Goodreads Malaysia discussion

47 views
Salam Perkenalan & Pengumuman > Saya budak baru belajar...

Comments Showing 1-17 of 17 (17 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Naimisa (new)

Naimisa | 72 comments wa'alaikumussalam.

Anda minat berpantun rupanya.

Jemputlah ke komuniti pantun.
http://www.esastera.com/pantun

Boleh daftar sebagai ahli; percuma.

Terima kasih.


message 2: by Xara_fatima (new)

Xara_fatima | 255 comments Amrul, selamat datang ke goodreads ni. Bolehlah join cabaran 50 buku setahun tu. Tengok kat blog hang banyak buku dah dibaca ;)

silap-silap, saya yang kalah nanti. huhu


message 3: by Fath (new)

Fath A | 51 comments selamat datang ke GR Amrul~

to Xara : nampaknya kita ada pesaing baru. aPA lagi xara, jom maju!~


message 4: by Aidura (last edited Mar 02, 2011 04:57PM) (new)

Aidura (sofira) | 1472 comments Amrul Azmi wrote: "nak bersaing ke? takpe, start this month dapat gaji baru. bajet buku tu boleh naikkan lagi."

@Amrul, bajet buku mungkin perlu dinaikkan sehingga rm500 sebulan. :)


message 5: by Fath (last edited Mar 07, 2011 02:39AM) (new)

Fath A | 51 comments @aidura : 500rm sebulan? Hurm.. Bujet buku kak aidura ye tuh?


message 6: by Lien (new)

Lien (azliniabdullah) | 2 comments baru berkenalan dengan goodreads. merangkak2 lagi ni. adoiii (adakah saya terlewat..??) huhuhu


message 7: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (last edited Mar 05, 2011 03:34PM) (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
Okay, saya nak tanya jugak walaupun luar topik.......saya sering baca post oleh org2 Melayu (di sini dan di tempat lain) yg menggunakan "huhu"

"huhu" ni ketawa ke menangis??

Maaf, nak. Atuk dah tua. Tak paham internet-internet ni. Masa atuk muda dulu, takde benda alah semua ni. Tulis surat pun pakai kertas dan pen. Takde menatang komputer, iPad, semua ni.

Oh ya, Welcome to GR-MY, Azlini!


message 8: by Norain (new)

Norain | 687 comments Khairul H. wrote: "Okay, saya nak tanya jugak walaupun luar topik.......saya sering baca post oleh org2 Melayu (di sini dan di tempat lain) yg menggunakan "huhu"

"huhu" ni ketawa ke menangis??

Maaf, nak. Atuk dah ..."


Atuk, huhu itu selalunya merujuk kepada ketawa. Kalau haha tu macam ketawa besar, tak berapa nak bersopan sangat. In English, it is more equivalent to giggling (yes, that's the word!).

At least, that is how it works for me.


message 9: by Norain (new)

Norain | 687 comments Aidura wrote:"@Amrul, bajet buku mungkin perlu dinaikkan sehingga rm500 sebulan. :)"

My budget is JPA. Do you think I will get scolded (for buying books, I mean)?


message 10: by Fariza (last edited Mar 18, 2011 03:24AM) (new)

Fariza | 736 comments It is better than those who bought a new phones every semester with the JPA money.. I hate them.. haha


message 11: by Siti (new)

Siti Rahmah | 174 comments Fariza wrote: "It is better than those who bought a new phones every semester with the JPA money.. I hate them.. haha"

betul tu...budak2 sekarang ni suka membazir duit. bila tak dapat meminta2, dah dapat beli yang entah apa2. kalau nak beli handphone pun yang murah2 sudah la (yelah...faham juga nak guna untuk contact kawan2) tapi nak beli yang mahal2 je.

masa saya belajar dulu beli handphone 2nd han and top up beli nak guna aja. contohnya nak ajak kwn2 buat assigmnet atau study group. sampai kwn2 pun dh faham kalau saya beli top up mesti la nk buat sesuatu....


message 12: by Siti (new)

Siti Rahmah | 174 comments Norain MT wrote: "Aidura wrote:"@Amrul, bajet buku mungkin perlu dinaikkan sehingga rm500 sebulan. :)"

My budget is JPA. Do you think I will get scolded (for buying books, I mean)?"


beli buku tak apa


message 13: by Siti (new)

Siti Rahmah | 174 comments Norain MT wrote: "Khairul H. wrote: "Okay, saya nak tanya jugak walaupun luar topik.......saya sering baca post oleh org2 Melayu (di sini dan di tempat lain) yg menggunakan "huhu"

"huhu" ni ketawa ke menangis??

M..."

oyeke..saya baru tau. ingatkan untuk sedih...


message 14: by Norain (new)

Norain | 687 comments Kalau menangis orang selalu letak macam ni T.T

Mungkin bunyi wuu wuu lebih sesuai tapi tak pernah pula orang guna.

Ah, macam-macamlah budak zaman sekarang ni!


message 15: by Lien (new)

Lien (azliniabdullah) | 2 comments atuk kH..untuk memeningkan lagi kepala atuk, saya nak taip ini pula "WOOOOOOOOO"

noraini MT - kalau saya menangis pakai HUAAAAAA boleh ke? atau perlu dibincangkan secara bahasa juga?

HAHAHAHA! tak perlu sakit jiwa fikirkannya, yg ni saya bagitau terus, saya gelak kuat membaca komen-komen kalian!

walaupun saya masih juga merangkak-rangkak kat dlm ni, tapi saya sudah mula menggemari GD-MY. :)


message 16: by Fariza (new)

Fariza | 736 comments GR-MY


message 17: by Norain (new)

Norain | 687 comments Azlini Abdullah wrote: "atuk kH..untuk memeningkan lagi kepala atuk, saya nak taip ini pula "WOOOOOOOOO"

noraini MT - kalau saya menangis pakai HUAAAAAA boleh ke? atau perlu dibincangkan secara bahasa juga?

HAHAHAHA! ta..."


Oh Tuhanku, dah berapa orang yang salah memanggil namaku Noraini. Belum dikira yang mem'puan' dan 'akak' kan daku (walaupun aku lebih muda daripada mereka).

Apalah salahnya mak dan abahku menamakan aku Norain???

(Berdrama sekejap)


back to top