CROATIA / grupa za čitatelje iz Hrvatske i na hrvatskom jeziku discussion

167 views
Ljubavnica Rima - Kate Quinn

Comments Showing 1-13 of 13 (13 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Nives (new)

Nives Kobra Eisenkohl | 8 comments Oni koji su čitali knjigu, kako vam se svidjela?

Osobno sam oduševljena njome iz više razloga:
1. Likovi su veom duboko razrađeni, do te mjere da ti se uvuku pod kože te zajedno sa njima proživljavaš njihove probleme.

2. Neki likovi u priči su doista postojali kao i sami događaji što omogućava čitatelju koji se ne bave povijesnim tematikama bolje upoznaju povijesne ličnosti.

3. Opis života u antičkom Rimu je izuzetan kao i odnos između patricija, robova i gladijatora.

4. Kao prof. povijesti sam zaintrigirana autoričinim sveobuhvatnim istraživanjem razdoblja Domicijanove vladavine što je odlično iskoristila u romanu ne opterečujući čitatelje detaljima znajući da nisu svi pobornici povijesnih opisa već je na zanimljiv način to ukomponirala u roman educirajući mase.


message 2: by Tazitazitazi (new)

Tazitazitazi | 26 comments Drago mi je vidjeti da se na grupi povela diskusija o određenoj knjizi (mada bi mi bilo draže da je riječ o knjizi hrvatskog autora). Započela sam s čitanjem, pa se javim čim završim.


message 3: by Nives (new)

Nives Kobra Eisenkohl | 8 comments Pročitala sam veoma malo hrvatskih autora....nekako se ne mogu uživjeti u njih, ali ipak imam jednog najdražeg, a to je Goran Tribuson. :)

Javi svoje doživljaje kada pročitaš. :)


message 4: by Mare (new)

Mare (mare_1503) pročitala sam je i svidila mi se poprilično. malo mi sam način pisanja -prekidi radnje i slično, nisu odgovarali, ali je knjiga sve u svemu odlična =). čak mi je na review na ovoj stranici autorica kliknula like =D


message 5: by Tazitazitazi (new)

Tazitazitazi | 26 comments Evo, napokon sam gotova. Knjiga je pitka i intrigantnog zapleta. Puno bolja nego što sam očekivala (reklama ''strastvena ljubavna priča u plamenu surove arene starog Rima'' kod mene baš ne izaziva želju za čitanjem). Međutim, prikaz radnje iz 3 različite perspektive (naratora u trećem licu i dvaju glavnih ženskih likova u prvom licu) je dobra, ali loše provedena ideja, jer je stil pisanja u sva 3 slučaja isti. Ovo se osobito vidi kad je riječ o Lepidi.


message 6: by Tazitazitazi (new)

Tazitazitazi | 26 comments Da li je netko pročitao novu knjigu Kate Quinn ''Kćeri Rima''?
Ovo su moji dojmovi(dobila je 3 zvjezdice): ''S veseljem sam dočekala 2. knjigu Kate Quinn, međutim nije ispunila moja očekivanja. Likovi su plošni i jednoznačni. Radnja je usporena, osim na kraju koji donosi brojne obrate, a koji su nažalost predvidljivi; jer se radnja djelomično oslanja na radnju 1. knjige. Ostaje dojam da je knjiga napisana na brzinu, bez potrebne pripreme, kako bi se iskoristila popularnost stećena Ljubavnicom Rima. Kako nekog ne bih odvratila od čitalja Kćeri Rima, ipak moram priznati da je loš dojam prvenstveno posljedica mojih velikih očekivanja.''


message 7: by Alma (new)

Alma (alma_ld) | 8 comments Tazitazitazi wrote: "Da li je netko pročitao novu knjigu Kate Quinn ''Kćeri Rima''?
Slažem se s tobom za obje knjige. I meni je "Ljubavnica Rima" bila vrlo napeta, ali je stil prilično jednostavan, što nije uvijek nedostatak. Čak sam smatrala da se spisateljica nije baš držala povjesnih činjenica, ali mi je drago da me Nives razuvjerila.
Zanima me kakva će biti treća knjiga, jer je to ustvari nastavak "Ljubavnice Rima"...message 8: by Tazitazitazi (new)

Tazitazitazi | 26 comments Alma wrote: "Slažem se s tobom za obje knjige. I meni je "Ljubavnica Rima" bila vrlo napeta, ali je stil prilično jednostavan,..."

Nisam ni znala da očekujemo 3. knjigu. Pročitat ću je, ako naletim na nju u knjižnici ili ju nađem po 30 kn (živilo Znanje!).


message 9: by Ana (new)

Ana (abatinica) | 1 comments Ljubavnica Rima mi je idealan tip knjige za onih par zimskih dana kad se razboliš i ostaneš doma pod dekicom i pročitaš nešto tako u jednom dahu. :)


message 10: by Ivana (new)

Ivana V.g. | 9 comments Ana wrote: "Ljubavnica Rima mi je idealan tip knjige za onih par zimskih dana kad se razboliš i ostaneš doma pod dekicom i pročitaš nešto tako u jednom dahu. :)"

hvala, baš mi je triba savjet :-)


message 11: by Obožavatelj (new)

Obožavatelj Knjiga (obozavateljknjiga) Ja nisam čitao, ali čeka na polici.


message 12: by Ana Marija (new)

Ana Marija (anamarijar) | 3 comments Kupila sam 'Kćeri Rima' jer volim povijesne knjige,i doslovno sam se zaljubila u nju,pa sam kupila i 'Ljubavnicu Rima' i nisam se razočarala. Fantastična spisateljica,i fantastične knjige.Pročitala sam ih više puta i jedne su od mojih najdražih. :)


message 13: by Andrea (new)

Andrea (andreatomic) | 3 comments Jedna od najboljih knjiga koje sam čitala. :D


back to top

2075

CROATIA / grupa za čitatelje iz Hrvatske i na...

unread topics | mark unread