Goodreads Malaysia discussion

192 views
Salam Perkenalan & Pengumuman > best place ever!

Comments Showing 1-15 of 15 (15 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Jason (new)

Jason | 6 comments hi,

saya baru jumpa laman web goodreads nie time nak cari buku-buku dari malaysia. tak sangka ada komuniti malaysia dalam nie. nice to meet you all!

hopefully this group will stay active so senang nak keep in touch sal updates2 buku di malaysia. sy kini menetap di luar negara dan agak sukar untuk perolehi buku2 dari malaysia. :(

ada penyelesaian?


message 2: by Kataklicik (new)

Kataklicik | 714 comments Internet shopping, dude - heheh ;p

Welcome to the community! Come join our 50-books-a-year challenge! (And don't mind the jaded ol' fogeys like me hahahahaha)


message 3: by Jason (new)

Jason | 6 comments haha. xjumpa lagi online bookstore yang ada buku yang aku nak. haha.


message 4: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
Nak memperolehi buku dari Msia? Maksud jason buku penulis M'sia? M'sian online bookshops ada: Ujana Ilmu, Silverfish...alamak lupa 'lak nama-nama yg lain. Tapi tak tau mereka sanggup hantar ke luar negara ke tak.

Lagi satu cara ialah minta keluarga/rakan beli dan hantar melalui pos.


message 5: by Jason (new)

Jason | 6 comments Thanks Khairul.

Ya. Penulis di Malaysia khususnya buku bahasa Melayu.

mmg slalu suruh kawan belikan tapi cam selalu susahkan diorng plak. nanti saya check ujana ilmu and silverfish.


message 6: by Juliana Es (new)

Juliana Es (julianaes) | 857 comments Mod
Welcome to the club, Jason :-)

Komuniti Goodreads Malaysia ni masih kecil lagi dibandingkan dengan komuniti pembaca negara jiran, Goodreads Indonesia, tapi kami memang aktif, dan akan berusaha mengekalkannya, insya Allah. Sekiranya ada rakan Jason yang turut suka membaca, saudara amat dialu-alukan mempromosi komuniti ini kepada mereka, ya.

Ujana Ilmu adalah sumber utama saya membeli buku bahasa Melayu (selain pembekal buku di perpustakaan) walaupun saya menetap di Malaysia. Kedai buku ini memang cekap menguruskan pesanan buku, apatah lagi pemiliknya pun adalah pencinta buku tegar.


message 7: by Jaimejaimeeee (new)

Jaimejaimeeee | 1 comments Hello and Salam everyone ;-)

Saya baru jugak dekat sini. saya sangat addicted to reading and some people can't seem to understand my psychotic passion but dekat sini saya tengok semua orang pembaca buku tegar!!!bestnyaa! i agree with jason, this is the best place everrr~~argh!! i'm so excited.


message 8: by Syahira (new)

Syahira  | 752 comments actually, there's a lot of bibliophiliac in malaysia but GRMY didnt actually promoted itself. So, its up to us to promote the forums.


message 9: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1544 comments Mod
Jaimejaimeeee wrote: "Hello and Salam everyone ;-)

Saya baru jugak dekat sini. saya sangat addicted to reading and some people can't seem to understand my psychotic passion but dekat sini saya tengok semua orang pemb..."


Welcome Jaime, sejak setahun saya bersama GRMY memang saya enjoy, selalu rasa bersalah bila tak membaca, tak sempat pun akan disempat-sempatkan juga sebab orang lain dah laju menambah jumlah buku yang dibaca.


message 10: by Norain (new)

Norain | 687 comments Syahira wrote: "actually, there's a lot of bibliophiliac in malaysia but GRMY didnt actually promoted itself. So, its up to us to promote the forums."

It is nice to be the underdog sometimes.


message 11: by Syahira (new)

Syahira  | 752 comments underdog... thats so disney movie. lol


message 12: by Ratna (new)

Ratna adnan (ratnatini) | 1 comments salam semua. saya dah join goodreads beberapa ketika, baru jumpa GRMY. wow! sangat mengujakan untuk dapat join mereka yang mempunyai minat macam saya!

Harap dapat sama2 menaikkan nama GRMY dan create awareness on reading to others in Malaysia.

Salam perkenalan
;)


message 13: by Ummu Auni (new)

Ummu Auni (ummuauni) | 539 comments Jason, ujanailmu do provide postage to other countries. You can check with Pn Nisah on this matter :-)


message 14: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Ratna, salam buku dari saya :)


message 15: by Nazmi, Editor Sastera Berita Harian (BH), cerpenis dan novelis (new)

Nazmi Yaakub | 2428 comments Mod
Masih di luar negara, jason?


back to top