Goodreads Malaysia discussion

54 views
Budaya Membaca > Erotis atau Lucah

Comments Showing 1-4 of 4 (4 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by [deleted user] (new)

Tajuk yang mungkin sedikit provokasi.

Usai membaca Cekik, Orang Macam Kita dan Tropic of Cancer, saya terfikir apa beda antara erotis dan lucah. Tak kisah lah apa Umbero Eco cakap. Saya mahu tahu pandangan yang sudi berkongsi.

Lina Sepora saya tak pernah baca, ada sesiapa pernah baca?

Sekadar bertukar fikiran.


message 2: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
Ikut suka hati. Erotis pada seseorang, lucah pada yg lain dan sebaliknya.


message 3: by Kataklicik (new)

Kataklicik | 714 comments My school warden masa sekolah asrama dulu would censor those 'mild' Mills and Boons books. Laaa ni i think it's mild lah. Masa tu (early teenage years) lagi di kata toksah baca, lagi tu (by direct inference) kami pikir buku sebegitu erotis and/or lucah. And lagiiiiii la buku-buku tu jadi terhangat di pasaran! Teeheehee


message 4: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
Exactly! Lagi di-ban, lagi org nak baca. Warden tu ada baca ke tak M&B tu atau dia ambik keputusan berdasarkan gambar di kulit depan?


back to top