Danske Læsere / Danmark discussion

69 views
Mary sue og Gary sue??

Comments Showing 1-5 of 5 (5 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Nanna (last edited Nov 19, 2011 09:45AM) (new)

Nanna  | 281 comments Jeg har nu stødt på "Mary Sue og Gary Sue" et par gange og er en smule forvirret... Så det kunne være super, hvis i ville svare på mit spørgsmål :).

Hvad er det helt præcis det er? :)


message 2: by Emily (new)

Emily Uh, det skrev jeg faktisk noget om, for et stykke tid siden, kan lige finde min fine forklaring (:

Imellemtiden kan du lytte til denne sang: http://www.youtube.com/watch?v=ldDpr02g-™ (that's the life of a Mary Sue)


message 3: by Emily (new)

Emily Okay, det er længe siden at jeg skrev det, så det kan helt sikkert siges mere uddybende, men her har du i hvert tilfælde en forklaring, frem til en anden kommer med en bedre en (:


Mary Sue/Gary Stu: Okay. Det lader til, at der er mange, der ikke aner, hvem denne person er. Nej, det er ikke nogen ”ægte” person. Det er faktisk ikke engang nogen bestemt person i en bog.
En Mary Sue er en generalisering. Det er en pige (Er det en dreng er han kaldet Gary Stu, jeg gider bare ikke nævne begge hver gang, så nu nævner jeg kun Mary Sue), som er perfekt. Måske virker hun ikke helt perfekt, for den uagtsomme læser. Hun er måske klodset, det er hendes fejl! Wrong, hun er stadig perfekt.
Okay, en Mary Sue er som regel køn/smuk. Hun ved det som regel ikke (Eks. Twilight – Bella. The Mortal Instruments – Clary), men alle andre ved det egentligt godt. Hun er langt mere speciel, end alle andre. Ikke som det helt normale, hvor heltinden er nødt til at kunne lidt mere, for at være speciel, men overdrevent (Eks. House of Night – Zoey, Twilight – Bella (eneste Edward ikke kan læses tanker)). Hun har generelt ikke nogle fejl, andet end fejl der gør hende kær. Lad os tage Bella som et eksempel: Bella hun er klog, Bella hun er modig, Bella hun er uselvisk, men hun er klodset. Klodsethed er ikke en dårlig ting i bøger. Hvis man læser manga, så vil man vide, at klodsede heltinder er meget, meget normalt. Det er en nuttet faktor, og faktisk meget tiltrækkende, og i Bellas tilfælde, så syntes læseren, at det er kært, sådanne som Edward hele tiden skal hjælpe lille klodsede Bella.
En Mary Sue minder som regel, om sin skaber. Hun behøves ikke at have et navn i nærheden, men hun vil altid have noget af sin skaber, som personlighed. Som regel, så ser forfatteren Mary Sue som sig selv, og udlever hemmeligt sine drømme om at være heltinde igennem Mary Sue.
En ting mere at nævne om Mary Sue er hendes forhold til drenge. Eller hendes forhold til mennesker generelt. Som regel, så vil hoveddelen kunne lide hende, mens nogle få mennesker vil decideret ikke bryde sig om hende. Det betyder ikke, at disse mennesker ikke kan skifte holdning, men det er som regel enten et love/hate forhold hun har til folk omkring sig (Eks. The Mortal Instruments – Clary x Alex. Twilight – Bella x Lauren. The House of Night – Zoey x Aphrodite. Beautiful Dead – Darina x Amazona). Og så er der drengene. De strømmer ofte omkring Mary Sue! Selvfølgelig er det ikke ligefrem fordi hun har femhundrede drenge (Medmindre man er Zoey Redbird selvfølgelig, så er alt under fire for dårligt), men hun mangler i hvert tilfælde ikke tilbud (Eks. The Mortal Instruments – Clary x Sebastian, Simon, Jace, Twilight – Bella x Edward, Tyler, Eric, Mike, Jacob).


message 4: by Nanna (new)

Nanna  | 281 comments Tak :) Så blev jeg da informeret :)


message 5: by Nikoline (new)

Nikoline (annenikoline) Fedt!


back to top