Danske Læsere / Danmark discussion

260 views
En sucker efter flotte forsider ;-)

Comments (showing 1-47 of 47) (47 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Jucchan (new)

Jucchan Jeg er, og har altid været, en totalt sucker for de dejligt smukke forsider - hvilket jeg beskylder min store interesse for kunst for xD. Men jeg har kun ladet mig narre én gang, for, som nok mange andre, er bagside-teksten en utroligt vigtig ting for mig. Jeg kan godt finde en bog jeg synes er fantastisk flot, og så finde ud af at det er en super chick-flick eller sådan noget - hvilket jeg ikke just er en stor fan af xD - og så dropper jeg den hvis den ikke lyder spændende. Men den ene gang jeg er blevet snydt, var med The Host (The Host, #1) by Stephenie Meyer af Stephenie Meyer - En bog med en flot forside, og en spændende bagside tekst. Fik dog på trods af mange stop læst bogen igennem, og den var bare langt fra så god, som plottet havde potentiale til at blive - desværre >.< ..


message 2: by Rebecca (new)

Rebecca (rebeccamvj) Jeg ELSKER forsiderne til Wicked Lovely-serien af Melissa Marr. De er virkelig smukke....men indholdet i bog 2 og 3 er noget værre hø :P


message 3: by Louise (last edited Apr 21, 2011 12:32PM) (new)

Louise Jeg har købt nogle rigtig smukke bøger, som også var gode, så det behøver på ingen måde at hænge sammen, men man er nok mere tilbøjelig til at købe noget, man ellers havde ladet stå, hvis den er rigtig flot.

"Poesibog" af Naja Maria Aidt - i lilla lærred - er både fysisk smuk og god læsning, det samme gælder Flappers and Philosophers The Collected Short Stories of F. Scott Fitzgerald (Penguin Hardback Classics) by F. Scott Fitzgerald.

Til gengæld blev jeg skuffet over The Helmet of Horror The Myth of Theseus and the Minotaur (Canongate Myth) by Victor Pelevin og The Good Man Jesus and the Scoundrel Christ by Philip Pullman.

Jeg købte denne The Rose Labyrinth by Titania Hardie pga. den meget meget flotte indbinding, men er lidt spændt på om den er læsværdig, da den har fået ret dårlige anmeldelser.

Peter, så burde du tjekke dette site http://www.subterraneanpress.com/ de specialiserer sig i ultra lækre - og desværre også dyre - bogudgaver.


message 4: by Anne-Marie (new)

Anne-Marie Mathiesen (Anmar) Jeg må nok indrømme, at jeg også tit bedømmer bøger på deres forsider. Man kan næsten ikke lade være. Hvis den er faverig eller smart, så tager man den jo ned fra hylden og kigger på den.
Jeg kan godt lide forsiderne på The September Sisters by Jillian Cantor og Poison Study (Study, #1) by Maria V. Snyder/ Poison Study (Study, #1) by Maria V. Snyder, Unwind (Unwind, #1) by Neal Shusterman.
Mange af mine bøger er UK editions af amerikanske bøger, og jeg oplever desværre, at det originale cover ofte er pænest.


message 5: by Nikoline (last edited Apr 21, 2011 01:13PM) (new)

Nikoline (annenikoline) Anne-Marie wrote: "Jeg må nok indrømme, at jeg også tit bedømmer bøger på deres forsider. Man kan næsten ikke lade være. Hvis den er faverig eller smart, så tager man den jo ned fra hylden og kigger på den.
Jeg kan..."


Det sidste kender jeg godt til. Tag nu GONE af Micharl Grant. Forsiderne, de amerikanske, er super, super flotte,description og så er der de britiske. description


message 6: by Anne-Marie (new)

Anne-Marie Mathiesen (Anmar) @Anne Nikoline:
Den britiske er ikke for køn. Den ville jeg nok ikke kigge på, hvis jeg så den i en boghandel. Men den amerikanske ville jeg nok tage ned fra hylden og læse på bagsiden.


message 7: by Jucchan (last edited Apr 21, 2011 01:25PM) (new)

Jucchan @Anne Nikoline;
Jeg tror ikke jeg ville kigge på nogle af dem faktisk xD Hælder mere til forsider, som f.eks.;
The Night Watch (Watch, #1) by Sergei Lukyanenko Clockwork Angel (The Infernal Devices, #1) by Cassandra Clare City of Bones (The Mortal Instruments, #1) by Cassandra Clare Cirque Du Freak (The Saga of Darren Shan, #1) by Darren Shan Awakened (House of Night Series #8) by P.C. Cast etc. etc. xD


message 8: by Louise (last edited Apr 21, 2011 03:38PM) (new)

Louise Her Folio Society
kan man også få nogle rigtig flotte eksemplarer


message 9: by Peter (new)

Peter Henrichsen (peter_dk) Rebecca wrote: "Jeg ELSKER forsiderne til Wicked Lovely-serien af Melissa Marr. De er virkelig smukke....men indholdet i bog 2 og 3 er noget værre hø :P"

Ha ha, og den har vi stående som "ledig serie". Den skal vi da have slettet så, Rebecca :)


message 10: by Nanna -DD- (last edited Apr 22, 2011 03:06AM) (new)

Nanna -DD- | 204 comments Haha, kender det alt for godt. Har også af og til haft nogle impulskøb, fordi et cover stod på hylde og skreg efter mig (selvom jeg normalt køber billigere på nettet hos adlibris). Men må tilstå at jeg oftere er blevet snydt den anden vej rundt. Hvor jeg har læst beskrivelsen af en bog som fangede mig, men at jeg så har valgt den fra, fordi coveret ikke sagde mig noget (eller at det var for cheesy). Men hvor jeg så senere hen (som regel pga. gruppepres) har læst den alligevel, og er blevet meget positivt overrasket. Går også ud fra at det er nemmere at det er nemmere at imødekomme ens forventninger, når de allerede er i bund ;P

Bliver også nød til at indrømme, selvom det lyder virkelig overfladisk :S, at jeg også nogle gange vælger at betale lidt ekstra for en bog, for at få det cover jeg synes edst om, hvis det nu f.eks. har flere forskellige udgaver.


message 11: by Peter (new)

Peter Henrichsen (peter_dk) Nanna wrote: "Haha, kender det alt for godt. Har også af og til haft nogle impulskøb, fordi et cover stod på hylde og skreg efter mig (selvom jeg normalt køber billigere på nettet hos adlibris). Men må tilstå a..."

Ha ha, hvor skægt observeret, Nanna: "at være snydt den anden vej!" Ha ha, for det er jeg nemlig også. Hvis en forside er grim, så gider jeg ikke låne den på biblio. KUN hvis den VIRKELIG er blevet anbefalet, he he :D


message 12: by Nanna -DD- (new)

Nanna -DD- | 204 comments lige præcis ;P længe leve overfladiske læsere der dømmer bøgerne på deres covere ;P Eij, nu bliver jeg nød til at gå ud og lave et eller andet sødt og intelligent, ellers bliver det da helt en bimbo holdning det her ;D (advarsel tømmermændshumor!)


message 13: by Nanna :D (new)

Nanna :D | 281 comments Jeg dømmer altid en bog på coveret.. Ved godt, at det ikke er smart, men hvis forsiden ikke ser flot ud, jaé så siger den mig ikke rigtig noget :D Jeg vil så også sige, at jeg altid læser bagsiden, hvis den så ikke lyder god, bliver jeg ked af det, fordi den var jo så flot :D
Meen... Jeg er også nogle gange taget mig selv i, at bøger, der er helt sorte og titlen bare står, de kan også nogle gange vække min opmærksomhed :D


message 14: by Nanna -DD- (new)

Nanna -DD- | 204 comments det er jo egentligt en problematik når man vælger at dømme ud fra coveret, for ofte har forfatteren jo intet at skulle have sagt, når forlaget vælger et cover.


message 15: by Nanna :D (new)

Nanna :D | 281 comments Nanna wrote: "det er jo egentligt en problematik når man vælger at dømme ud fra coveret, for ofte har forfatteren jo intet at skulle have sagt, når forlaget vælger et cover."

Det er rigtig, hvilket jeg synes er utrolig underligt.. For hvorfor må forfatteren ikke selv vælge? Det synes jeg virkelig ikke er okay :)


message 16: by Nanna -DD- (last edited Apr 22, 2011 10:05AM) (new)

Nanna -DD- | 204 comments helt enig, det er vel dem der har en fornemmelse af hvad der symbolisere bogen bedst. De burde i det mindste samarbejde om coveret, men går ud fra at det kun de helt store anerkendte forfattere der får lov til det ?


message 17: by Jucchan (new)

Jucchan Nanna wrote: "det er jo egentligt en problematik når man vælger at dømme ud fra coveret, for ofte har forfatteren jo intet at skulle have sagt, når forlaget vælger et cover."

Det kommer dybt an på hvilken slags bog, der er tale om :). Fantasy-forfattere har ofte indflydelse på deres bøgers cover - men det skal selvfølgelig snakkes igennem med deres publicist xD
Men min mor har f.eks. udgivet en quiz-bog, hvor hun selv lavede forsiden :)


message 18: by Rebecca (new)

Rebecca (rebeccamvj) Peter wrote: "Rebecca wrote: "Jeg ELSKER forsiderne til Wicked Lovely-serien af Melissa Marr. De er virkelig smukke....men indholdet i bog 2 og 3 er noget værre hø :P"

Ha ha, og den har vi stående som "ledig se..."


Jeg tror ikke, at vi behøver at slette dem - for det er nogle bøger, som folk har meget, meget blandede følelser omkring. Andra kan fx godt lide dem, mens jeg ikke kan. :) Det kan være at den, der får serien, godt kan lide den... who knows?

Jeg ved dog bare, at jeg ikke gider at læse videre - hverken på dansk eller engelsk. :)


message 19: by Rita, Madame Mod (new)

Rita (RitaLB) | 1272 comments Mod
Det er ikke så meget forsider som det er andres omtale der frister mig. Jeg har (desværre) tendens til at lade mig lokke af rosende anmeldelser, selv om jeg godt kan gennemskue genren og vide om bogen er noget for mig eller ej. Jeg tror at det er fordi jeg gerne vil overraskes og opdage et nyt mesterværk! Desværre bliver jeg så tit skuffet. Det kan godt ærgre mig, men så leverer jeg bare bøgerne til den nærmeste 2nd hand forretning så jeg kan få plads til andre bog-bekendskaber...


message 20: by Jon (new)

Jon | 7 comments Er enig i denne diskution, en flot forside burde ikke være afgørende for de bøger man læser. Men står man i en bogbutik så hiver man jo ikke de grimmeste bøger ned man kan finde som det første.

så er der også det aspekt at hvis en bog er flot uden på og samtidigt er en rigtig god bog, så bliver jeg bare en smule gladere.


message 21: by Peter (new)

Peter Henrichsen (peter_dk) Jon wrote: "Men står man i en bogbutik så hiver man jo ikke de grimmeste bøger ned man kan finde som det første.

så..."


He he, hvor er det godt formuleret! :) true.


message 22: by Bridget (new)

Bridget (BridgetStage) | 99 comments Åh, jeg elsker også smukke forsider. En forside kan få mig til at blive interesseret i bogen, men den bør også have en god bagsidetekst, før jeg køber den. Medmindre den er så smuk, at jeg bare må eje den, fordi den simpelthen vil pynte på min hylde.
Jeg tror, at en af mine yndlingscovers er Elemental Reality (Elemental, #1) by Cesya MaRae Cuono, og jeg købte den, men har endnu ikke læst den. Den pynter dog. Meget.
Desværre er der mange dårlige bøger, som gemmer sig bag fantastiske forsider, og mange gode bøger, som gemmer sig bag mindre imponerende forsider.


message 23: by Lasse (new)

Lasse | 199 comments Yes that is a beautiful cover Rhin.


message 24: by Antaeus (new)

Antaeus | 18 comments Jeg elsker også flotte forsider og det jo dem man i første omgang kigger på, så de er vigtige.

Vil man have flotte forsider så gå over i tegneserierne, her finder man de virkelig flotte forsider.


message 25: by Frances (last edited May 23, 2012 03:02PM) (new)

Frances | 60 comments Jeg er helt vild med Penguin forsider:D jeg kigger altid efter efter den lille pingvin i bunden når jeg er i antikvariat. Speciel penguin modern classic har jeg meget svært ved at lade stå hvis jeg ser nogle. Bøgerne er har den der helt specielle grå farve, (eller orange) Jeg er vild med skrifttypen, og billedet af forfatteren på bagsiden, det hele er bare helt perfekt:). Det lyder jo helt skørt. Der er bare et eller andet med Penguin bøger.

Jeg har også en lille drøm om engang at komme til at arbejde ved Penguin som redaktør :D

jeg har forresten også købt mange penguin modern essentials, penguin krus, og en notesblok. Jeg vil rigtig gerne have alle modern classics bøgerne, men der er jo så mange. Jeg vil også gerne have mini modern classics boksen. Nogle gange føler jeg at det er lidt dumt, men når jeg så står men en penguin bog i hånden føles det bare slet ikke dumt:D


message 26: by Antaeus (new)

Antaeus | 18 comments Frances, de der Peguin forsider/bøger hvad der det for nogle? Har du et link til en? fx en med en ekstra flot forside. Det er jo en forside tråd og så kan jeg også følge med i hvad du hentyder til. Det lyder jo spændende. Det er altid lidt fedt når man er fascineret og tiltrukket.

Jeg køber ikke ret mange bøger fordi jeg læser dem typisk kun en gang. Så kan jeg lige så godt låne dem på biblioteket. Køber jeg en bog så er det fordi man kommer til at stå nummer 139 i lånekøen. Dvs. så er det typisk højaktuelle bøger. Andet alternativ er hvis jeg bare må have dem stående, som fx Ringenes Herre.

Jeg har for kun kort tid siden købt alle "Hunger Games" bøgerne og ellers var den sidste bog "Da Vinci Mysteriet". Til gengæld køber jeg mange tegneserier fordi dem læser jeg igen og igen.


message 27: by Frances (new)

Frances | 60 comments her er et link hvor der er mange forsider, http://www.penguinclassics.com.au/mod...
Jeg tror faktisk næsten det er dem alle.

Det er selve designet jeg godt kan lide, farven, skrifttypen og billederne:)


message 28: by Antaeus (last edited May 25, 2012 11:35AM) (new)

Antaeus | 18 comments Tak for linket, Frances.

Forsidebillederne synes jeg ikke udmærker sig, men jeg kan godt lide at de har samme skrift, skrifttypen, mærket, at de virker ens, og nok især det at forfatteren fylder hele bagsiden. En serie af samme slags bøger er dog altid noget særligt. De er dog ikke hvad jeg forstår ved klassisk flotte forsider. Uden jeg dog lige kan komme på nogle med mindre jeg må gå over i tegneserierne. At stå med dem i virkeligheden kan dog ændre noget i forhold til at se dem på billeder.

En anden ting jeg lagde mærke til, det er hvor meget titel og forfatter fylder på forsiden. Det har jeg egentlig ikke lagt mærke til før, men jeg tjekkede nogle andre bøger også og det er ikke unormalt. Men på andre bøger, med en billedforside, der fylder de ikke ret meget. Tjek fx disse Hunger Games udgaver eller denne Harry Potter.

http://i.ebayimg.com/00/s/MzA1WDMxMQ=...

http://retinart.net/wp-content/upload...


message 29: by Troels (new)

Troels | 101 comments Jeg er ikke en sucker for flotte forsider i den forstand, mere for stilfulde forsider. Jeg køber ikke en bog bare fordi forsiden er stilfuld, men jeg kan blive friste til at kigge på bogbeskrivelsen en enkelt gang, og jeg er ofte villig til at give lidt mere hvis der er mulighed for to udgaver at samme bog i hardback. Jeg har fx valgt at købe alle Harry Potter bøgerne i Adult edition, hardback også selvom at jeg havde en enkelt i childhood edition. Jeg syntes at den dustjacket er flot lavet, men samtidig er der noget særligt ved at side og læse i en sort bog, ja jeg piller dustjacket af for at tænke beskytte det.

Eksempler på stilfulde forsider/bøger er efter menig Harry Potter Adult edition, Jan Guillous Arn serie, Pillars of the Earth og mange af forsiderne fra Kaptajn Nemos bibliotek (ikke lige en bog jeg har, men kan stadig lide forsiden og svarer til hvordan forsiderne på mine to udgaver er http://www.dr.dk/troldarkiv/trgrafik/... )


message 30: by Zafia (new)

Zafia | 40 comments Kan jeg li' en flot forside, ja selfv kan jeg det, men når det så er sagt så er det ikke noget jeg går efter.
Jeg har den mening at man skal ikke skue hunden på hårene. Er for øvrigt også blevet snydt begge veje.


message 31: by Frances (last edited May 27, 2012 09:48AM) (new)

Frances | 60 comments Jeg har lige fundet denne hjemmeside, som jeg lige vil dele http://bookcoverarchive.com/

Jeg ved ikke hvor mange der er, men man kan i hvert fald se en del forsider :)


message 32: by Antaeus (last edited May 27, 2012 02:46PM) (new)

Antaeus | 18 comments Frances, så vidt jeg kan se 1351 sider, svarende til lidt over 100.000 covers. Så her burde man kunne finde en del.

Jeg plejer at benytte dette link til forsider (450.000+). Det er fantastisk til tegneserier. Jeg har ikke erfaring med almindelige bøger. Jeg prøvede en søgning på 1) "Harry Potter" 2) Rowling 3) Tolkien. Og her fungerer den.

http://www.coverbrowser.com/


message 33: by Kerian (last edited May 29, 2012 08:15AM) (new)

Kerian | 4 comments Jeg synes ikke at en bog behøver at have en god forside, for at være en god bog :) Men jeg må dog tilstå at jeg bliver mere tiltrukket til en bog med et flot cover. Jeg synes f.eks. at The Host The Host (The Host, #1) by Stephenie Meyer har et flot cover.
Udover dette så synes jeg at Bernard Cornwells serie "The Saxon Stories" har flotte covers.
The Last Kingdom (The Saxon Stories, #1) by Bernard Cornwell


message 34: by Sarah (new)

Sarah (Sarah_Try) | 3 comments I feel you! Jeg er en lige så stor sucker for flotte forsider. Og specielt forsiden på engelske bøger er ofte meeget flottere end de danske, så hvis jeg er i England, kommer jeg altid til at købe tonsvis af bøger.

En jeg dog foretrækker på dansk, er Harry potter serien, der har Per Jørgensen gjort det godt.
At Harry på forsiden ligner Dan Radcliffe (før de castede ham) på en prik er jo rimelig inponerende.

Men Hunger Games? Helt modsat, de danske omslag er da langt fra købsværdige.


message 35: by Just Josie (new)

Just Josie (Josse) Jucchan wrote: "@Anne Nikoline;
Jeg tror ikke jeg ville kigge på nogle af dem faktisk xD Hælder mere til forsider, som f.eks.;
The Night Watch by Sarah Waters Clockwork Angel (The Infernal Devices, #1) by Cassandra ClareCity of Bones (The Mortal Instruments, #1) by Cassandra Clare [boo..."
Jeg elsker bare Cssandra Clare´s bøger. Både forsiden og indholdet;D


message 36: by Irene (new)

Irene (Raenne) | 510 comments Mod
Shine by Lauren Myracle Rosie by Mariam Maarouf Crewel (Crewel World, #1) by Gennifer Albin Everlasting (Everlasting, #1) by Angie Frazier synes jeg er fire rigtig flotter bøger.


message 37: by Josephine (new)

Josephine Hansen (oldefargnu) | 7 comments Jeg må indrømme, at jeg også ofte dømmer bogen på omslaget.. Derfor er jeg faldet for The Map of Time, som jeg netop har købt!


message 38: by Maria (last edited Dec 29, 2012 05:30AM) (new)

Maria | 22 comments Jeg er faktisk lidt vild med det enkle men meget symbolske cover af 'The Bookthief'. Den var nok grunden til at jeg læste bogen, og har i den grad ikke fortrudt det. ;)
The Book Thief by Markus Zusak


message 39: by Lasse (new)

Lasse | 199 comments Maria wrote: "Jeg er faktisk lidt vild med det enkle med meget symbolske cover af 'The Bookthief'. Den var nok grunden til at jeg læste bogen, og har i den grad ikke fortrudt det. ;)
[bookcover:The Book Thief|89..."


Det er helt bestemt en god bog.


message 40: by Antaeus (last edited Sep 26, 2012 01:24PM) (new)

Antaeus | 18 comments På en tegneserie website der gik vi så meget op i forsider, at vi selv kom med vores egen top 10 på tegneserie forsider. Herefter kunne man så stemme på de andres, men ikke egne. De forsider med flest stemmer gik til den endelige poll-finale. Den klassiske Tintin vandt afstemningen som den bedste forside. Ikke min favorit, men bestemt et rimeligt valg.
The Black Island by Hergé


message 41: by Jens (new)

Jens | 6 comments Apropos flotte billeder, så kunne jeg ikke lade være med at uploade et billede på GR :) ligger i photos, som gruppens billed.


message 42: by Maria (last edited Dec 29, 2012 05:35AM) (new)

Maria | 22 comments Jeg har et blødt punkt for romaner med 1800-tals tema - og deres kjoler på coveret!

The Luxe (Luxe, #1) by Anna Godbersen Rumors (Luxe, #2) by Anna Godbersen The Sweet Far Thing (Gemma Doyle, #3) by Libba Bray Entwined by Heather Dixon


message 43: by Rikke (last edited Apr 21, 2013 11:11AM) (new)

Rikke Bay Jeg elsker forsiderne på Afdeling Q bøgerne, synes de ser så flotte ud, men min absolut yndlings er Howl's moving castle.
description
Den er bare så eventyrlig og den får mig til at komme i godt humør - det er forresten en rigtig dejlig bog.


message 44: by Sally (new)

Sally (sallyadh) Bare se Incarnate
Så taler vi sucker for flotte forsider!


message 45: by Sally (new)

Sally (sallyadh) Josephine wrote: "Jucchan wrote: "@Anne Nikoline;
Jeg tror ikke jeg ville kigge på nogle af dem faktisk xD Hælder mere til forsider, som f.eks.;
The Night Watch by Sarah Waters [bookcover:Clockwork Angel|7171637..."


Jaaaa, en Cassie Clare fan! Har aldrig mødt sådan en fra DK. :D


message 46: by Troels (new)

Troels | 101 comments Jeg kan også godt lide The Hunger games forsiderne med The Mockingjay fuglen på i forskellige varianter og forskellige baggrundsfarver - de er helt at foretrække frem for de forsider med et stort HG på. Det er min personlige holdning.

Jeg er ikke helt så meget for de nye danske HP forsider, de er en form for efterligning af de engelske voksen forsider, dog uden at være lige så stilrene efter min megning. Jeg kan godt lide de gamle forsider, især hardback med et ensfarvet område uden om billedet. Det er måske fordi at jeg er vokset op med dem.

En flot ryg er også en god ting efter min mening, da det gør reolen pænere. Igen er det for mig meget blandet hvad jeg syntes er pænt: Det er både helt ensfarvede rygge med forfatterens og bogens navn, eller et lille enkelt motiv sammen med forfatterens og bogens navn.


message 47: by Sannie (new)

Sannie (Kiarana) | 68 comments Jeg faldt lige over den her: Throne of Glass (Throne of Glass, #1) by Sarah J. Maas og det er en af de flotteste covers jeg har set længe.


back to top

unread topics | mark unread


Books mentioned in this topic

The Host (other topics)
The Rose Labyrinth (other topics)
The Helmet of Horror: The Myth of Theseus and the Minotaur (other topics)
Flappers and Philosophers (other topics)
The Good Man Jesus and the Scoundrel Christ (other topics)
More...

Authors mentioned in this topic

Stephenie Meyer (other topics)