gent-Sint-Pieters is sinds kort mijn favoriete boekhandel. Zalige sfeer, fijne uitbaters die van boeken houden, goede service... Ik ben vooral onder de indruk van hun assortiment boeken. Het is niet zo groot, maar ze hebben stuk voor stuk goede boeken in huis (een enkele bestseller daar gelaten).
Ik ben verkocht. Ik bestel zelfs nog nauwelijks via internet sinds ik Limerick ontdekte.


message 19: by Pascale (new)

Pascale (patiti) | 1 comments Ik las vandaag in de boekenbijlage van De Morgen dat Limerick op zoek is naar een overnemer!

Ik ga regelmatig naar Parijs en dan moet ik altijd even langsgaan bij Shakespeare and co. Absoluut de moeite waard. Boeken gestapeld in scheve houten kasten (gelukkig wel alfabetisch gerangschikt); zowel nieuwe als tweedehands boeken aan spotprijsjes...


message 20: by Peter (last edited Nov 02, 2011 03:26AM) (new)

Peter | 1 comments ik koop tegenwoordig het merendeel van mijn boeken bij bookdepository. Ik probeer wel af en toe eens binnen te springen in de slegte, het boekenfestijn en heel af en toe ook eens de standaard (vooral voor reeksen die ik lang geleden al in het nederlands ben begonnen, en die ik dus ook in het nederlands probeer verder te lezen)

voor stripverhalen ga ik ofwel naar wonderland in hasselt, naar het besloten land in leuven of ik koop ze op www.cheap-comics.com


message 21: by Connie (new)

Connie | 1 comments Als er iemand in A'pen zit, er is nog tot Zaterdag een boekenverkoop van de bib's:
Van 2 tot en met 5 november 2011, telkens van 12 tot 20 uur. Op 5 november van 10 tot 18 uur.
Locatie: bibliotheekmagazijn Kotter, Straatsburgdok-Noordkaai 29, 2030 Antwerpen.

Voor Engelse boeken kan ik amazon.de aanraden, die zijn meestal goedkooper en geen verzendingskosten.


message 22: by Tim (new)

Tim (techthing) | 10 comments Tim wrote: "Oeh, in de loop der jaren (periode 1997 tot nu) al op verschillende plaatsen gekocht:

- Standaard Boekhandel
- De Slegte
- boekenbeurs
- boekenfestijn
- Proxis (zeer veel!)
- bol.com (paar keer)
-..."


Even updaten, want we zijn nu 3 jaar verder...

Online: thalia.de al enkele keren geprobeerd (wel telkens 8 EUR verzendkosten, maar da's ongeacht het aantal stuks) voor m'n Duitse boeken. In veel gevallen goedkoper (excl. verzending) dan bijv. Bol. Bij Bol koop ik amper nog, gezien die quasi dezelfde werkomstandigheden hebben als een Amazon (waar ik nog nooit iets gekocht heb).

Proxis heeft bijna afgedaan bij mij wegens duurder dan voorheen.

Bij Cosmox heb ik enkele keren iets besteld: leuk om achteraf te kunnen betalen, maar helaas hebben ze een beperkt aanbod, toch wat m'n voorkeuren betreft. Sinds ze even over de kop zijn gegaan, en ik slechts 1/3 van m'n bestelling kreeg geleverd, wordt ook deze webwinkel even aan de kant geschoven. Ik kreeg zelfs geen bericht over de andere 2 producten, laat staan dat ik ze opnieuw kan bestellen. Nochtans verliep de communicatie en service vlekkeloos vóór de liquiditeitsproblemen begonnen.

Dus koop ik sinds vorig jaar vooral bij de onafhankelijke boekhandel: Waterstones af en toe, maar ook en vooral bij De Limerick in Gent (vlak aan het station). En vaak al wat eurootjes bespaard tov Bol. M'n laatste aankoop was qua totaalbedrag zeker 5 EUR goedkoper dan wat ik bij Bol zou betaald hebben. En hebben ze het niet in stock, dan kan het eenvoudigweg besteld worden.


message 23: by BookLovingLady (last edited May 06, 2014 08:53AM) (new)

BookLovingLady @Tim
De Slegte werd in Nederland samengevoegd met een aantal anderen onder de naam Polare en Polare is inmiddels failliet...

Je vermeldt dat je wel eens bij Waterstones koopt af en toe. Heb je de Bookdepository al eens geprobeerd? Een aanrader, zie http://www.bookdepository.com/


message 24: by Tim (new)

Tim (techthing) | 10 comments De soap omtrent De Slegte aka Polare aka De Slegte (in Vlaanderen althans) ken ik. ;-)

Bookdepository (dan wel .co.uk) ken ik, ja, maar ik heb geen credit card, en m'n maestro aanvaardt hij niet, omdat maestro in het Verenigd Koninkrijk blijkbaar niet de maestro in België en de rest van (West-)Europa is.


message 25: by Andrew (new)

Andrew Ashling (andrewashling) | 4 comments Tim schreef: "De soap omtrent De Slegte aka Polare aka De Slegte (in Vlaanderen althans) ken ik. ;-)

Bookdepository (dan wel .co.uk) ken ik, ja, maar ik heb geen credit card, en m'n maestro aanvaardt hij niet, ..."


Ik denk dat het verschil erin ligt dat Maestro een debetkaart is en geen kredietkaart zoals Mastercard.

Je zou een prepaid kredietkaart (o.a. verkrijgbaar bij de Post) kunnen overwegen, maar daar zijn dan weer kosten aan verbonden.


message 26: by BookLovingLady (new)

BookLovingLady @Andrew
Betaal je in Vlaanderen dan geen kosten voor een debetkaart? In Nederland namelijk wel. Voor mijn rekeningen bij de Rabobank wordt maandelijks een bedrag afgeschreven en bij dat bedrag is een Wereldpas (Maestro) ingegrepen. Ik had in het verleden ook nog ING/Postbank en ook daar werden kosten berekend. Bolgens mij geldt dit voor alle Nederlandse banken.

Overigens betaal ik de Bookdepository inderdaad met een creditcard.


message 27: by BookLovingLady (last edited May 07, 2014 10:38AM) (new)

BookLovingLady @Tim
De Bookdepository schakelt het webadres co.uk sinds kort bij mij door naar .com (voor die tijd gebruikte ik beide adressen, aangezien er nog wel eens een gering prijsverschil tussen de twee sites was en ook was een enkele keer een boek wel te verkrijgen bij de een, maar niet bij de ander. De leveradressen waren ook verschillend: De een verzond vanuit de Kanaaleilanden terwijl de ander uit Engeland verzond).


message 28: by Tim (last edited May 07, 2014 12:22AM) (new)

Tim (techthing) | 10 comments Andrew wrote: "Tim schreef: "De soap omtrent De Slegte aka Polare aka De Slegte (in Vlaanderen althans) ken ik. ;-)

Bookdepository (dan wel .co.uk) ken ik, ja, maar ik heb geen credit card, en m'n maestro aanvaa..."


Zoals ik dus al zei: Maestro in de UK is niet gelijk aan onze Maestro. ;-) Want bij de Britten staat achteraan de kaart blijkbaar een soort CVV-code ofzo, die - zoals je aangaf - wellicht duidt op de "credit"-functie ginder.

Nochtans heb ik met mijn Maestro al in het buitenland kunnen betalen, alleen in Engeland niet.

En die prepaid-kaart van bijv. De Post: voor de weinige keren dat ik een credit card zou nodig hebben, vind ik het momenteel niet opportuun die kaart aan te vragen. Waarom moet dat eigenlijk allemaal zo moeilijk zijn, een kaart voor dit, een kaart voor dat, ...? -_-

Hoe dan ook, sinds ik (terug) bij de onafhankelijke boekhandel bestel, ben ik meer beginnen lezen, heb ik nieuw spul leren ontdekken (indien niet in de winkel, dan wel via gesprekken met de mensen die er werken). Nuja, de recommendations hier zijn ook wel leuk, alsook aanraders via bijv. de facebookgroep van iedereenleest.be. :-)


message 29: by Andrew (last edited May 08, 2014 08:50AM) (new)

Andrew Ashling (andrewashling) | 4 comments Tim schreef: "En die prepaid-kaart van bijv. De Post: voor de weinige keren dat ik een credit card zou nodig hebben, vind ik het momenteel niet opportuun die kaart aan te vragen."

Je hoeft die niet aan te vragen. Je kan ze zo gaan kopen. Maar er zijn inderdaad kosten aan verbonden. Wel is het een oplossing als iets echt nodig hebt en het nergens anders kan krijgen en ze alleen creditcards aanvaarden. Bovendien zijn ze in het gebruik redelijk anoniem.

Het is een rommeltje. Ik heb ook een bescheiden PayPal rekening, maar ook dat wordt niet overal aangenomen.

Er is een evolutie merkbaar, in die zin dat sommige sites Maestro (de debtkaart versie zoals wij die hier kennen) beginnen te aanvaarden. Maar sites als Google and Amazon o.a. zie ik dat nog niet zo vlug doen.


message 30: by BookLovingLady (new)

BookLovingLady @Andrew
Interessant om te horen dat er al sites zijn die Maestro als betalingswijze toestaan; ik ben ze zelf nog niet tegengekomen maar het lijkt mij inderdaad heel handig.

Hier in Nederland kunnen er ook veel internetaankopen via Ideal worden betaald, die gaan dan rechtstreeks van je bankrekening af (als vooruitbetaling). Ik neem aan dat dit systeem ook voor Vlaanderen geldt? Een creditcard biedt mij echter de mogelijkheid om achteraf te betalen, net zoals ik bij Bol.com doe bijvoorbeeld door middel van een acceptgiro, en dat vind ik zelf prettiger dan vooruitbetalen.


message 31: by Vicky (new)

Vicky | 1 comments In Brussel kan je bij Pele Mele veel engelse tweedehands
boeken vinden, vooral veel thrillers en crime


message 32: by Tim (new)

Tim (techthing) | 10 comments Voor wie nog steeds zo'n fan is van Amazon en niet overtuigd is van hun "eerlijke" werk- en handelspraktijken:

http://www.salon.com/2014/05/20/goodb...


back to top