Sweden discussion

1996 views
Vad läser du just nu?

Comments Showing 1-50 of 928 (928 new)    post a comment »
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 18 19

message 1: by Kristina (new)

Kristina (klonk) | 19 comments Jag tycker att det kan vara intressant att ta del av vad andra svenskar läser just nu, för att få lite inspiration och läsidéer. Så, vad läser du just nu?

Jag kan börja. Just nu läser jag Disgrace.


message 2: by Lucy (new)

Lucy (lucychens) | 3 comments Läser just nu Amy and Roger's Epic Detour by Morgan Matson som jag snart är klar med.
Har fått läsuppgift (i skolan då) att läsa You & You & You by Per Nilsson (som egentligen är en svensk bok). Och så läser jag om Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (Harry Potter, #3) by J.K. Rowling vid sidan av allt. :3


message 3: by Emelie (new)

Emelie | 35 comments Just nu håller jag på att läsa The Constant Princess by Philippa Gregory , en roman om Katarina av Aragonien, första hustrun till Henrik VIII. Det är samma författare som skrivit The Other Boleyn Girl, som skrevs först men som är 2:a boken i serien, som handlar om Mary och Anne Boleyn som tar över som älskarinnor till Henrik.

Jag läser också Interview With the Vampire (The Vampire Chronicles, #1) by Anne Rice , som jag tänkt läsa i flera år.


message 4: by Mohammed (new)

Mohammed  (mohammedaosman) | 31 comments Inte mycket just nu.

Jag håller på att skriva en litteraturvetenskap C-uppsats om Dashiell Hammett. Jag läster en samling av kritik,ässaer om hans verk.


message 5: by Déa (new)

Déa Solin | 3 comments Harry Potter and the Goblet of Fire (Harry Potter, #4) by J.K. Rowling Blood Red Road (Dustlands, #1) by Moira Young Beautiful Darkness (Caster Chronicles, #2) by Kami Garcia

Sedan bläddrar jag lite grann i Lord of the Flies by William Golding för skolan också.


message 6: by [deleted user] (last edited Nov 19, 2011 12:07PM) (new)

Jag läser Darker Still (Magic Most Foul, #1) by Leanna Renee Hieber och älskar den redan! Väldigt annorlunda.


message 7: by Kal (new)

Kal Ström (kalstrom) | 30 comments Jag läste ut Daytripper i morse. Antagligen den bästa grafiska roman jag någonsin läst. En skribent som bara skriver dödsrunor upplever sitt livs viktigaste ögonblick och dör i varje kapitel. Helt lysande.

Annars läser jag Walden and Civil Disobedience och The Night Circus. Funderar på om jag ska låt Walden vila lite och ta Meteorer istället.

Disgrace/Onåd var en fantastisk bok! Var helt fångad i den.


message 8: by Kristina (new)

Kristina (klonk) | 19 comments Jag läser två (!) böcker just nu.
Jag läser Amanda Svenssons bok Välkommen till den här världen som var nominerad till årets Augustpris, och så läser jag The Help.


message 9: by Amelie (new)

Amelie (derlan) | 3 comments Lucy - Per Nilsson är ju fantastisk! Slukade hans böcker under min gymnasietid! Men läs honom helst på sveska :)

Emelie - Interview with the vampire är riktigt bra. Ännu bättre är nästan bok två i serien - The Vampire Lestat! Åh, älska Lestat!

Jag lyssnar på
Shiver (The Wolves of Mercy Falls, #1) by Maggie Stiefvater som ljudbok just nu + att jag läser Just Kids by Patti Smith i paperback.


message 10: by Emelie (new)

Emelie | 35 comments Amelie wrote:Emelie - Interview with the vampire är riktigt bra. Ännu bättre är nästan bok två i serien - The Vampire Lestat! Åh, älska Lestat!"

Ja, den är bättre än vad jag väntat mig! Vågade inte ha för höga förhoppningar, men jag gillar den verkligen. Har också fastnat totalt för Lestat, så ska bli spännande att få läsa den andra boken sen och få reda på mer om honom.


message 11: by Alea (last edited Nov 24, 2011 10:53AM) (new)

Alea (b-young) | 1 comments The Ultimate Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Hitchhiker's Guide, #1-5) by Douglas Adams Har tänkt läsa den ett tag men de har inte blitt förrän nu. Har inte kommit så långt, men hittils riktigt bra och underhållande :)


message 12: by Linda (new)

Linda | 1 comments Läser The drop av Michael ConnellyThe Drop

och lyssnar på Storm Front


message 13: by Emelie (last edited Nov 25, 2011 10:57AM) (new)


message 14: by Klara (new)

Klara (alaska_pollock) | 1 comments Läser just nu Amy & Roger's Epic Detour by Morgan Matson på svenska :D


message 15: by Lowell (new)

Lowell (lowell418) | 33 comments Just nu, läser jag "The Finkler Question" och "Alone in Berlin."


message 16: by Roger (new)

Roger Alm-Zetterman | 1 comments "Ilustrado" av Miguel Syjuco.


message 17: by Danni (new)

Danni (danninella) Brukar ha några olika böcker på gång. Läser just nu Daughter of Smoke and Bone och Looking for Alaska.

Andrea: Gillar du Blood red road? Jag gjorde. Väntar med spänning på nästa del.

Kal: Jag gillade The Night Circus. Jag hade nog tur som började läsa den boken utan allt för stora förväntningar på vad den faktiskt skulle handla om. Tror att de som var besvikna på den trodde att det skulle vara mer fartfylld magi i den.

Jag måste snart ladda min Nook med en massa böcker så att jag har att läsa när jag reser hem till Sverige över julhelgen. Har inte läst något på svenska på ett tag. Är det någon som har tips på bra ställen att köpa E-böcker och/eller ljudböcker på svenska?


message 18: by Déa (last edited Dec 13, 2011 05:39AM) (new)

Déa Solin | 3 comments ^- Helt okej var den, men ingen favorit. Har läst lite för många av det här slagets böcker plus att karaktärerna irriterade mig.

För tillfället läser jag dessa:
Silence (Hush, Hush, #3) by Becca Fitzpatrick Variant (Variant, #1) by Robison Wells Starcrossed (Starcrossed, #1) by Josephine Angelini Daughter of Smoke and Bone (Daughter of Smoke and Bone, #1) by Laini Taylor Harry Potter and the Order of the Phoenix (Harry Potter, #5) by J.K. Rowling


message 19: by Danni (last edited Dec 13, 2011 08:48AM) (new)

Danni (danninella) Andréa wrote: "^- Helt okej var den, men ingen favorit. Har läst lite för många av det här slagets böcker plus att karaktärerna irriterade mig.

Jag kan halla med om att huvudkaraktaren inte var sarskilt trevlig till att borja med. Sarskilt hur hon behandlade sin lillasyster. Men hon blir battre och battre.

Jag ar ocksa halvvags igenom Daughter of smoke and bone. Jag alskar Laini Taylor's Dreamdark bocker. Den har ar ocksa bra hittills, men jag vill ju att forfattaren ska jobba pa Dreamdark-bockerna sa att nummer 3 kan komma ut nagon gang snart :)

(ursakta avsaknaden av prickar. Amerikanskt tangentbord :) )


message 20: by Kal (new)

Kal Ström (kalstrom) | 30 comments Är det någon som har tips på bra ställen att köpa E-böcker och/eller ljudböcker på svenska?

Det finns bara en stor distributör av svenska e-böcker i Sverige och det är elib. De har allt som finns utgivet via större förlag. De länkar även till de butiker där man kan köpa böckerna (och för all del där man kan låna från bibliotek).

Jag tror inte de har alla ljudböcker, men de flesta som finns för nedladdning.


message 21: by Niklas (new)

Niklas Pivic (pivic) | 96 comments Jag läser Death in the City of Light The Serial Killer of Nazi-Occupied Paris by David King , vilket är en historisk bok om Marcel Petiot, en av de mest okända men samtidigt mest agerande seriemördare under andra världskriget. Läkare, borgmästare, kleptoman, seriemördare och troligtvis psykopat.

Leonardo di Caprio har köpt filmrättigheterna.


message 22: by Rebecka (last edited Dec 15, 2011 01:41PM) (new)

Rebecka (hoppeduponbooks) | 16 comments Jag läser World War Z An Oral History of the Zombie War by Max Brooks som är väldigt bra. Tänkte att man måste passa på att läsa den innan filmen släpps nästa år. :)


message 23: by Niklas (new)

Niklas Pivic (pivic) | 96 comments Kul med Patti Smith! Undrar hur hennes kommande roman blir, hennes första; tydligen ska den bli en deckare.


message 24: by Kristina (new)

Kristina (klonk) | 19 comments Jag läser Sleepwalking Land av Mia Couto.


message 25: by Kal (new)

Kal Ström (kalstrom) | 30 comments Jag läser Mina drömmars stad efter en sån där rekommendation från en kollega som nästan har som motkrav att jag gillar boken. Men det ser ganska bra ut så här långt.


message 26: by Emelie (new)

Emelie | 35 comments Kal wrote: "Jag läser Mina drömmars stad efter en sån där rekommendation från en kollega som nästan har som motkrav att jag gillar boken. Men det ser ganska bra ut så här långt."

Åh, jag älskar den serien! Men så är jag intresserad av Stockholms historia och historia överhuvudtaget. Tycker det är fascinerande att få följa hur staden och levnadssättet utvecklas under den tidsperiod böckerna utspelar sig i.


message 27: by Gudrun (new)

Gudrun (ElizaBe) | 1 comments Jag läser just nu Siri av Lena Einhorn som ju handlar om Strindbergs första hustru. Intressant skildring även av Stockholm i slutet av 1800-talet


message 28: by Kal (new)

Kal Ström (kalstrom) | 30 comments Emelie wrote: "Åh, jag älskar den serien! Men så är jag intresserad av Stockholms historia och historia överhuvudtaget. Tycker det är fascinerande att få följa hur staden och levnadssättet utvecklas under den tidsperiod böckerna utspelar sig i."

Det som gör mig mest nyfiken är perspektivet. Det är bara 150 år sedan. Att vi ändå kommit en bit. Vart vi når på nästa 150 år är föda för tanken. Hur kommer vi se på vårt liv här och nu, i backspegeln.

Kommer fortsätta plocka upp Fogelströms böcker när jag går på antikvariat. Jag gillar den känslan att ha ett projekt när man går dit. Söka och finna. (Även om det nästan är för lätt i det här fallet. Finns oftast ganska många exemplar.) Men det känns fusk att köpa dem i bokhandeln, i just det här fallet.

Nu läser jag fortsättningen på A Clash of Kings, The Tiger's Wife och plockar med några Novellix-noveller.


message 29: by Sanna (new)

Sanna (sannab) | 3 comments Jag har precis läst Guldsot - berättelsen om Röda Korset-bedragaren Johan af Donnier, vilket inte riktigt var någon höjdare. Kommer nu att fortsätta på Spelreglerna som däremot har varit väldigt bra hittills, rekommenderar den varmt! Sen blir även lite fantasy med Queen Of Sorcery


message 30: by Magnus (new)

Magnus (trumper) | 2 comments Det verkar vimla av anglofiler här, så jag rekommenderar gärna boken jag håller på med just nu, How To Be a Woman av Caitlin Moran. Times-kolumnist som skriver självbiografiskt om högt och lågt, från hat mot höga klackar till miraklet med barn. ”40 procent självbiografi, 40 procent utmärkt stand up-monolog och 20 procent modern handbok i feminism”, sammanfattar Andres Lokko den här boken, men glömde 50 procent jävligt rolig.


message 31: by Niklas (last edited Jan 17, 2012 11:24PM) (new)

Niklas Pivic (pivic) | 96 comments Jag läser just nu Marilyn Monroes bok "Fragment" i svensköversättning genom Norstedts, Neil Gaimans "The Annotated Sandman, vol. 1" och Jeffrey Eugenides "The Marriage Plot".

Tre väldigt olika böcker, även om Eugenides och Monroes världar kolliderar cirka USA och 1950-talet. Monroes poesi och dagboksanteckningar är hittills väldigt intressanta, och bli inte rädd för att den långa introduktionen - det finns en kortare också, som är bra - till boken är helt värdelös.

Gaimans "Annotated Sandman" är de första 20 numren av tidningarna, antecknade av Leslie S. Klinger, som har gjort de fantastiska anteckningar som medföljde "The Annotated Sherlock Holmes", alla tre volymerna alltså. Hittills riktigt bra.


message 32: by Nicklas (new)

Nicklas | 2 comments Läser just nu Red Seas Under Red Skies. Andra boken i serien Gentleman Bastards. Första var riktigt bra. Lite Oceans 11 tema i fantasyvärld. Dvs den är lite mer blodig :D
Lättläst underhållning för min del just nu alltså.


message 33: by Sanna (new)

Sanna (sannab) | 3 comments Magnus wrote: "Det verkar vimla av anglofiler här, så jag rekommenderar gärna boken jag håller på med just nu, How To Be a Woman av Caitlin Moran. Times-kolumnist som skriver själv..."

Caitlin Moran är verkligen fantastisk! Läste How to be a Woman i somras och skrattade minst lika mycket som jag funderade kring det hon tog upp. Mycket bra!


message 34: by Emma (new)

Emma | 1 comments Jag håller på läser just nu Pride and Prejudice and Zombies .. illustrationerna är fantastiska, haha.


message 35: by Marran (new)

Marran | 25 comments oj inte så mkt action i gruppen...men jag har nyss läst ut Anna and the french kiss av Stephanie Perkins och funderar på att börja på beliving the lie av Elizabeth George


message 36: by Nicklas (new)

Nicklas | 2 comments Själv har jag läst ut Red Seas Under Red Skies (Gentleman Bastard, #2) by Scott Lynch och även läst ut Ready Player One by Ernest Cline som varmt rekommenderas. Speciellt om man gillade Otherland serien av Tad Williams. Många likheter om i bara en bok.
Har nu påbörjat Reamde by Neal Stephenson som verkar ha lite samma tema.


message 37: by Kal (new)

Kal Ström (kalstrom) | 30 comments Jag känner att jag har alldeles för lite tid, för jag vill börja på minst tre böcker (och ändå fortsätta läsa The Marriage Plot som jag bara är i början på.)

Jag vill börja läsa The Art of Fielding, Blod Eld Död - En svensk metalhistoria och Miles Davis självbiografi Miles. Typ nu på en gång. Men efter The Marriage Plot. I-land.


message 38: by Danni (new)

Danni (danninella) Jag är nyfiken på The Marriage Plot. Jag tyckte att Middlesex var fantastiskt bra, men har hört att The Marriage plot inte är så bra...


message 39: by Kal (last edited Feb 08, 2012 08:45AM) (new)

Kal Ström (kalstrom) | 30 comments Hittills gillar jag den. En sån där bok som känns bra efter två sidor. (Har läst en fjärdedel nu. Vet inte riktigt var den ska, men jag gillar det fortfarande.)

(Protagonisten läser litteraturvetenskap i början. Jag vill läsa alla böcker de pratar om i en av delkurserna. Det är en sjukdom, jag vet.)


message 40: by Niklas (new)

Niklas Pivic (pivic) | 96 comments Jag gillar att den är så välskriven. Eugenides nämner sina oändliga iterationer i det senaste numret av "The Paris Review", riktigt intressant. För övrigt finns den tidningen i e-format sedan några månader, och är värd vartenda öre. Likaså samlingen med intervjuer, en av de bästa samlingar jag någonsin har läst, alla kategorier.


message 41: by Marran (new)

Marran | 25 comments jag funderar på denna..nån som läst?

description

A poignant and inspirational love story set in Burma, The Art of Hearing Heartbeats spans the decades between the 1950s and the present.

When a successful New York lawyer suddenly disappears without a trace, neither his wife nor his daughter Julia has any idea where he might be…until they find a love letter he wrote many years ago, to a Burmese woman they have never heard of. Intent on solving the mystery and coming to terms with her father’s past, Julia decides to travel to the village where the woman lived. There she uncovers a tale of unimaginable hardship, resilience, and passion that will reaffirm the reader’s belief in the power of love to move mountains.


message 42: by Ann-Marie (new)

Ann-Marie (amsjob) Jag har precis avslutat Veronica Roths Divergent. Divergent

Spana in min review!


message 43: by Amanda (new)

Amanda (magicae) Just nu läser jag Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva och jag försöker även lista ut hur This is Not Tom kan räknas som en bok. I would be lying om jag sade att inga tårar har fällts under den resan. Jag förstår ingenting...


message 44: by Marran (new)

Marran | 25 comments jag har nyss läst ut Wake av Abria Mattina

description

Eighteen isn’t too young to run your life into the ground, but it’s not too old to fix it, either. The desire for change drives Willa Kirk from St. John’s, Newfoundland back to hometown of Smiths Falls, Ontario, away from her mistakes and the place where her sister died. She’s looking for a place to settle and rebuild, but Jem Harper just wants to get out of town, back to the life he knew before cancer. By letting the tragedies in their lives define them, they are both dying a little more every day. Welcome to the wake


message 45: by Emily (new)

Emily Jag har precis läst ut The Taker av Alma Katsu. Recension kan läsas här: http://emilysbokprat.blogspot.com/201...
Nu tänkte jag läsa Gail Carriger´s Soulless :)


message 46: by Ann-Marie (new)

Ann-Marie (amsjob) Marran wrote: "jag funderar på denna..nån som läst?A poignant and inspirational love story set in Burma, The Art of Hearing Heartbeats spans the decades between the 1950s and the present.

When a successful ..."


Jag hörde om den på BOTNS. Jag har för mig att det var Ann Kingman som var alldeles lyrisk över den. Den står i min skaläsahylla...


message 47: by Yrsa (new)

Yrsa (thefaeryqueen) | 4 comments Jag läser just nu H.C. Andersens sagor :D
De är faktiskt mycket bra, folk säger att de är barnböcker, det håller jag inte med om, de är skräckhistorier de flesta av dem!


message 48: by Yrsa (last edited May 02, 2012 12:13PM) (new)

Yrsa (thefaeryqueen) | 4 comments Tess Av D'Urberville <-Läste precis ut den


A Great and Terrible Beauty <-Roman projekt i engelska


message 49: by Fia (new)

Fia (fiaskapar) | 2 comments Just nu läser jag Grisfesten av Leif GW Persson. Det är den första boken som jag läser av författaren och så här långt (en tredjedel) måste jag säga att jag älskar den! Han skriver precis så som han pratar! Det är många utläggningar och det gäller att vara alert!


message 50: by Camilla (new)

Camilla | 1 comments den tappre soldaten svejks äventyr. skojig!


« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 18 19
back to top