Sweden discussion

268 views
Bokcirklar > Bokcirkel i Göteborg

Comments Showing 1-20 of 20 (20 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Kristina (new)

Kristina (klonk) | 19 comments Jag har nu i höst varit med och startat upp en bokcirkel här i Göteborg, där vi gemensamt väljer en bok som vi sedan träffas och pratar om. Det har varit tre väldigt trevliga träffar, men väldigt dåligt med folk som dykt upp. Därför undrar jag om det är någon här, som också bor i Göteborgsområdet, som är sugen på att gå med i en bokcirkel?

Hittills har vi setts ungefär en gång i månaden, var fjärde eller femte vecka, och det har varit väldigt trevligt. Vi ska träffas i dag och då välja ny bok, så om någon vill vara med så kommer ni ha gott om tid att läsa månadens bok. Svara gärna i denna tråd om ni är intresserade eller har frågor!


message 2: by Stefan (new)

Stefan | 27 comments Nog skulle jag kunna tänka mig en bokcirkel. Om det är böcker som intresserar, fast det gäller väl alla. Det är ju alltid lättare att prata om böcker man avskyr eller gillar än de man står helt kall inför. Och så är jag ju Göteborgare.


message 3: by Rebecka (new)

Rebecka (hoppeduponbooks) | 16 comments Jag är också Gbg:are och kan tänka mig att vara med.


message 4: by Aziz-kaan (new)

Aziz-kaan Dönmez | 1 comments Hejsan!

Jag bor också i Göteborg och tycker att det låter väldigt intressant med en bokcirkel. Vad är det för typ av böcker som ni brukar läsa?

Hör gärna av er!

Med vänliga hälsningar,

A


message 5: by Rebecka (new)

Rebecka (hoppeduponbooks) | 16 comments Nån av er som varit här? De verkar ha bokcirklar också (med tanke på att Kristina inte har svarat på jättelänge) http://pocketmedmera.se/


message 6: by Stefan (new)

Stefan | 27 comments Rebecka wrote: "Nån av er som varit här? De verkar ha bokcirklar också (med tanke på att Kristina inte har svarat på jättelänge) http://pocketmedmera.se/"

Trevligt ställe. Mer personligt än de stora bokvaruhusen.


message 7: by Kal (new)

Kal Ström (kalstrom) | 30 comments Ni är ju tre. Hitta två eller tre till så har ni ju en cirkel i Göteborg.


message 8: by Kristina (new)

Kristina (klonk) | 19 comments Hej, ursäkta att jag inte svarade mer.
Folk började komma och vi är just nu fem som är med i cirkeln och jag tror vi tycker det är ganska lagom. Jag kan höra med de andra om de tycker att vi ska vara fler, så att jag är säker. Jag hör av mig när jag vet.

Vi läste precis "Den stulna romanen" av Nawal El Saadawi och ska precis börja läsa Ernest Hemingways "Den gamle och havet".


message 9: by Kristina (new)

Kristina (klonk) | 19 comments Jag har ett tips! Vi, jag och en person till, håller på att starta en Jane Austen-bokcirkel, och eftersom det bara är vi två hittills så skulle det vara roligt om någon mer ville hänga på. Vi har inte börjat läsa vår första bok än, så då kan man vara med från början. Är det någon som är intresserad?


message 10: by Maria (new)

Maria | 1 comments Jag skulle väldigt gärna vara med! Ser att det är en ganska gammal tråd men hoppas att ni har fått igång cirkeln och att jag får vara med, det vore otroligt trevligt.
// Maria


message 11: by Julia (new)

Julia Hjertenstein (julia_hjertenstein) | 3 comments är denna grupp fortfarande aktiv?
jag är från och bor i Göteborg, älskar att läsa och har länge velat vara med i en bokcirkel!
hör av er om ni är intresserade.
MVH Julia


message 12: by Stefan (new)

Stefan | 27 comments Om några fortfarande är kvar i stan i juli är jag gärna med i någon cirkel. Nu har vi tre hyfsat nya cirkelönskningar, så kanske det funkar?


message 13: by Rebecka (new)

Rebecka (hoppeduponbooks) | 16 comments Jag är fortfarande på :)


message 14: by [deleted user] (new)

Hej! Jag är gärna med om det finns plats? Var och när träffas ni?


message 15: by Erika (new)

Erika | 1 comments Hej, jag bor i Göteborg och skulle gärna vara med i en bokcirkel om det finns någon eller om det skulle startas en ny :) MVH Erika


message 16: by Davið (new)

Davið (paxalexander) | 1 comments Hej hej, jag är intresserad av en bokcirkel, kommer en ny startas relativt snart?


message 17: by Kristina (new)

Kristina (klonk) | 19 comments Hej! På grund av att några av våra medlemmar har flyttat den senaste tiden, så är vi just nu en bokcirkel på tre tjejer just nu, och vi är överens om att en till skulle vara roligt. Så om någon är intresserad av att vara med så kan ni gärna skicka ett meddelande till mig, så kan vi prata om det! Hoppas att ni hör av er!


message 18: by Charles. (new)

Charles. S | 2 comments Jag är eventuellt intresserad av att gå med i en bokcirkel, fast det beror egentligen helt på själva cirkeln. Jag respekterar alla former av bokcirklar men jag är inte speciellt intresserad av en cirkel där jag är den enda som har läst boken när allt kommer till kritan.
Sen har man självklart lite idéer angående vad som är lämpligt att läsa...


message 19: by Kristina (new)

Kristina (klonk) | 19 comments Vad för slags böcker tycker du är lämpligt att läsa, Charles?


message 20: by Charles. (new)

Charles. S | 2 comments Kristina wrote: "Vad för slags böcker tycker du är lämpligt att läsa, Charles?"

Jag vill på inget sätt nedvärdera eller kränka någons litterära intressen men jag tycker inte att deckare, fantasy eller sci-fi är speciellt intressant. Annars hade jag tyckt det var skulle vara roligt och ha någon variation mellan relativt nya verk och gamla klassiker utan att förlita sig på nån gammal gubb-litteratur -jag är tröt på hemingway, host,host. Sen hade det varit kul att få lite nya boktips.


back to top