Danske Læsere / Danmark discussion

154 views
Bøger > At læse flere bøger på én gang

Comments Showing 1-25 of 25 (25 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tanja (last edited Jul 05, 2011 05:22AM) (new)

Tanja (cakecrazy) Hej alle

Jeg har netop fundet denne fantastiske side (har hidtil brugt Visual Bookshelf på FB) og denne gruppe.

Jeg sad og læste i tråden "Hvad læser I lige nu" og kan se, at mange af jer læser flere bøger på én gang. Hvordan pokker kan I holde styr på så mange personer og handlinger? Jeg kan godt selv læse to ad gangen, hvis den ene er skønlitteratur og den anden er faglitteratur, men ellers får jeg blandet det hele sammen :o(

Er der i øvrigt nogen, der kan fortælle mig hvad forkortelsen YA står for? Er stødt på den nogle gange nu :o)

Mange hilsner fra Tanja


message 2: by Camilla (new)

Camilla (millaz) | 130 comments Hej Tanja.. Velkommen til GR.. jep, helt sikkert en fantastisk side..

Jeg forstår personligt heller ikke, hvordan nogle kan læse mere end én bog af gangen.. Det ville jeg slet ikke kunne overskue, tror jeg.. Men har nu aldrig prøvet.. hehe

Og YA står for 'Young Adult' som er bøger for "unge mennesker" så som Harry Pothead og Twilight.. :)


message 3: by Tanja (new)

Tanja (cakecrazy) Aha, mange tak :o)


message 4: by Saranda (new)

Saranda (sarulle) | 74 comments Hey Tanja.. .velkommen til ;)
jaeh GR er en helt fantastisk side, har brugt den utrolig meget siden jeg fandt den.. man får en masse inspiration ;)
jeg læser kun flere bøger samtidig, når jeg kører lidt træt i en bog, så læser jeg en anden, så det kommer lidt an på humøret :D


message 5: by Troels (new)

Troels | 101 comments Hej
Jeg er personligt ikke helt så glad for at læse flere bøger af gangen, mest fordi at der lige går en side eller to ingen jeg kan huske det hele igen... Men når det er sådan at jeg skal læse en bog i skolen kan jeg godt læse to bøger samtidig, og det er dag også sket at jeg har læst længere historier ved siden af den bog jeg er i gang med.


message 6: by Maria (new)

Maria Elmvang (kiwiria) | 260 comments Hehe - jeg læser typisk en 4-6 bøger af gangen, for dels har jeg bøger til forskellige lejligheder, dels kan jeg godt lide afvekslingen. Som regel er det ikke noget problem at holde dem adskilt fra hinanden.

I øjeblikket er jeg aktivt i gang med 7 bøger:
1) En bog til hjemmelæsning.
2) En bog til når jeg pendler til/fra arbejde med bus/tog.
3) En lydbog til når jeg pendler til/fra arbejde på cykel.
4) En andagtsbog.
5) En e-book på min iPad til når jeg har glemt bog 2.
6) En e-book på min mobil til når jeg har glemt bog 5.
7) En essay-samling til toilettet ;-)


message 7: by Nanna -DD- (last edited Jul 06, 2011 04:26AM) (new)

Nanna -DD- | 204 comments jeg har maks gang i tre bøger samtidig. Synes ofte at jeg bliver suget så meget ind i den bog jeg læser, at det falder mig nemt at skille bøgerne fra hinanden. Men ofte hvis jeg læser to bøger af gangen, så er det gerne to forskellige genre, så man kan tilpasse det lidt efter, hvad man har lyst til at læse. :) Har man for eksempel gang i en længere serie, kan det være meget rart med et afbræk, så man ikke kører sur i den, selvom man stadig er fanget af serien. :)
Ellers kan en anden grund til at jeg læser flere bøger af gangen være, at jeg har svært ved at gennemføre at læse en bog færdig (kan ikke lade være med at læse en bog færdig, hvis jeg er startet på den).
En tredje grund kan være at den ene bog jeg læser er en e-bog jeg læser på computeren. Og så er det rart at have gang i en 'rigtig' bog også, som man kan læse i f.eks. Toget :)


message 8: by Louise (last edited Jul 08, 2011 01:34PM) (new)

Louise Hej Tanja :-)

Jeg hører også til dem der læser 3-6 bøger ad gangen.
Dels hører jeg som regel en lydbog i bilen til og fra arbejde, dels kan jeg godt lide at læse noget forskelligt (det gør det også nemmere at adskille dem fra hinanden :-)
Som regel en lidt "tungere/litterær" bog (ikke godt lige inden sengetid), noget fantasy, noget novelle-værk, næste måneds læseklubbog, chick-lit, en grafisk roman og et eller andet nyt jeg ikke kunne vente med at begynde på...


message 9: by Nanna (new)

Nanna  | 281 comments Jeg hører til dem, som kun læser en bog ad gangen :) De eneste gange, hvor jeg læser to bøger er, hvis vi skal læse en bog i skolen :)


message 10: by Rose (new)

Rose (roseanswers) Jeg tror det er en øvelse, det med at læse flere bøger på én gang. Det kan jeg sagtens, har faktisk engang læst op til 5 bøger på én gang.
Man skal ligesom bare rydde lidt af sin hjernekapacitet til hver bog, så let er det :)


message 11: by Nicole (new)

Nicole (nicolelund) Jeg læser normalt kun 1 bog ad gangen (Og så de bøger jeg får for i skolen). Men nu er jeg faktisk begyndt at læse på engelsk så jeg læser både en engelsk og en dansk bog på samme tid :)


message 12: by Irene (new)

Irene (raenne) | 514 comments Mod
Jeg kan slet ikke klare så mange på en gang, er alt for nysgerrig og vil som regel bare være færdig! Haha :)
Men hører som regel en lydbog ved siden af det jeg læser..


message 13: by Astrid (new)

Astrid (weasleylover) | 13 comments Jeg læser flere bøger på en gang, og det har jeg gjort lige siden jeg fandt ud af at jeg personligt ikke syntes at det er svært. Jeg plejer at læse 1-3 bøger på en gang :)


message 14: by RB, Madame Mod (new)

RB (rblindberg) | 1272 comments Mod
Kiwiria wrote: "Hehe - jeg læser typisk en 4-6 bøger af gangen, for dels har jeg bøger til forskellige lejligheder, dels kan jeg godt lide afvekslingen. Som regel er det ikke noget problem at holde dem adskilt fra..."

Hvordan læser du bogen når du pendler på cykel? :-)


message 15: by Maria (new)

Maria Elmvang (kiwiria) | 260 comments Lydbog ;-)


message 16: by Birgit (new)

Birgit Alsinger | 9 comments Jeg læser 0gså 3-4 stykker ad gangen, en i bilen, en på Ipod, en papirbog, "læser" når jeg går med hunden, løber, laver mad, rydder op, ordner vasketøj, stryger og så videre. Betyder at jeg får læst meget mere end tidligere. Det er vildt fedt, og de kedelige opgaver går meget nemmere : )


message 17: by RB, Madame Mod (new)

RB (rblindberg) | 1272 comments Mod
Kiwiria wrote: "Lydbog ;-)"

haha se, det burde jeg ku' ha' fortalt mig selv! :-)


message 18: by Emily (new)

Emily Jeg er en af dem, som gerne læser flere bøger på en gang. Eller, gerne og gerne, jeg ville egentligt gerne bare kunne holde mig til en bog, og så blive ved den hele tiden, men problemet er lidt, at så har jeg lyst til at læse en speciel bog, og pludselig har jeg lyst til, at læse en anden bog, og så en tredje, og i sidste ende løber det bare op og bliver til mange. Jeg har dog aldrig fundet det svært, at holde styr på hverken personer eller handlinger.


message 19: by Nikoline (new)

Nikoline (annenikoline) Hej!
Jeg tror det er meget forskelligt fra eprson til person hvordan man holde af at læse. Lige som mange andre herinde er jeg en af dem, der kan læse flere bøger på én gang, fordi jeg læser dem hurtigt, og derfor ikke tåber tråden i forhold til personer, handling m.m. Faktisk ville jeg gerne, at jeg kun læste én bog ad gangen, men sådan fungere jeg desværre ikke.

Ligesom Kiwiria har jeg flere bøger til at ligge rundt omkring eller som jeg tager med mig hele tiden. Fx går jeg ikke til familiefester, på biblioteket, ud at handle eller lignende uden at have en bog på mig. For det meste er det Harry Potter.


message 20: by Jacob (new)

Jacob Senholt (jacobsenholt) | 9 comments Jeg læser som regel kun én fiktions-bog ad gangen, medmindre det er en virkelig tung sag, hvor jeg har brug for lidt afveksling. Læser jeg en på engelsk kan jeg godt vælge at supplere med en lettere på dansk.

Af faglitteratur kan jeg godt have gang i en håndfuld af gangen, men lige nu er mit mål at komme ned på maks 2-3 stykker, i stedet for 7 som jeg har nu :)


message 21: by Ella (new)

Ella (katrionat) | 2 comments Jeg er aktivt igang med 2 bøger :)
En som jeg bare læser i til hverdag og en som jeg læser i om aftenen inden jeg falder i søvn ;D


message 22: by Mia (new)

Mia Clausen (tulipanbusk) | 45 comments Jeg har for det meste gang i 2 bøger ad gangen. En som jeg læser i når jeg har tid / inden jeg skal sove, samt en jeg læser når jeg cykler på vores motionscykel. Har fundet ud af at det fungerer godt at cykle, mens man læser en mere let og hyggelig bog.

Hvis jeg har gang i en større bog (typisk længere klassiker eller en større samling værker fra en forfatter), har jeg dog også som oftest en mere let bog ved siden af. Ellers kan jeg godt køre lidt træt i læsningen.


message 23: by Ann-sofie (new)

Ann-sofie  (ann-sofie) | 9 comments Jeg læser kun en bog ad gangen.. Hvis jeg prøver at læse to bøger på en gang, bliver det altid til en. Fordi jeg vælger at læse den anden bog færdig inden jeg læser den første bog færdig :)


message 24: by Anita Reads (last edited Feb 21, 2015 12:50AM) (new)

Anita Reads | 63 comments Jeg læser tit flere på en gang. Nogen gange er det som nogle af jer andre har sagt, fordi man er kørt fast i en bog eller man har nået et punkt hvor man bare har brug for en pause fra den. Det fik jeg blandt andet da jeg læste Et Storm af Sværd. Bestemt ikke fordi den var dårlig eller noget, men nærmere fordi der skete så mange ting at jeg lige var nødt til at tage en puster over til noget mere afslappende. Ellers er det som regel fordi jeg lytter til en audio bog, når jeg tager til og fra arbejde, engang imellem på arbejde - afhængig af de opgaver jeg har, når jeg laver husholdningspligter. Så læser jeg som regel en anden bog når jeg har tid og inden jeg går i seng.

Derfor er det for det meste kun 2 bøger jeg reelt læser på, på en gang. Jeg har ikke problemmer med at adskille handlingerne. Som regel er bøgerne meget forskellige.


message 25: by Daisy (new)

Daisy (shandrill) | 15 comments Jeg har altid læst flere bøger af gangen, det er en af tingene jeg elsker ved e-bøger, de husker hvor man er kommet til.
Tidligere skulle jeg altid bladre lidt frem og tilbage før jeg fandt stedet, jeg var nået til, især hvis der var gået længere tid (har aldrig brugt bogmærker eller andet).


back to top